OFFLINE

Feeling hamburgeres: a mekinél jobb, de annál mi nem?

2008. december 30., kedd 13:00

Büfétesztes szerzőtársam még egy darabig Afrikát teszteli, kalandjairól itt olvashattok, ez az írás nélküle született. A Király utcai Feeling hamburgereshez emberrel véletlen tévedtünk be, és részben nem bántuk meg. A Feelingben vannak jó és semmilyen hamburgerek, de palacsintát ne kérjetek.

A logó szuper, a berendezés kedves, egy amerikai dinerre hajazna, de szoci felhangokkal, az asztalok elrendezése és a részletek betesznek a tökéletes hangulatnak. Felszolgáló lány nagyon kedvesen indít és ezt végig tartja, a hozzáállásra nem lehet panasz.

A középen terpeszkedő hatalmas tévén egy műcsöcsös lény tizenhatodik szülinapjának előkészületeit kísérhetjük figyelemmel, szuper.

Ember egy amerikai, én egy baconos hamburgert kérek, ami helyett csirkéset kapok. Ez a húzás magamtól eszembe se jutott volna, de ha már azt kaptam, megírom milyen az az étel, amiről előre tudható, nem sok íze lesz. És tényleg, nem volt sok íze, de a csirke jó minőségű. Egynek jó, jellegtelen gyomortöltés, amit jobb szeretek elkerülni.

Az amerikai hamburger viszont csillagos ötös, erős ízű a hús, szaftos is, tökéletes. Kár, hogy édes és tartósítószerekkel telenyomott fingatós zsemlébe töltik, de  ez hamburgernél mintha kötelező lenne. Nem kaptunk külön szószokat, mustárt, de a hamburgerben már alapból van némi kence, nem is kell több. A sült krumpli krumpliból van, nincs olajíze, ami kellemes meglepetés.

Elégedetten üldögélünk, amikor megérkezik a Feeling palacsinta, aminek a tartalma titkos, és ezzel odatettek. Gyanús ez a titkos ügy, ezért rendeléskor bölcsen megkérdeztem a helyes pincérlányt, ugyan mi van benne. Mosolyogva és magabiztosan letitkosozza, és lenagyonfinomozza, én meg bevállalom, mert kiváncsi lettem, mire ilyen büszkék.

A semmire. A palacsintatészta karcsú, a töltelék villával szétnyomott barackkonzerv, tetején kinyomós tejszínhab, mellette egy gombóc átlagos fagyi. A Balatonpart legsötétebb kilencvenes éveiben is ciki lett volna a ház nevét adni egy ilyen kompozíciónak, nem is értem, fel nem foghatom. A legkínosabb, ha tudom mi van benne, eszembe se jut rendelni belőle, egy elfojtott röhögés után inkább kérek egy elronthatatlan brownie-t, amit nem szeretek, de objektív minőségellenőrzésre jó az, mert van, akinek az se jön össze. A meglepetés veszélyes móka, bebukták.

Egy amerikai hamburgerre nagyon ajánlom a helyet, de isten mentsen meg mindenkit a konyhafőnök titkos ajánlataitól a Feelingben! Mellesleg a szomszédos giroszosnak isteni a spenótos táskája.

A két hamburger, egy adag palacsinta és pár kóla 3000 forint volt.

Tényleg, mikor fogja már fel a magyar vendéglátóipar, és a nép, hogy a kinyomós tejszínhab kínos? A nagyarcú felszolgáiról és soha fel nem újított berendezéséről híres, de legalább drága Művész kávézóban is toltak már elém leműanyagozott somlóit. A felszolgáló döbbenten nézett, amikor a tejszínhab eredetéről érdeklődtem, nem is tudott válaszolni és felhúzott orral hozta ki a kistányért amire lekanalazhattam a fehér bakelitet, hogy utána meghagyjam az ízetlen és vizes somlóiszerűséget is. 2008 Budapest, csilivili Andrássy út, ezer forintos édesség. És teljes sötétség a fejekben.

Pedig a somlói galuska is elronthatatlan, mint a brownie, csak nem filléres műtrágyából kéne vaslapáttal összemókolni, hanem kiváló minőségű alapanyagokból, érzéssel és szenvedéllyel.

 

 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.12.30 13:20:52galli

    az a hamburger elég szottyadtnak tűnik.



    ez meg olyan furcsa h nem mondják el a pali receptet. és ha vmire allergiás az ember?

  • 2008.12.30 13:24:56john nash

    imho a legjobb hamburgeres pesten az Marika néni kávézója, Budapest, IX. Angyal u. 28. :)

  • 2008.12.30 13:53:03zooDoo

    a minőséget megöli a mennyiség.

  • 2008.12.30 14:33:07nagy1

    3 ezer forint? Én a Pizza Kingben szoktam enni, tök jó a kiszolgálás, tiszta, hangulatos a hely, és ketten 1500 forintból jóllakunk (pizza + 2 Stella vagy kóla). Igaz, az pizza, de én azt szeretem, és amúgy is világválság van :-)

  • 2008.12.30 16:43:56Prinzessin Erbsen

    ha valakinek kell egy eredeti amaerikat hambuer recipe küldöm

    nagyon meg fogtok lepödni

  • 2008.12.30 17:16:52belize

    Engem érdekelne, Kornélia!

    Nem teszed ide fel?

  • 2008.12.30 17:26:15Péter Anna

    tegyed feeel, nálunk nemrég sütött kaliforniai haver, aztán én is néztem, hogy he, fűszer nem kéne? :D utána meg megnéztük a Hullajót, amit az amerikai fiúk nem ismertek, na abban is van hamburger szépen

  • 2008.12.30 18:51:07saluki

    én úgy tudom, hogy valami irracionális (talán egészségügyi?) törvény miatt kénytelen majdnem mindenki műanyag habot használni



    de egy vendéglátós ezt biztos jobban tudja, nincs itt olyan?

  • 2008.12.30 23:36:54bolletje

    Ja, én is így tudom a tejszínt, de lehet, hogy ez csak egy városi legenda, amit a lusta vendéglátósok terjesztenek :)



    Tudom, hogy a Michelin csillagokat a franciák találták ki maguknak (hehe), de azért néha nem csodálom, hogy Magyarországon nincs egy se...

  • 2008.12.30 23:37:43Chuckybaba

    Ezt nem tudom, de van olyan flakonos hab, ami direkt vendéglátóipari felhasználásra készült, tej alapú, és nagyon finom!!! Egy vidéki büfében kaptam ilyet a 180 ftos capuccinómra extraként, szóval nem kellene hozzá olyan nagy megerőltetés, csak egy kis igényesség...

  • 2008.12.31 08:59:11Prinzessin Erbsen

    belize

    az igazi hamburger ugy keszül, hogy barmilyen marhahust, kicsontozas, es hartyaitol valo megtisztitas utan ledaraljuk, a daralt husbol pogacsakat formazunk es egy vastag falu (önöttvas a legjobb)serpenyöben kisütjük, nem kell ala semmit tenni, csak ugy olaj nelkül, nem eg oda, a husba sem kell semmi, meg so sem, nem esik szet, szepen megsül es nem ragad le.

    Az asztalra erdemes odakesziteni mindent salatat, füszereket, so bors, ketchup, mustar , meg amit szeretsz vagy gondolsz, es a vacsora vendegek szepen elkeszitik maguknak ahogy szeretik,abszolut nyerö, mert mindenki ugy eszi ahogy szereti, de te is megcsinalhatod ahogy kerik.

    Csak a hartyazas es a daralas a macera, de azt lehet elöre elkesziteni: vigyazat! minel kisebb darabban van egy hus, annal hamarabb romlik, a marha jol elall, de nem art vigyazni!

    Jo tudom a hamburger nem a gasztronomia csucsa, de erdemes egyszer kiprobalni az etelek valodi izet,

  • 2008.12.31 09:10:40Prinzessin Erbsen

    somloi galuska



    ez legtöbb helyen az ettermi cukrasz selejtje -sajnos- többnyire a maradek piskotat keverik bele, de ebben is az a jo ha otton csinalod csak a fantaziad szab hatart



    van egy blog: a desszertek kirajnöje, ket fiu teszteli a somloit szerte az orszagban, keressetek ra, nagyon jo



    mindenkinek boldog uj evet kivanok, jövöre veletek ugyanitt!



  • 2008.12.31 09:45:50Jemi

    szerintem drága a hely, ahhozképest, hogy többet várnál tőle.

  • 2008.12.31 09:55:09belize

    Köszi Kornelia, én ki fogom próbálni és neked is BUÉK!

  • 2008.12.31 11:30:17totyóka

    Gyerekek!!

    Ezt a kaját nem szabad enni!!

    Szar AMERIKAI találmány,az emberiség tönkretevője!!

    A somlói!!az igen,ha otthon készited.

    BUÉK mindenkinek!!!!

  • 2008.12.31 12:16:33melcseee

    háát legjobb hamburgeres Csepelen van, a Budy Hami v hogy írják, naaaaagyon finom és olcsó. de általában én is inkáébb csinálom a hamburgert, bár nekem teljesen más receptem van hozzá.

  • 2008.12.31 13:32:34belize

    Totyóka,

    ha otthon csinálom, marhahúsból és minőségi alapanyagokból, miért is szar a hamburger? Csak azért, mert amerikai? Én pl. a somlóit nem szeretem, mégse kezdek itt el szarozni. Szerintem mindenki egye azt, ami jól esik neki.

  • 2008.12.31 13:40:09liliii

    anna nemértem miért kell fikáznod a mekit. ezerszer gusztább egy mekis szendvics mint aza fottyadt pufizsömlécske a képen. nem kell már ennyire sznobnak lenni. aki fikázza a mekit az hazudik.

  • 2008.12.31 16:04:39Prinzessin Erbsen

    en szeretek a mekdöncibe jarni, mindenütt le is tesztelem



    otthon a kave miatt megyek oda, mert nekem az hasonlit leginkabb ahhoz amit szeretek - de szerintem egyedül vagyok ezzel a velemennyel - ne vessetek meg erte

  • 2008.12.31 16:07:03gangsters

    A hamburger kib...tt szar kaja és jó nagyokat lehet fosni tőle.



    Józanul sosem enném meg.

  • 2008.12.31 17:14:51Peggy a ló

    Az a baj, hogy az emberek többsége soha nem evett még igazi hamburgert, 2 centi (nem 2 mm!!!) vastag rózsaszínűra sült (medium) fincsi marhahúsból..., csak a meki fürészpor ízű és állagú hamburgerét ismeri... Hasonlóan javaslom egyszer a TG fridaysben kipróbáli egy BBQ baby ribbs-et, csak, hogy az "ódalasról" alkotott sztereotipiáknak is vége szakadjon egyszer...



    Junkfoodban a Wendys burgere volt a legjobb, de sajna elmentek haza...

  • 2008.12.31 17:23:21dodóó

    Én ma elvittem a lányomat a Burger King-be és írtó szar volt a sajtburger.

  • 2008.12.31 17:24:48dodóó

    A Mekis sokkal jobb.

    Itthon még nem csináltam.

  • 2008.12.31 17:28:01flimo13

    Hja totyóka, annyira amerikai, hogy egy német városról nevezték el :)

  • 2008.12.31 21:01:30liliii

    nekem a big mac egy isteni kaja, mindennel vetélkedig. imádom az ízeit, és sztem akinek az nem izlik annak nincsenek ízlelőbimbói.

    ezta fasz divatot nemtom honnan veszitek h rá kell fogni a mekikajára h szar. kurvára finom ezért van tömve mindig minden meki.

  • 2008.12.31 21:41:11Szelíd hangorkán

    pedig a mekibe nem is adnak normális méretű hamburgert. ami képen jól néz ki, a valóságban szottyadt zsömlében egy hús, meg némi saláta és szósz. A legutóbb, mikor ott ettem, kóla helyett egyszer szprájtot sikerült adni. Pedig szerintem érthetően beszélek.

    Burger Kingben legalább a whopper tisztességes méretű.

  • 2009.01.01 17:19:47puffancs

    hm...

    szazszor inkabb a mcd!!!

    foleg a chips miatt. hogy nez ez ki a kepen? a mekie meg hatarozottan isteni!

    a burger is eleg sapadtka a kepen.

  • 2009.01.01 17:21:09puffancs

    2008.12.31 17:28:01 flimo13

    :) az eredetnel sokkal fontosabb, hogy hol es miket tesznek valamit/valakit sikeresse.

  • 2009.01.02 13:52:52magyaranya

    A Művésznek már csak a védett berendezése az igazi. Valamikor hetente kétszer jártam oda, harmdaszorra mire levettem a kabátom, ott volt a tejeskávém az asztalon, de ezek

    a felszolgálók még Mándy-féle kisasszonyok voltak. Aztán privatizálták, és jött vállalkozókám, és attól kezdve a kistányér szélére odacsapottcitromos tea, a műhab, mísz felszolgáló stb.

  • 2009.01.15 02:10:29Ati77

    "A sült krumpli krumpliból van"



    Ha már a mű dolgoknál tartunk, az totál mirelit.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta