OFFLINE

Christian Louboutin cipőt tervez Barbie-nak

2008. december 23., kedd 13:00

Lehet, hogy Barbie idén már ötven lesz, de a világért sem cserélné szexi cipőit kényelmes ortopédra. A fétiscipőiről és csodálatos csizmáiról elhíresült tervező, Christian Louboutin vállalkozott arra, hogy lábbelit készít a leghíresebb babának. A cipőről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a februári New York-i divathét Mattel bemutatóján látható először, és Barbie Pantone 219 Pink színű lesz.

A divatbemutatón ötven tervező készít Barbie-inspirálta darabokat, amelyeket hús-vér modellek mutatnak majd be, és mind az ötven lábán ez a pink Louboutin-cipő lesz. „Azt hiszem, mindig volt bennem valami kislányos, aki szerette Barbie-t. És Barbie-nak muszáj valamilyen nagyszerű cipőt viselnie, csakúgy, ahogy minden nagyszerű lánynak” – mondta a tervező a Wwd.com-nak.

Ha Barbie méreteit és egy átlagos nő méreteit összehasonlítjuk, kiderül, hogy Barbie egészen torz arányokkal büszkélkedhet. A Boston University becslése szerint míg az (élő) női átlag 164 centis magasság és 64 kilós testsúly, addig ha Barbie élne, 218 centis és 46 kilós lenne. A hírünk szempontjából érdekes adat még, hogy míg az átlagos lábméret 38-as a nőknél, Barbie arányai szerint az övé csupán 35-ös. Reméljük, a modelleknek nem ekkora Louboutin-cipőkbe kell majd belepréselniük a lábukat.

Barbie-t egyébként (akinek a teljes neve a Wikipedia szerint Barbara Millicent Roberts) az utóbbi ötven évben leginkább a testképzavar kialakulásában tulajdonított szerepéért támadták. Bírálói szerint a baba teste a tökéletesség illúzióját keltve növeli az önértékelési gondokkal küzdők arányát. Többek között ezért is csináltak neki 1997-ben kicsit szélesebb csípőméretet a BBC szerint.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta