Makány Márta áttetsző blúzzal dobja fel a bált

A Budapest Fashion Week divatbemutatóiról írt beszámolónk első részében az olvasók nem voltak kíméletesek a modellekkel, a kommentelők többsége úgy vélte, az esemény kelet-európai hangulatához szervesen hozzájárultak. Alig győzzük kivárni, kritikus olvasóink mit szólnak majd Natalia Dolenko tervezőnő ruháihoz, aki valahogyan elfelejtette beszegni a szoknyák alját, és show-ja egyik nagy látványossága az volt, hogy modelljei folyamatosan cérnákat hullattak a kreációkból. De ne szaladjunk előre ennyire. A BFW rendezvényigazgatója, a Kenguruként működő Mayer Balázs divattervező tavasszal a Velvetnek kifejtette, a nemzetközi divatélet unalmas, a hazai tervezők viszont szerencsések, mert az ehhez hasonló magyar divateseményekre készülve kiélhetik a kreativitásukat. Beszámolónk mostani, második részében az izraeli-magyar ékszertervező Krausz Diána, az orosz ruhatervező Natalia Dolenko, és az eklektika hercegnője, Makány Márta divatbemutatójáról emlékezik meg kétfős Tejben-vajban kommandónk.

 

Krausz Diána a távol-kelet hangulatát hozta el: a kövek szikráztak és a kézműves hagyományok is bőven érvényesültek. A széles övek kerültek előtérbe, és a ruhák játszották a kiegészítő szerepet. Hogy kevésbé decensen fogalmazzunk: trópusi tél, szerecsendió és szantál illata remeg a szélben, a martiniban olajbogyók lubickolnak, amíg a telihold ezüstje az égbolt zenitjére úszik. A hangszóróból Sade delejes hangja szól. A kollekciós akár valamelyik trópusi ország légitársaságának stewardess formaruhatrendje is lehetne.

Ha már Natalia Dolenko nem tudta megtisztelni a közönségét azzal, hogy eldolgozza a ruháit, akkor inkább ugorjunk is Makány Márta kollekciójára. A tervezőnő két nyilvános eseményen szokott megjelenni, az egyik a Story Gála, a másik az Operabál. Ez utóbbi azért is érdekes a számára, mert szereti a büfében végignézni, más tervezők milyen szettbe öltöztetik a celebjeiket. Makány Márta bemutatójából látszik, a figyelme leginkább az előttünk álló báli szezonra összpontosul, amelyet leginkább arany színben lát. A szezonban nem divatos narancssárgát is visszahozta és az elmúlt években bevált hagymaszoknyától sem vált meg. Az aranymídert bátran kombinálja jelentős súlyú, olívazöld szoknyával, és támogatja az áttetsző blúzok viselését, amelyek valószínűleg új témákat vetnek fel az estélyeken megszokott smalltalkműfajban. Vagy éppen sok szünetet, elmélyült, vagy kínos hallgatást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra