OFFLINE

Bóduljon groggal és tojás flippel az ünnepekig

2008. december 5., péntek 08:00

Nincsen tél és karácsonyi szezon forró, alkoholos italok nélkül. Hála az égnek! Mostanra viszont már lassan csömörünk van a forralt bortól, ezért nagyon megörültünk a téli italmenünek a Menzában. Hosszas töprengés után egy alkoholos és egy alkoholmentes változat mellett döntöttünk.

A Szeszélyes Grog alkotóelemei: spice rum, dió, alma, méz, citrom, aszalt narancs, aszalt szilva, forró víz, cukor. Igazán lélekemelő ital, mesés elegyet alkot a forró alkohol a gyümölcsökkel és kellemesen bódulunk tőle.

A Tojás Flip alholmentes verziójának komponensei: tej, tojássárgája, narancs bitter, méz, szerecsendió, vanília szirup. Sűrű, édes, selymes, illatos, tömör gyönyör.

A Menzában választhatunk még Menza Grogot fügével, Hot Toddy-t whiskeyvel, szegfűszeggel, mézzel, Brandy Egg Nog-ot, ami a fenti tojás flip alkoholos változata, és Forró Mojitot is. Alkoholmentesen pedig Gyerek Punccsal és Meleg Almateával melegedhetünk. További forrót italokért olvasson tovább a Velveten, helyszíni tesztelésre pedig ajánljuk a Menzát! Önnek mi a kedvenc téli itala?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.05 09:18:38Cosmo

  Kedvenc téli italom, mi más lehetne, mint a tea. Majd minden változata: fekete, sárga, zöld, gyümölcs, vörös, mézzel, citrommal, de többnyire üresen, forrón, langyosan. Szeretném a cikkben említett úri huncutságokat is, sőt néha úgy érzem, hogy a fele királyságomat odaadnám egy csésze VALÓDI forró csokoládéért is. De ezek megmaradnak az ünnepnapokra és ez így is van jól. Mindennapokra meg marad a tea, amit szintén nem tudok megunni.

 • 2008.12.05 09:38:31VilágosKékHarisnya

  Kedvenc téli italom a fehér- és vörösbor, ami egyben a kedvenc tavaszi, nyári és őszi italom is.

 • 2008.12.05 11:10:56bolletje

  VKH, nekem is :)  De nem vetem meg a meleg italokat, főleg olyan esetekben, mint a mostani, hogy lefagyott a kezem-lábam, alig tudok gépelni, ezért meleg csokoládét szürcsölgetek - alkoholmentesen, tekintve, hogy még hosszú a nap :)  Valójában ezeket a meleg és alkoholos, édes italokat nem is lehet minden nap fogyasztani még télen sem, tekintve hogy egy átlag rumos/grand marnieres forró csokiban még tejszínhab nélkül is rengeteg kalória van.

 • 2008.12.05 11:26:24VilágosKékHarisnya

  Üdv a klubban! :)  Én meg kávézom és alig várom, hogy indulhassak haza, mert (kámingáut) az idegeim pattanásig feszültek és úgy érzem, nem bírom tovább egy percig sem!

  Negyedik hete jövök naponta a bizonytalanba, nem tudom, lesz-e állásom, felmondanak-e, egyáltalán, maga a cég megmarad-e és a kötélidegzetem kezd cserbenhagyni. Ami még frusztrálóbb, hogy a humorom is.

 • 2008.12.05 14:11:39nudlee

  Kedves hari, egy cipőben járunk.

  A novemberi fizum pedig hogyhogynem még nem érkezett meg.

  Ha már a kámingáutnál tartunk. ;) Hajrá grog :)

 • 2008.12.05 18:52:44Berix

  VilágosKékHarisnya, mi egy helyen dolgozunk?:) Az idegeim már romokban hevernek... Egyébként én is nagy tea fan vagyok!

 • 2008.12.06 10:25:55VilágosKékHarisnya

  nudlee, berix,  üdv a klubban :SBlogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta