OFFLINE

A jövő szupermodellje a gitározó Legónő

2008. december 1., hétfő 13:00

Jean-Charles de Castelbajac (JC/DC) nem ért egyet azzal, hogy egy valamirevaló modell táplálkozási zavartól szenvedjen. Igazából a modellválogatástól és a ruhapróba unalmától is örömmel megkímélné őket, egyúttal öltöztetőit is megóvná a szupermodellek sztárallűrjeitől. A divattervező speciális kollekciójának megalkotásához nem volt szüksége arra, hogy a szabásmintát kihajtogassa, a szövetet megrendelje, a varrónőit hajnalig hajtsa, és a modellekkel időpontot egyeztessen. A divatbemutatójának kivitelezéséhez sem volt szükség szponzorok felajánlásaira sem, csak egy jó grafikusra, tekintve, hogy divatshow-ja egy videoinstalláció. Modelljei pedig egészséges testfelépítésű Lego-emberek, csak úgy, mint a közönségben helyet foglaló megrendelők, újságírók és családtagok. A 3001-es tavasz/nyári kollekcióban klasszikus elemeket is felfedezhetünk, mint például Elsa Schiaparelli csontvázmotívumai, de elképzelhető, hogy JC/DC figyeli néha Herczeg Zoltán munkásságát, akinek show-in nem ritka, hogy a zenészmodellek előkapják a derekukon lifegő gitárt, és játszanak egy harmóniát.

JC/DC Marokkóban született francia arisztokrata családban, és fiatalkorában sokat utazott. Saját bevallása szerint többek közt az útjai inspirálják, a nyolcvanas években Madonna és Diana Ross imidzseinek kialakításában szerepe volt, 1988-ban pedig a klasszikus Teddy Bear-t öltöztette fel. A legtöbbet emlegetett ruhája Barack Obama portréjával díszített miniruha - amelyet Katy Perry is viselt - de a tervező nemcsak ruhákat készít, műhelyében bútor, játék és lakástextil is helyet kap. Tavalyelőtt az elmúlt harminc évének munkáit mutatták be Londonban, amolyan retrospektív tárlatként.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta