Süssünk karácsonyi tortát az autónknak!

Idén karácsonyra kell készítenem tortát. A képen látható kocsimnak (Jobbra pedig kedvenc cipőm látható, ha már ez a tejbenvajban.) Volvó ujjászületést kap (mi meg egy új Volvót) és egy második (pontosabban 23.) születésnapra kell torta. Egy öreg autó felújítása eltart egy darabig, ezért nagyon adta magát, hogy amíg a plasztikai sebésznél dolgoznak rajta, én otthon dolgozom a tortán. A jamaikai fekete tortán.

Ha másnak is van kedve az elképesztően tömény és rumban ázó karibi finomsághoz, amit kifejezetten karácsonyra és esküvőkre találtak ki, tartson velem, most kell elkezdeni! A torta egy hónapig készül, most, hogy Volvó legurult a kasztnis műhelyébe és elbúcsúztam tőle, most kell elkeverni a szárított gyümölcsöket a könnyeimmel és kezdődik a rumozás.

Ez a torta azért is volt bölcs döntés, mert a drágám sok meglepetést tartogathat kopott ezüst festéke alatt, ha majd pereg a rozsda és jönnek a rossz hírek, csak ráhúzok a rumosüvegre, amiben már úgyis van gyakorlatom.

A Jamaikai Fekete Torta nem olcsó, de egy hobbiautó is egy pénztemető, egyszer élünk, karácsony egyszer van az évben, stb. most nem ezen múlik. Első körben készítsünk be a pénztárcánkba egy tízezrest és vásároljuk meg a következő aszalt gyümölcsöket és a piát:
1 egység (én tíz dekával számoltam) fekete mazsola
1 egység áfonya
1 egység szilva 1 egység füge
1 egység meggy
½ egység cukrozott narancs/citromhéj
¼ egység mandula (héjastul) És az egy üveg rum (jamaikai és sötét rum, az illendőség kedvéért, én kettőt vettem, de az autó, ugye) Leegyszerűsítve keverj el fele-fele arányban minél többféle cukrozott és szárított gyümölcsöt, és annyi.

Ezt mind össze kell keverni (mandulát megtörve, gyümölcsöket egyben), berakni egy befőttesüvegbe, meglocsolni annyi rummal amit elsőre felvesz, lefedni és elmenteni hűvösre. Minden nap igényli a locsolgatást, és ez így megy mostantól egy hónapig (vagy akár mehet egy évig is, pont mint egy autó felújítása, mondom, hogy ideális páros…). Ami a locsolási idő elteltével marad belőle, abból tojás, liszt, sütőpor, cukor és fűszerek hozzáadásával készül majd a torta.

Egy hónap múlva folytatjuk, a rumos cuccból lopkodni nem ér! Videón a csaj bemutatja az egész folyamatot:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek