Új tervező a H&M-nél, fekete a legjobb idei modell

A H&M folytatva hagyományait, újabb vendégdizájnert kért fel, ezúttal Matthew Williamson személyében egy jövő tavaszi-nyári minikollekció megtervezésére. A svéd mammutlánc korábban is dolgozott már vendégtervezőkkel, Karl Lagerfeldet, Roberto Cavallit és Stella McCartney-t követően például nemrég a japán Comme des Garçons divatház furcsa darabjait a magyar vásárlók szempillantás alatt elkapkodták az H&M Vörösmarty téri üzletében.

Matthew Williamson, a Beatles-utódhoz hasonlóan szintén brit büszkeség, az általa tervezett ruhákért élnek-halnak a celebek, így például Sienna Miller, Keira Knightley, valamint McCartney nagy rajongója, Gwyneth Paltrow is. Az ősszel bemutatott, 2009-es tavaszi-nyári kollekcióját a harsány színek és a vad minták jellemzik, vélhetőleg nyomokban ez is visszaköszön majd a H&M-nek készített darabokon. Áprilisig már csak öt hónapot kell kibírnunk!

Hogy továbbra is brit vizeken maradjunk, szeretnénk még megemlékezni a november 25-én megrendezett British Fashion Awards díjátadóról, ahol az Év Dizájnere címet az autodidakta Luella Bartley-nak ítélték, a legjobb Férfi Dizájnernek Christopher Bailey-t, a Burberry kreatív igazgatóját választották, míg az Év Márkája a cipőbirodalom, Jimmy Choo lett. A H&M legújabb tervezőjét, Matthew Williamsont is kitüntették Red Carpet Designer kategóriában, nem véletlenül. Az Év Modellje Jourdan Dunn lett, aki idén februárban divattörténelmet írt, amikor a Prada tíz év után először szerepeltetett fekete modellt a bemutatóján.

A rangos eseményen olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Claudia Schiffer, Sophie Ellis Baxtor, Roisin Murphy, Christian Slater.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek