Magyar divattervező Európa élmezőnyében

Bicsérdi Ágnes divattervező bejutott a Createurope – The Fashion Academy Award legjobb harminc tervezője közé. Ez év tavaszán a berlini Goethe Intézet pályázatot hirdetett fiatal divattervezők számára, a kiírásra harminckilenc országból több mint ezer pályázat érkezett. Ezek közül választotta ki a zsűri a harminc legjobbat, köztük a magyar divattervező munkáját, aki két évvel ezelőtt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakán diplomázott, majd Lookrecia néven saját ruhamárkát hozott létre.

„Hogy milyenek a Lookrecia ruhák? Legfőbb szempont, hogy különlegesnek érezd magad bennük, akár visszafogott, elegáns stílusú, akár vagányabb, bevállalós típus vagy. Ha fontos neked, hogy ne ugyanolyan ruhákat hordj, mint a többiek, akkor jó helyen jársz” – értekezett Bicsérdi Ágnes a ruháiról honlapján, aki egyébként ösztöndíjasként fél évet töltött a London College Of Fashion-ben. A külföldi tanulóidőt szűk körű magyar sikerek követték. Bicsérdi 2005-ben és 2006-ban is megnyerte Divatolimpia Haute Couture kategóriáját. Az első, piacra szánt kollekcióját Németországban és Belgiumban értékesítette. „Stílusomat tekintve kísérletező alkat vagyok, szeretek kipróbálni és kombinálni különböző, öltözéknek talán szokatlan alapanyagokat is, mint pl. a géz, a formára préselt kecskebőr vagy a papír”- írta munkáiról.

A Createurope döntőjére október 18-án kerül sor Berlinben, ahol négy kategóriában osztják ki a legjobbnak ítélt díjakat. A zsűriben a divatszakma német képviselői vesznek majd részt, mint pl. a Vogue korábbi főszerkesztője, a Joop! kreatív igazgatója, a H&M vezető tervezője, a nemzetközi Esmod divatiskola igazgatója, a LaFayette Berlin marketing menedzsere.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek