Megint akasztjuk a hóhért: így öltöznek a férfi divattervezők

Meglehetősen régen, de volt egyszer egy olyan posztunk, amelyben azt néztük, a híres női tervezők vajon maguk is olyan stílusosan öltözködnek-e, mint amilyen ruhákat a modellekre adnak a kifutón. A hölgymezőnyből akkor a középutas Stella McCartney került ki győztesen, hát most nézzünk három tipikus pasit. Az első legyen a Gibraltáron szültetett, Angliában felnőtt John Galliano, aki 1996. óta tervezi a Diort számtalan egyéb projektje mellett. Ő előszeretettel alkalmazza önmagára is, amit a kifutóra kigondolt, ha nyilvánosan mutatkozik, mindig mintha jelmezben lenne. Kreativitása nem ismer határokat, és a szabályokat szemlátomást ő maga diktálja, senki máshoz nem hajlandó alkalmazkodni. Persze nem mindenki lesz ilyen őrült attól még, hogy befut divattervezőként - nézzük most meg Galliano két kollégáját, aztán jöhet a szavazás!

Tom Ford amerikai létére azt mondhatja el magáról, hogy az ő nevéhez fűződik, hogy a Gucciból a kilencvenes években vezető luxusbrand lett. 2004. óta kizárólag saját neve alatt dolgozik, de külsején gyakorlatilag semmi változás nem figyelhető meg: mindig is hűvösen elegáns, sötét öltönyökben járt és jár, csak alkalmanként ragadtatva magát olyan extravagáns és színes kiegészítőkig, mint például a fent látható napszemüveg. Ebből a szempontból tehát a már nyugdíjas Valentinóhoz hasonlíthatjuk, aki szintén csakis mint kifogástalan úriember tudta/tudja magát elképzelni.

Harmadik díszpintynek a slampos és jellegtelen Marc Jacobsot szerettem volna a sorba illeszteni, de róla egyszerűen nem található használható kép a Velvet feneketlen archívumában. A Louis Vuitton főtervezője pár évvel ezelőttig egyszerűen annyira igénytelen megjelenéssel rendelkezett, hogy a paparazzóknak nyilván eszükbe se jutott azt a hosszúhajú-pulóveres szerencsétlent is lefényképezni a divathetek celebözönének kellős közepén. De Marc Jacobs azóta úgyis kikupálódott, és a Tom Ford-szerű elegancia irányába mozdult el, ezért inkább Domenico Dolcét és Stefano Gabbanát ajánlom most az olvasók figyelmébe. Ők sem tesznek úgy, mintha az élet egy jelmezbál lenne, azonban, főleg a kék galléros milánói férfiakhoz képest, meglepően lezserek: még zakóhoz is kopott farmert húznak a vörös szőnyegen. Az ember szinte nem is gondolná, hogy a divatból élnek, pedig de, és ugyebár nem is rosszul. Nem marad más hátra, mint a választás: Önnek melyik stílus jön be a leginkább?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek