OFFLINE

Pelenkadivat-bemutató felnőtteknek

2008. szeptember 27., szombat 08:03

A nyolcvanas évek slágereire vonultak fel egymás után egy különleges divatbemutató önkéntes modelljei Japánban: a világ egyik leggyorsabban öregedő országában felnőtt pelenkabemutatót rendeztek csütörtökön. "A pelenka olyasmi, amit az emberek nem akarnak megnézni, de ha vonzóvá tesszük, akkor könnyebben megbarátkoznak vele" -magyarázta Kijoko Hamada, a show fő szervezője az Idősek Életstílusának Kutatóközpontjától. Japánban a népesség több mint húsz százaléka 65 éven felüli, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re - a világon elsőként - már egymillió százéves ember él majd a szigetországban. Ennek a látványos statisztikának azonban tömérdek olyan kevésbé látványos vonzata is van, mint például a pelenka-boom.

Japán vezető gazdasági napilapja, a Nikkei a héten végzett egy felmérést, amelynek eredménye szerint az elmúlt tíz év alatt több mint duplájára emelkedett az országban a felnőttpelenka-forgalom. (Az idei bevétel elérte az 52,5 milliárd jent, azaz 82 milliárd forintot.) A tokiói belváros egyik színházában megtartott pelenka-show nem elégedett meg a modellek felvonultatásával, rövid, derűs jelenetekkel igyekeztek életszerűen megmutatni azt is, hogyan segítsünk idős, rászoruló rokonainknak, hogy megbarátkozzanak a pelenkával, sőt olyan finomságok felismerésében is, hogy mi a különbség a nappali és az éjszakai nedvszívó között. A tervezők az idősek igényeihez mérten sokszínű választékot vonultattak fel az ágyban fekvőknek szánttól az alsóneműként felhúzhatón át az aktívabb korosodóknak megfelelőig.

A bemutató több száz fős közönsége főként a gyártók képviselőiből, gondozóotthonok dolgozóiból és orvosokból állt. "Először tekintették divatcikknek a pelenkát" - lelkesedett egy fiatal vendég, akinek nagyon tetszett az információban gazdag műsor és a széles termékskála.(forrás: MTI, képünk illusztráció: Northfoto)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.27 09:05:31ági anyu

  Kicsit morbid

 • 2008.09.27 13:17:02zászlósi

  Nem morbid, az élet hozza kell a pelenka ... lehet hogy Önnek is!!!!

 • 2008.09.27 14:53:53fatál natál

  Sokaknak nemcsak az élet kezdetén kell pelenkát viselni, hanem a végén is.

 • 2008.09.27 21:40:58Prinzessin Erbsen

  ápolo vagyok németorszagban és mint ilyen abszulut szakertője a témának, rengeteg félét lehet kapni a betéttől a nadrágig, mindegyiknek meg van az előnye, többnyire teljes egészében fizeti a betegkassza, mert 80 felett az inkontinencia általános, sajnos a záróizmok elgyengülnek, de még mindig jobb mint a "baleset". itt egyebként minden pelenkát kivetel és a márkára való tekintet nélkül pampersnek hivnak- a gyerekeknél is - nagy piac és erős vásárlónerő ez a korosztály, meg tudom érteni a japánokat is

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta