OFFLINE

Együnk lebomló fakanállal!

2008. szeptember 27., szombat 13:00

Igaz, hogy idén elmaradt az ősz, ezért a fáradt napsugaras piknikszezon is észrevehetetlenül rövid volt, de talán még reménykedhetünk. Ha újra visszatérne mondjuk a napsütés és kedvünk szottyanna egy szabadtéri gyerekzsúrt vagy lánybúcsút rendezni, be kell szerezni néhány eldobható tányért és evőeszközt (feltéve, hogy nem rajongunk a mosogatásért). Viszont mindannyian tudjuk, hogy a lustaságból termelt hulladék mennyire megterheli a környezetet – ezért is szerettem bele azonnal a Wasteless Living által kínált, 100 %-ban lebomló partikellékekbe. Kaphassunk ilyet Magyarországon is, azonnal!

A lelkes felkiáltás mellett hozzá kell tenni, a legjobb persze, ha a „reduce reuse recyle”-elv alapján az ember inkább a régi kerámiatáljait koptatja a kinti összejövetelek alkalmával és mosogat, de ha már eldobhatót veszünk, vásároljunk olyat, ami tényleg lebomlik. A Treehugger leírása szerint a piknik végén az Eco My Party-készlet teljes mértékben a komposztálóban végezheti, mert teljesen lebomlik. Ez persze feltételezi, hogy komposztálóval is rendelelkezünk, de semmi pánik, csinos példányokat tudunk beszerezni a nagyobb kertész- és barkácsboltokban.

A parti- és/vagy piknikcsomag tíz, húsz vagy ötven főre elegendő kiszerelésben kapható és az egész egy újrahasznosított kartondobozban érkezik. A tényárok fenntartható módon előállított cukornádrostból, az evőeszközök nyírből, a szalvéták pedig keményítőmentes újrapapírból készültek. A csomagokban fair trade gumiból előállított lufikat is találunk, amiből még utánrendelést is leadhatunk és különálló papírtányérokat vagy –pillangókat, sőt színes bambusztálakat is vásárolhatunk. A cég vállal nemzetközi kiszállítást. A szettek ára 19,99 fonttól 59,99 fontig terjed, ami nem olcsó mulatság (6000-18 000 Ft), viszont kíméljük vele a környezetet. Tegyük fel naívan, hogy egyszer talán újra lesz ősz, ha odafigyelünk. Aki tud hasonló termékekről Magyarországon, ne felejtsen el kommentálni!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.27 13:24:59zászlósi

  Hajrá vegyünk jó drága cuccokat /igaz kenyére sem tellik de védjük a természetet!

 • 2008.09.27 15:27:14nagyonhülyevagyok

  záslósi!  Üdvözöllek a csapatban!  Már majdnem olyan hülye vagy, mint én, hajrá, még néhány ilyen okos hozzászólás, és átadom a koronát.  A legegyszerűbb és legolcsóbb környezetkímélő étkezés, ha mosható étkészletet használsz. Az ára? A Poundlandben egy hatos felszerelés 1 angol font. Könnyű kiszámolni, hogy egy 50 személyes bulira való bevásárálás után minden következő buli már "ingyen" van.

 • 2008.09.27 16:14:55andie

  zászlósi, ha nem telik kenyérre se, akkor valamit nagyon szarul csinálsz. :-P

 • 2008.09.27 16:53:03Kangörény_

  Nem vagyok szakértő, de ha mindenki fából készült evőeszkozoket használna, akkor mennyi fát kéne kivágni ehhez? Valamiért úgy érzem, hogy az ésszerű kontrollal használt műanyag sokkal környezetbarátabb, mintha csak természetes anyagból készült cuccokat használnánk.

 • 2008.09.27 18:38:19andie

  arról nem is beszélve, hogy a műanyagot is el lehet mosni...

 • 2008.09.28 00:26:30xombat.com

  Igazabol sokszor nincs is ertelme egyszer hasznalatos muanyagrol beszelni, hanem inkabb felszer hazsnalhato muanyagrol.

  Ugyanis hasznalat kozben a villa pl. el szokott torni, a kessel pedig lehetetlen vagni.

  Kollegakon csodalkoztam, amikor is nehany eve rendszeresen atjartunk a Westendbe kajalni. Amig en vittem a fem evoeszkozt, addig ok szivtak (es szennyeztek a kornyezetet) nap mint nap az ingyenes muanyaggal.

 • 2008.09.28 07:33:36hófehérke

  bár még nem próbáltam, nem hiszem, hogy a fa késsel rendesen lehet vágni...

 • 2008.09.28 09:59:06andie

  alapvetően nem is értem...

  piknikeléskor olyan kajákat eszünk, amit kézzel is meg lehet enni! :-)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta