OFFLINE

És íme, az ideális lecsó: tojásos, kolbászos, rizstelen

2008. szeptember 22., hétfő 13:00

Csak egy gyors összegzés. Július végén megkértük kedves olvasóinkat, szavazzanak arról, melyik a legigazibb magyar lecsó. A paprika szeletelési módjától kezdve, a virsli-kolbász kérdésen át egészen a tojás, és a rizs problematikáig. Az elmúlt két hónapban körülbelül 1200-an foglaltak állást az ideális lecsó ügyében.

Még talán el lehet csípni a zöldségeseknél az ideális alapanyagokat, vagyis a vékony héjú lecsópaprikát, és a bő lével megáldott paradicsomot. A tojás kérdése erőteljesen megosztotta a véleményformálókat, 54 százalék szerint tojással az igazi a lecsó, de nem tekinthetünk el a tetemes 45 százaléktól, aki szerint éppen anélkül az.

A rizs kérdése egyértelmű, 83 százalék szerint nem kell az igazi lecsóba rizs. A hús kérdésénél lett a számunkra legérdekesebb eredmény, mert ugyan az első helyen a kolbász zárt 36 százalékkal, a következő a sorban a vegetáriánus.

A paprikát pedig karikákra kell szeletelni a legtöbbek (46 százalék) szerint, 38 százalék szerint tökmindegy, a maradék elenyésző 14 százalék pedig a hosszában szeletelésben hisz.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.22 13:53:57boszor

  Rizs se legyen benne, tojás se legyen benne, akkor mitől lecsó az a lecsó? Kolbász zöldséggel, netán zöldség zöldséggel?  Mindegy, 15 éves korom óta lenonkonformistáznak:)))

 • 2008.09.22 14:16:32brand_boy

  A vékony héjú lecsópaprikát ?!?

  Ez mekkora baromság !

  Lecsópaprikának általában azt az öreg,régóta leszedett,asszott paprikát szokás nevezni, aminek pont, hogy általában vastagabb a héja, ill. a víztartalma már kevesebb, ezért még az a hibbant is jó lecsót tud belőle csinálni aki, (minő borzalom !) nem süti, hanem főzi, és képes fedőt rakni reá.

 • 2008.09.22 19:57:42Cosmo

  brand_boy, a vékony héjú lecsópaprika valóban baromság, ha szereted a kész lecsóban senderedő, pöndörödő paprika héjat, amit pont nem lehet kitologatni a tányér szélére, mert a felületének 35%-án nem engedte el a paprikát. Én a paradicsomnak is leveszem a héját, a vastag paprika héjat sem állom. Úgyhogy a szerinted baromág számomra rulez.

 • 2008.09.23 10:57:43Tpancs

  uhhú, akkor én hibbant vagyok... hehh. a végeredmény viszont így is isteni.

 • 2008.09.23 15:12:47fatál natál

  A lecsó mindig is paradicsom, hagyma, paprikából állt. A többi elött ott a jelző, hogy tojásos lecsó, kolbászos lecsó, stb.

 • 2008.09.23 17:20:26hófehérke

  fatál natálnál a pont.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta