Megvásárolható Carrie Bradshaw kobaltkék Manolo-ja

Manhattan egyik luxusáruházában, a Fifth Avenue és az 58. utca sarkán álló impozáns Bergdorf Goodman-ben különleges dedikálás zajlott pénteken. Manolo Blahnik, a Szex és New York sorozatból is jól ismert csodaszép cipellők megalkotója ugyanis délután 3-tól várta hölgyrajongóit, hogy kézjegyével ellássa a csillagászati összegekért árult álomcipőket. Az esemény különlegessége, hogy most kerül boltokba az a kobaltkék szatén topogó, ami a sorozatból újjáéledt film egyik kulcsjelenetében látható. A Something Blue névre hallgató topán $945-ba kerül és már százan jelezték az áruház felé vásárlási szándékukat, amin még maga Blahnik is meglepődött: „Te jó ég! De hiszen ez már obszcén!”

Blahnik elárulta a New York Times-nak, hogy véleménye szerint a dizájner cipők manapság valóban orbitálisan drágák. Mivel a cipők előállítása sem két fillér, így a cipőkészítés sem olyan jövedelmező már. A tervező személyes filozófiája ezért: „Csinálj kevesebbet, de jobbat!”.

A spanyol dizájner életrajzából kiderül, karrierje 1970-ben indult be, mikor egy New York-i látogatása során bemutatta munkáit az amerikai Vogue akkori főszerkesztőjének, Diane Vreeland-nek, aki azonnal beleszeretett a cipőkbe. Blahnik ezután végigjárta a nagy cipőgyárakat, gondosan tanulmányozva a cipőkészítés valamennyi fázisát, pár évvel később pedig, 1973-ban már saját boltja volt Londonban. Manolo Blahnik valódi kézműves és minden egyes cipője magán viseli a mester utánozhatatlan jegyeit.

A mai cipődivat kapcsán szomorúan panaszolta a New York Times-nak, néha bizony maga is elhűl egy-egy darab láttán. Különösen irtózik a még manapság is itt-ott felbukkanó patacipőktől: „Soha életemben nem láttam ilyen rút cipőket!”.

(Fotók: Northfoto és Bergdorf Goodman)

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek