Goth félpornó tizenévesekkel

Van, amikor „jogszerű tárgyalás a faszom”-jelszóval tüntet, máskor pedig Kylie Minogue-ot helyezi ultra-kihívó pozícióba az Agent Provocateur fehérneműcég. Most pedig két brit tizenéves hírességet, Peaches Geldofot és a modell Daisy Lowe-t szerepelteti az új reklámjában, melynek címe Season of the Witch. Elég goth, pajzán és démoni, úgyhogy csak az kattintson tovább, aki nem a munkahelyén internetezik.

A provokatív fehérneműcég az új kampányában a nemrég megházasodott, de továbbra is csak 19 éves Peaches Geldofot (Bob Geldof lányát) és az ugyanilyen koros Daisy Lowe-t, az énekes Gavin Rossdale lányát prezentálja elég fantáziadús beállításokban. A helyszín egy kastély, és a díszletek leginkább a romlott gótikára és olyan festőkre emlékeztetnek, mint Hogarth, Rubens vagy Caravaggio, véli a Timesonline. Van itt minden az orgiától a képzettársítás alapjául szolgáló, vérző gránátalmáig, ráadásul az ötletre egy online játék is épül: a feladat a szőke „szűz” kiszabadítása, amit igen/nem kérdések eldöntésével próbálhatunk meg. Egy túlfűtött jelenet után választanunk kell például, hogy beállnánk-e rabszolgának. (Hiába mondtam igent, a megmentési kísérletem kudarcot vallott. Vagy talán inkább pont azért.)

Kate Moss, aki nemrég szintén szerepelt Agent Provocateur-reklámban, így mesélt a márka atyjáról, Joe Corréról: „Egy csomó ember nem meri megtenni azokat a dolgokat, amelyekről álmodik. Corré viszont valóra váltja őket”. A reklám után nem volna unalmas belepillantani Corré álmaiba is. Távol áll tőlünk az erőltetett moralizálás, de feltehetjük a kérdést: nem túlzás tizenéves modelleket egy ilyen félpornóban szerepeltetni? Vagy álszentség lenne a reklámkampányok kapcsán bárkinek az életkorát emlegetni? (Kép: Agent Provocateur)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek