Európai kiszolgálás szendviccsel, naplementéhez

Mi kell egy romantikus naplementéhez? Nyilván kell hozzá egy valamennyire lenyűgöző panoráma, egy ember, akivel jó elcsevegni (és esetleg mást is lehet vele kezdeni), egy üveg bor és néhány étvágygerjesztő szendvics. Spékeljük meg mindezt pár előétel-falatkával, mondjuk napon szárított paradicsommal. A legjobb pedig, ha a beszerzési hely nem esik olyan messze a naplemente-bámulás helyszínétől. Ilyen módon, a Gellért-hegyre indulva sikerült tesztelnünk a Ráday utcában nemrég megnyílt 3 in 1 Brunch nevű helyet, amely majdnem jeles minősítést szerzett.

Már záráskor estünk be az ajtón, tehát a teljes kínálatot nem láthattuk, de biztos forrásból úgy tudom, hogy a hely kiválósága a hatalmas vegetariánus szendvics. Az most nem volt, viszont sikerült egy mozzarellás-paradicsomos és egy grillzöldséges, mediterrán szendvicset megvásárolnunk. A maradék darabokat, például a gyanúsan száraz szélű tonhalasat és a hasonlóan bizalomromboló tojáskrémes példányt elnézve rákérdeztem, hogy netán nem szoktak-e így záráskor akciózni. Elképedtem, amikor egy kelet-európai hozzáállástól eltérő választ kaptam: de igen, ajándékba adunk egy szendvicset, mondta a kissé fáradt, de korrekt kiszolgálóhölgy. Ígyhát a két szendvicset egy áráért kaptuk, amely önmagában sem túl magas: 499 forintért kínálják darabját.

Az üzletben, amelynek régebbi lerakatait már korábban is méltattuk, egyéb falatokat is lehet kapni. Kértünk mi is egy doboz szárított paradicsomot, aminek az íze kompenzált az áráért: egy kb. 25 dekás adagért 850 forintot kértek el. A pácolaj finom volt, néhány olivadarabkát is találtunk benne, és a napszítta paradicsom jól egészítette ki a zárásnak köszönhetően kicsikét szikkadt szendvicsbagettet. Az összetevőkre – ha nem este 7-kor érkeztünk volna – semmi panaszunk nem lenne, a mozzarella így is friss volt, a grillezett zöldségek állaga is eltalálva. Azt gyanítjuk viszont, hogy mindkét szendvicsbe alapból került némi mézes-mustáros öntet, ami kölcsönzött nekik egy erőteljes édeskés ízt, ettől tán eltekintenénk. Annak örültünk a legjobban, hogy elvitelre kaptunk két finom szendvicset a naplementénkhez, és hogy nem teljes áron számították fel őket. Pedig a – bármilyen kevéssé – csökkent érték alapból csökkentett árat kellene hogy jelentsen, nem igaz?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek