Lelkesedés, elszántság: káposztaleves, 1. nap

Nevezzük méregtelenítésnek, mert az menőbb, de azért elárulom, hogy az a plusz 3.5 kiló az, ami igazán idegesít. A lényeg, hogy főztem tegnap egy irdatlan nagy adag káposztalevest, és az a terv, hogy ezen a héten a klasszikus káposztaleves diétával szabadulok meg a mérgektől, valamint attól a különös úszógumitól, ami a hasam és a seggem környékére nőt (körtealak, csak oda).

A kihívást nehezíti, hogy szenvedélyesen imádok enni, tulajdonképpen az egyik főbb hobbim. Aztán az is ott van, hogy a három kiló sok, ugyan konfekcióméretet még nem ugrottam, de zavar nagyon, viszont a rendkívüli elszántsághoz nem biztos, hogy elég. A káposztaleves diéta több, különböző forrásom szerint alkalmas az esetemben, én kicsit elbizonytalanodtam, amikor elkészültem a főzéssel és úgy nézett ki az eredmény, mint egy nagy adag hányás. Megkóstoltam, ízre is csak kicsit jobb, de egyelőre a lelkesedés ennek ellenére tart.

Abban bízom, ha minden nap megosztom itt a Tejben-vajban blogon az eredményeimet, elég kontrolt és elvárást nyomok magamra, hogy erőfeszítéseimet siker koronázza. Meglátjuk, meddig jutok, virtuális segítséget, tanácsokat remélek mindenkitől egy szebb, rövidnadrágos, miniszoknyás nyárvég reményében.

Ez egy kísérlet, az empirikus vizsgálat arra irányul, hogy az egyik nagy klasszikus (és drasztikus) gyorsfogyókúra-típus egy átlagos (plusz 3.5 kiló) testalkat esetében valóban hatásos-e. A klasszikus káposztaleves receptje és tudnivalói az alábbiak (ahogy ez több weboldalon megtalálható):

"Hozzávalók:

6 db közepes hagyma

1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv

1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva

2 db zöldpaprika

4 db sárgarépa

2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél

2 db leveskocka

petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva

A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

1. nap: Csak leves és gyümölcs fogyasztható, kivéve banán. A görög- és sárgadinnyének legkevesebb a kalóriaértéke.

2. nap: Csak leves és zöldség ehető, gyümölcs nem. Friss vagy konzervzöldség, kivéve: szárazbab, borsó, kukorica. A levelesek a legjobbak: saláta, kínai kel. Vacsorára egy nagy, héjában sült krumpli, vajjal.

3. nap: Leves, gyümölcs és zöldségféle (krumpli tilos). Annyit lehet enni ezekből, amennyit kívánunk.

4. nap: Leves, gyümölcs, lehetőleg sovány tej. Annyi vizet lehet inni, amennyit akarunk.

5. nap: Leves, 20 deka marhahús, 6 paradicsom vagy paradicsom ivólé, legalább 6–8 pohár víz.

6. nap: Leves (legalább egyszer), 2–3 szelet marhahús, zöldségféle (krumpli tilos), és saláta.

7. nap: Leves (legalább egyszer), főtt barna rizs, zöldség és gyümölcs (cukortartalom nélküli). Bármennyit fogyaszthatunk.

Ha pontosan betartjuk a diétát, és semmi mást nem eszünk, csak ami előírt, a harmadik nap végére 2–3 kg-ot lehet fogyni. A hetedik nap végére, ha nem csaltunk a diétával, akkor 5–9 kg lehet a mínusz. Ha a súlycsökkenés több mint 8 kg, legalább 2 nap szünetet kell tartani, mielőtt újra kezdjük a diétát. Ezt a diétát olyan gyakran alkalmazhatjuk, amilyen gyakran csak akarjuk. Ha követjük az előírásokat, a hét nap alatt szervezetünk megtisztul a salakanyagoktól, és nagyon jól érezzük magunkat. Mivel a súlyunk csökken, teherbírásunk és energiánk növekszik. Bár a kávé megengedett a diéta alatt, lehet hogy néhány nap után úgy érezzük, nincsen szükség rá. Az alaplevesből annyit lehet enni, amennyit csak akarunk. Minél többet eszünk, annál többet fogyunk. A diéta folyamán alkohol fogyasztása szigorúan tilos! Legalább 24 órának kell eltelni a diéta befejezése és az alkohol fogyasztása között."

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek