OFFLINE

Beégésem története a Just Cavalli aperitívóján

2008. augusztus 3., vasárnap 08:00

Mint azt megírtuk, Roberto Cavalli azt tervezi, hogy Dubaiban nyit szórakozóhelyet. Teszi ezt részben azért is nyilván, mert hazája, illetve egészen konkrétan Milánó zsúfolásig tele van fashion cafékkal, tehát oda újat már minek. Armaninak, Dolce & Gabbanáéknak is megvan a maguk vendéglátóipari egysége, és természetesen Roberto Cavallinak is van már saját étterme Milánóban. Az árlistát elnézve ez utóbbiban olyan fejenkénti 50-60 eurós számlára számíthatnánk egy vacsora után, ezért úgy döntöttünk, a csakis nyáron nyitvatartó, szabadtéri Just Cavalli Cafét fogjuk tesztelni, aperitívó formájában egy hétköznap este 8 körül. A divatos aperitívó és beégésem története a hajtás után, fotókkal. Így etet és itat egy olasz divatmágnás.

A Just Cavalli Café egy parkban található, egy kilátótorony köré telepítve, a Cavalli étterem tetőteraszán. Belépéskor öltönyös kidobóemberek motoztak meg minket, sőt, azt is megkérdezték, hogy foglaltunk-e asztalt, és amikor mondtuk, hogy nem, mégis beengedtek. És a kezünkbe adták a fenti kilépőkártyákat. Bent először azt hittük, már megint esküvőn vagyunk, egyrészt mert onnan ismerősek ezek a fehér sátrak, másrészt mindenki borzasztóan elegáns volt. Milánóban megszokott, hogy mindenki feketében jár, de itt már-már a Scalát megszégyenítő ruhakölteményekkel kellett szembesülnünk, a férfiak pedig a rekkenő hőség ellenére szinte kivétel nélkül öltönyben feszítettek (és időnként olyan textilzsebkendővel törölték át homlokukat, amelynek egyik sarkába a designer, a másikba a saját monogramjuk van belehímezve). Beégésem története ennyi: én voltam az egyetlen, aki rövidnadrágban volt. Bridget Jones szokott alkalomhoz nemillő ruházatban megjelenni eseményeken, és ha jól emlékszem, ő ilyenkor határozott testtartással azonnal az italospult felé veszi az irányt. Mi mindenesetre ezt tettük.

A lendület azonban félúton megakadt, amikor észrevettük, hogy a két pult közül az egyikhez az van kiírva, hogy Consumazione: €15, a másikhoz meg az, hogy Consumazione: €9. Megpróbáltunk rájönni, hogy mi lehet a turpisság, de nem sikerült. Így aztán odamentünk az olcsóbbik pulthoz, és beszereztünk két Aperol Spritzet (Aperol + habzóbor, fenséges), mivel állítólag ez a legdivatosabb aperitívó Milánóban. Valóban egyenként kilencbe kerültek, így néztek ki:

Namost az "aperitivo" mint esemény errefelé azt jelenti, hogy az ital mellé korlátlan ételfogyasztás jár egy előételekkel megrakott asztalról. Just Cavalliéknál sincs ez másként, a különbség csak annyi, hogy egyrészt a kész vacsorát kitévő csipegetnivaló minősége magasan verte életem eddigi összes aperitivóját, másrészt pedig a vendégek illedelmes sort alkottak a svéd asztal mellett. A kettő közül inkább az utóbbi lepett meg, hiszen az olaszok híresek arról, hogy képtelenek sorban állni, bele is hallgattam egy-két beszélgetésbe, hogy leellenőrizzem, nem német vagy angol üzletemberek közé keveredtünk-e, de nem, perfekt olaszul beszélt mindenki. Olyannira nem volt elsöprő tömeg, hogy még fotót is sikerült készítenem a kínálatról.

A bal oldali kosárban focaccia-darabkák voltak, a mellette levőben pizza (vastagtésztás, isteni). Ezek kenyér helyett. Volt tortilla pikáns szósszal, középen olyan finom sonkák, hogy a gyönyörtől szinte könnybe lábadt a szemem, volt "olaszkolbászos" (salsicciás) kuszkusz, grillezett virslikarikák, miniparadicsomok minimozzarellákkal, párolt zöldségek, valamint nyers zöldségek, pl. sárgarépa, amelyeket többféle majonézes szószba lehetett mártogatni. Ne felejtsem ki a tonhalas salátát és pestós pennét. Sem a tányér, sem az evőeszköz nem volt műanyagból, márpedig az aperitívókon általában ez szokott lenni a helyzet. Mindez 9 euróért. Hát el lehet képzelni egy ilyet Magyarországon?

Rögtön megjött a kedvem, hogy legközelebb mondjuk Dolce & Gabbana kajáját is leteszteljem. De azért oda már valami hosszúban fogok menni.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.08.03 14:02:24Gladia Delmarre

  Wow, ez a kajakínálat nagyon jól hangzik!! És 9 ajróért meg aztán depláne:-)))

  De borzasztó sznob a körítés.. persze gazdagéknál így dukál. Engem is bazira feszélyezett volna a ruházatom, ámbár egy ilyen teraszra azért mennék, h kényelmesen legyek és ebbe nem biztos, h belefér a fekete kisestélyi. Persze a pasiknál is jobban el tudok képzelni egy világos nyári öltönyt (tudom, gyűrődik, mint a rosseb és az már nem elég "dizájner", vagy mi), mint a feketét... dehát, gondolom, ez egyfajta reprezentáció is. MIndenesetre remek élmény lehetett!!

 • 2008.08.03 15:43:48glam

  nem azért, de egyáltalán hogy jut eszébe bárkinek is rövidgatyába menni egy ilyen helyre...?

 • 2008.08.03 17:27:22hófehérke

  én sem tudom elképzelni, hogy egy ilyen helyre rövidnadrágban menjek, minimum szoknya (és nem mini!)  a svédasztal pedig egybeírva, hacsak nem arra gondolt gyb, hogy az ikeából szereték be...

 • 2008.08.03 18:27:30youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA  nem azért, de egyáltalán hogy jut eszébe bárkinek is ilyen helyre menni?  az ilyen hely köré ketrec kellene és kiállítani a bent levőkkel mint az állatkertben • 2008.08.03 19:38:14dzsedofka

  gyb-n asszem egy szoknya legalább akkora beégés lenne mint a rövidgatya.:)

 • 2008.08.03 21:43:59múvemáccsó

  hmmm.

  és ez megéri cavallinak?

  vagy csak "magyarszokás" hogy megiszol egy "fröcsit", utána meg két kézzel habzsolsz?  de mivel én is magyar vagyok, én is így tennék...:)

 • 2008.08.03 22:08:34Terlis

  múvemáccsó: egyrészt azért senki sem ott akar megebédelni, az télleg már magyar szokás, másrészt, ha megnézed: nem homárral meg kaviárral dolgoznak.

  Továbbá a fekete öltöny miatt mindenki izzad mint a ló és ezért iszik is mint egy ló, és innentől már nem cavalli megélhetéséért aggódok.

 • 2008.08.04 03:33:36aprilka

  Ezek az olaszok nagyon udvariasak. A kivétel nélkül öltönyben feszítő pasik közül néhány átöltözött laza nyári zakó-nadrág kombóba a fotózáshoz, és a Scalába öltözött nők is eltűntek a képek hátteréből :) Vagy az utóbbi időben fehér atlétatrikóban járnak operába (lásd: utolsó fotó).

 • 2008.08.04 11:49:44sg

  én is pont ezt néztem, aprilka :)

  gyb fantasztikus megfigyelőképességgel rendelkezik

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta