Szavazzon a nagy lecsókérdésekben!

A lecsó egy hagyományos magyar fogás nyáron, bár legkevésbé sem magyar. Pontosabban még az eltökélt gasztrotörténészek sem tudják, hogy magyar-e. Mindenesetre igen sok kultúrának megvan a maga lecsója: a lengyelek például cukkínit is tesznek bele, vagy ott van a francia ratatouille, ami padlizsánnal készül. De maradjunk most a sajátunknál, annál, ami szegény emberek ételeként kezdte pályafutását, mindennel, ami otthon kéznél volt.

A magyar lecsóban tuti, hogy van paradicsom, meg paprika. Innentől kezdve azonban háztartásonként jó sok kérdés felmerül: tojással vagy tojás nélkül? Rizzsel vagy rizs nélkül? Kolbásszal vagy virslivel? Kenyérrel tunkolva vagy magában? Kényszeresebb családoknál még a paprika szeletelés módja sem mindegy: karikára, vagy hosszában csíkozva?

Bár a lényeg, hogy finom legyen, azért fúrja az oldalunkat a kíváncsiság, hogy melyik típust szereti leginkább a magyar. Szavazógépeket helyeztünk el a fenti vízválasztó kérdések alapján, a kommentekben pedig a további, kifelejtett lecsóváltozatokról szeretnénk olvasni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek