OFFLINE

Nyúlja le a Szex és New York Mirandájának sminkjét

2008. július 31., csütörtök 13:00

Miranda és Panacea

Az ember hajlamos hébe-hóba mindenféle egósimogató illúziókba ringatni magát. Valljuk be, végiglapozva a női magazinok sminkoldalait, bizony csábító a gondolat, talán tényleg csak pár ügyesen összeválogatott szépészeti termék választ el minket attól, hogy ellenállhatatlan szexistennőnek, dévaj partitündérnek, napszítta tengerparti sellőnek vagy éppen ártatlan szűznek tűnjünk. Néha azonban még a legjózanabbakkal is megesik, hogy az a bizonyos „hátha” a szokásosnál is kitartóbban mocorog a fejükben. Ilyenkor pedig szemrebbenés nélkül otthagyunk egy kisebb vagyont egy parfümériában, amennyiből egy gyermeket ki lehetne iskoláztatni Kongóban. Panacea81 pont azt mutatja meg a sminkvideóival, hogy nem elég a méregdrága pipere, ésszel kell tudni használni. Ismerje meg az amatőr sminkmestert és lesse el tőle azokat a trükköket, amelyeket hiába keres a magazinok hasábjain.

Tehát miután bevásároltunk, otthon izgatottan bekészülünk a tükör elé a fél kiló, frissen beszerzett pigmenttel, készen a harci feladatra. Lelkesen kenegetünk, satírozunk, spirálozunk, kihúzunk, árnyalunk, elcseszünk, javítunk, még jobban elcseszünk, még lázasabban korrigálunk. Egy idő után azonban szembesülünk a kegyetlen valósággal: valamiért nem akar összeállni a kép, még csak nyomokban sem hasonlítunk a fotókon pózoló álomnőkre. Csalódottan meredünk a tükörképünkre azon morfondírozva: talán mégsem elég egy fél fizetésnyi, szivárványszínű kence, most már egyből egy új fej is kéne. Persze ez is egy teljesen méltányolható igény, de azért mégse csüggedjünk, van ugyanis remény.

Ezen a csapásvonalon indult el Lauren Luke, azaz Panacea81 villámgyors internetkarrierje is egy éve és mára jócskán túlszárnyalta a hagyományosan várható tizenöt perc hírnevet. A brit hölgy hetente pár alkalommal becsüccsen a sminkasztala mögé a hálószobájában, bekapcsolja a kameráját és gyakorlatilag a szemünk láttára változik át Britney Spears-szé, Amy Winehouse-szá, a Szex és New York Mirandájává, vagy éppen Leona Lewis-szá (mely videó rekord 1,6 millió látogatót vonzott, és ez a szám természetesen folyamatosan nővekszik). Panacea81 videóit már több mint tizenkét millióan tekintették meg a YouTube-on, így az oldal Partner Programjának köszönhetően készítőjük most már a reklámok után is kap bevételt.

Lauren Luke egyébként mindennek mondható, csak épp kirívónak nem. Az a fajta lány, aki fölött könnyen elsiklik az ember tekintete. Kerek, mosolygós arca, nem éppen sudár termete aligha juttatja eszünkbe a magazinok csodanőit. A huszonhat éves hölgy Newcastle-től nem messze, az észak-angliai South Shields-ben éldegél tíz éves kisfiával és egy csapat kutyával. Az ő hortyogásukat lehet olykor hallani a háttérben.

Ezeknek a vágatlan amatőr videóknak az a bája, hogy miközben Panacea81 kedélyesen elcsacsog magában arról, hogy éppen miket tanul az esti iskolában a sminktanfolyamon, vagy büszkén megmutogatja saját festményeit a YouTube-nézőknek, folyamatosan narrálja az ecsetvonásait. Így olyan trükköket oszt meg rajongóival, hogy például a szempillaspirál applikálásakor a legtutibb manőver a hátracsapott fej röcögtetése. Vagy, hogy nem feltétlenül a méregdrága pucc-kozmetikumok a tuti befutók. De legfőképpen: lelkesen arra biztat bennünket, hogy ne elérhetetlen ideálokat próbáljunk követni, hanem saját magunkból próbáljuk kihozni a maximumot. Ön mit gondol? Ezúttal is csak egy önjelölt YouTube-sztárral állunk szemben vagy Panacea81 videói valóban megváltást és sikerélményt jelenthetnek az otthoni cicomára kiéhezett nők hadának?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.31 13:41:26Els

  szeretem nézni a videóit és lestem már el tőle néhény trükköt, ügyes lány!

 • 2008.07.31 14:59:17bigyibogyo

  es azzal,h a zindex atrakta indavideora jo sok penzt lenyul a lanytol....

 • 2008.07.31 17:05:20Los Alamuszi

  Aranyos a címlapon az ajánló: szexistennő és Cynthia Nixon ;-)

  Amúgy ő volt a kedvencem a Szex és NY-ban, semmi bajom a csajjal, csak, hogy szexistennő lenne, azt kétellettem.

  Ha ráérek, majd megnézem a videókat, nekem mindig az a bajom, hogy sehol nem lehet igazából megtanulni rendesen sminkelni, hátha akkor itt van egy-két tipp rá.

  És esküszöm, SOHA nem estem még kísértésbe, hogy azért vettem volna meg egy x szépészeti terméket, hogy HÁTHA olyan leszek tőle, mint az x.y. sztár, aki reklámozta.

  Inkább az szokott bűnbe vinni, ha pl. nagyon megtetszik a designja valaminek.

 • 2008.07.31 18:15:28Flora2

  Gyerekek, nem ráncosítja kegyetlenül a szemhéjat meg a szemkörnyéket, hogy sminkelés közben ilyen kegyetlenül nyúzzuk-vonjuk, mint ebben a videóban? Vagy enélkül is ugyanolyan ráncos lesz?...

 • 2008.07.31 18:21:25Amarcord

  Hú hát én korábban már jó pár videóját végignéztem és nem emlékszem, talán a Carrie féle smink készítésekor jót nevegéltem a csajon, mikor a smink készítését a pirosítóval kezdi és csak utánna jön a szem kifestése, de az is fordított sorrendben, vagyis előbb a szemhéjpúder és csak utánna a szemkihúzó. Bájos lány, de szerintem nem nem nagyon lehet tőle megtanulni sminkelni.

 • 2008.07.31 19:48:53Elme

  Ügyes,de sztem rengeteg festéket tett fel.

 • 2008.07.31 20:43:08DijaBaba

  Én is láttam már néhány videóját, szerintem ügyes.

  Amarcord, én is előbb szemhéjpúderezek, és utána húzom ki, egész egyszerűen azért, mert így nem hullik rá a por a tusvonalra.

 • 2008.08.01 09:20:42zoldmandula33

  most ez a cynthia mitől is szexistennő?

 • 2008.08.01 11:50:22tucsix

  Engem nagyon zavar, hogy először nem alapozza le az egész arcát, hanem a foltos bőrre teszi fel a szép sminket..

  Amúgy látszik, hogy jó érzéke van hozzá de sok helyen nekem is sok az a smink amit feltesz.

  Ettől függetlenül lehet jó fogásokat eltanulni tőle.

  Kár hogy az angolja számomra érthetetlen :D

 • 2008.08.01 12:41:37petrezselyem0001

  Én nem látom foltosnak a bőrét.

  amúgy én se értem az angolját,elég idegesítő,tekintve,hogy Nagy-Britanniában fogok élni a köv. 10 hónapban, igaz skót területen,ami megint kicsit más...

  de nagyon jól sminkelni magát,ettől függetlneül továbbra se gondolom,hogy én képes lennék így kifesteni magam a videói alapján, pedig nem vagyok ügyetlen...

 • 2008.08.01 12:49:57aprilka

  Amarcord, miért ne lehetne a pirosítóval kezdeni? Lenne egy kodifikált szem- és arcfestési sorrend?

 • 2008.08.01 13:57:17mrssolis

  Mackósajt, nem akarlak elkeseríteni, én ennek a csajnak értem az angolját, viszont tavasszal voltam Skóciában, és volt olyan ember, akinek a beszédéből egy szót sem értettem. Pedig elég jól bírom a nyelvet, napi szinten dolgozom angolul. A skót nem is hangzik angolnak, mikor beszélnek, olyan mint egy másik nyelv. Ez a csaj egyszerűen csak a kicsit proli, kicsit vidéki angolt beszéli, de semmi extra.

 • 2008.08.01 17:21:59Hotelfoglalas.hu

  Én nem mondom, hogy a sorrend kőbe van vésve, de józan ésszel a pirosító felhelyezése utolsónak a logikusabb szerintem.

  Én ha a szememet festem, a kezem óhatatlanul is hozzáér az arcomhoz, nem jobb ha az marad utoljára.  A szemfestésnél meg a tus még ok, hogy a szemhéjpúder után kerül sorra, de a szemceruzának előbb kellene, de lehet, hogy akkor csak én gondolom így:)

 • 2008.08.01 19:21:00helviti

  Van egy aboywearingmakeup nevű user (értelemszerűen pasi), aki szintén ilyen videókat készít, és nagyon precíz. És szórakoztató :)  A csaj videói is jók persze.

 • 2008.08.01 20:03:08hófehérke

  nem csak te gondolod így, Hotelfoglalas.hu.

  én is.

 • 2008.08.02 21:38:36toncsa

  Nemcsak a sminkjei nagyon jók, hanem az is, hogy ő a sminkek tulajdonságait és a színkeverést is ismeri, pont azért, mert pasztelleket is fest pl. azért használ shadestick-et a szemhéjporok alá, mert intenzívebbé teszi a színeket. Nekem tetszik ez a megközelítés és imádom a színkavalkádjait :).

 • 2009.03.06 10:19:06AvgDvl

  Miért ezt a szánalmas fos videólejátszót erőltetitek, amin még bele se lehet tekerni a streambe? 2009 van, emberek, ott a youtube. A vereséget el kell ismerni.

 • 2009.03.06 10:46:49Hemish

  Szerintem aranyos, bár az angolja tényleg nehezen érthető, nagyon torokból beszél, de akkor is aranyos.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta