Cukkini Virág szomorú, de igaz története

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép sárga virág. Egy takaros ágyásban nőtt ki Taljánországban, egy cukkini végén, ezért hívták őt Cukkini Virágnak. Egy nyári estén egyszer csak megjelent egy szép szőke tündér, és azt mondta neki: "Cukkini Virág! Mit kívánsz? Teljesítem három kívánságodat!" Cukkini Virág örömében azonnal rávágta ugyanazt, amire az ágyásban valamennyi leányzó vágyott: "Utazni, világot látni szeretnék, szép ruhát szeretnék és finom úrihölggyé szeretnék válni!" A tündér rögtön ki is mondta a varázsigét: "Úgy legyen! Abraka-dabra!" - és gonoszan felkacagott, majd eltűnt. Cukkini Virág örömében észre sem vette, hogy valójában nem tündér látogatta meg őt, hanem egy gonosz boszorka, álruhában. De már késő volt. Hogy hogyan váltotta valóra Cukkini Virág három kívánságát a gonosz boszorka? A mese sok szép színes képpel a hajtás után folytatódik.

Az első kívánság már másnap hajnalban teljesült. Jött egy terebélyes asszonyság, és leszakította Virágot a cukkiniről. Húgaival, nővéreivel együtt egy átlátszó dobozba zárta őket, amit aztán lefóliázott. "Átlátszó a doboz, hogy jobban kilássunk!" - lelkesedett Cukkini Virág, és tágra nyílt szemmel figyelte az elsuhanó tájat, miközben egy bácsi a piacra fuvarozta, majd eladta őket. Egy lakásba érkeztek, itt azonban alig volt idejük körülnézni a leányoknak, mert a doboz hamarosan egy hideg, sötét szekrénybe került. Cukkini Virág azonban el volt bűvölve az utazás szépségeitől, és ezt mondta vacogó foggal a többieknek: "Alig várom, hogy a második kívánságom is teljesüljön!"

Egyszer csak nyílt a hűtőszekrény ajtaja, Cukkini Virágot kipakolták egy tányérba húgaival és nővéreivel együtt. Aztán lisztbe hempergették őket, majd tojásba mártották, végül zsemlemorzsába forgatták. "Nézzétek, milyen elegáns bundám lett!" - kiáltotta büszkén Cukkini Virág, mikor második kívánsága is teljesült. Örömében szinte ügyet sem vetett arra, hogy utána néhány percre egy forró serpenyőbe vetették, ahol ruhája keményebb lett, és színe is barnásra változott.

A forró olajfürdőtől Cukkini Virágnak már a látása is elhomályosult. Végre kihalászták a serpenyőből. Még ki sem hűlt, a hiú leányzó máris érezte, hogy villával szúrják keresztül, majd azt, hogy egy hatalmas állkapocsban őrlődik. Már a végét járta, azon tűnődve, mikor teljesül már a harmadik kívánsága is, amikor egy félelmetes hangot hallott egészen közelről: "Hű, de finom! Fenséges! Legközelebb viszont nem rántjuk, hanem ricottával töltjük vagy salátába tesszük őket."

Cukkini Virág a legutolsó mondatot már nem is fogta fel. Abban a tudatban, hogy finom hölggyé válva teljesült harmadik kívánsága is, békében, megnyugodva adta át magát a megsemmisülésnek. Aki nem hiszi, járjon utána!

És most következzen Piros Paradicsom hasonlóan szomorú, de szintén igaz története a Daft Punk előadásában. A címe: Revolution 909:

Oszd meg másokkal is!
Mustra