OFFLINE

Cukkini Virág szomorú, de igaz története

2008. július 30., szerda 13:00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép sárga virág. Egy takaros ágyásban nőtt ki Taljánországban, egy cukkini végén, ezért hívták őt Cukkini Virágnak. Egy nyári estén egyszer csak megjelent egy szép szőke tündér, és azt mondta neki: "Cukkini Virág! Mit kívánsz? Teljesítem három kívánságodat!" Cukkini Virág örömében azonnal rávágta ugyanazt, amire az ágyásban valamennyi leányzó vágyott: "Utazni, világot látni szeretnék, szép ruhát szeretnék és finom úrihölggyé szeretnék válni!" A tündér rögtön ki is mondta a varázsigét: "Úgy legyen! Abraka-dabra!" - és gonoszan felkacagott, majd eltűnt. Cukkini Virág örömében észre sem vette, hogy valójában nem tündér látogatta meg őt, hanem egy gonosz boszorka, álruhában. De már késő volt. Hogy hogyan váltotta valóra Cukkini Virág három kívánságát a gonosz boszorka? A mese sok szép színes képpel a hajtás után folytatódik.

Az első kívánság már másnap hajnalban teljesült. Jött egy terebélyes asszonyság, és leszakította Virágot a cukkiniről. Húgaival, nővéreivel együtt egy átlátszó dobozba zárta őket, amit aztán lefóliázott. "Átlátszó a doboz, hogy jobban kilássunk!" - lelkesedett Cukkini Virág, és tágra nyílt szemmel figyelte az elsuhanó tájat, miközben egy bácsi a piacra fuvarozta, majd eladta őket. Egy lakásba érkeztek, itt azonban alig volt idejük körülnézni a leányoknak, mert a doboz hamarosan egy hideg, sötét szekrénybe került. Cukkini Virág azonban el volt bűvölve az utazás szépségeitől, és ezt mondta vacogó foggal a többieknek: "Alig várom, hogy a második kívánságom is teljesüljön!"

Egyszer csak nyílt a hűtőszekrény ajtaja, Cukkini Virágot kipakolták egy tányérba húgaival és nővéreivel együtt. Aztán lisztbe hempergették őket, majd tojásba mártották, végül zsemlemorzsába forgatták. "Nézzétek, milyen elegáns bundám lett!" - kiáltotta büszkén Cukkini Virág, mikor második kívánsága is teljesült. Örömében szinte ügyet sem vetett arra, hogy utána néhány percre egy forró serpenyőbe vetették, ahol ruhája keményebb lett, és színe is barnásra változott.

A forró olajfürdőtől Cukkini Virágnak már a látása is elhomályosult. Végre kihalászták a serpenyőből. Még ki sem hűlt, a hiú leányzó máris érezte, hogy villával szúrják keresztül, majd azt, hogy egy hatalmas állkapocsban őrlődik. Már a végét járta, azon tűnődve, mikor teljesül már a harmadik kívánsága is, amikor egy félelmetes hangot hallott egészen közelről: "Hű, de finom! Fenséges! Legközelebb viszont nem rántjuk, hanem ricottával töltjük vagy salátába tesszük őket."

Cukkini Virág a legutolsó mondatot már nem is fogta fel. Abban a tudatban, hogy finom hölggyé válva teljesült harmadik kívánsága is, békében, megnyugodva adta át magát a megsemmisülésnek. Aki nem hiszi, járjon utána!

És most következzen Piros Paradicsom hasonlóan szomorú, de szintén igaz története a Daft Punk előadásában. A címe: Revolution 909:

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.30 13:20:01galli

  nem is tudtam h meg lehet enni

 • 2008.07.30 13:24:23bolletje

  Ez egyszerűen borzalmas....

 • 2008.07.30 13:50:14Elme

  nem túl bizalomgerjesztő

 • 2008.07.30 13:57:17bolletje

  Én a cikk stílusára gondoltam, a cukkinivirág finom.

 • 2008.07.30 14:12:42Los Alamuszi

  Akkor már csak arra lennék kíváncsi, hol lehet cukkinivirágot kapni Bp-en....meg, hogy mennyiért. Mert, egyszer, hely nélkül valakitől elég horror árat hallottam rá, pedig szeretem. Azaz, szerettem, amit kint ettem, és nem boszorkányság elkészíteni: egy kis sörtészta vagy megtölteni...

 • 2008.07.30 15:40:25fehérvirág

  Borzasztóan pihent agyú a szerző. Lehet, hohy házi feladatként kapta? Vagy szakácsmesekönyv készül ujjnyalókás Stahl Judit ajánlásával?

  Cukkinit sokféleképpen ettem már, de virágát még nem. pedig aki a virágot szereti...Vagy ez nem az? ja, bocsi.

 • 2008.07.30 15:51:01mrssolis

  Oké, akkor én meg elmesélem az aranyos hónapos barika történetét, aki vígan szökdécselt anyja mellett a réten... Egyetértek bolletje, mekkora baromság ezt így megírni! A cukkinivirág egyébként nekem ricottával a kedvencem. A barika meg grillen rózsaszínre sütve:)

 • 2008.07.30 16:02:15fehérvirág

  Ha tudtam volna, hogy ekkora keletje van, akkor nem várom meg, ímg elszárad.:)

 • 2008.07.30 17:19:31idősödő dagadék

  zyüha ilyet veszek a csajomnak, örülni fog hogy virágot kapott, aztán amikor kiörülte magát, meg is csinálhatja vacsorára.

 • 2008.07.30 17:29:09graveland

  édibédi-tüncibünci, jajszegénci pici cukkinici, ha nem így történt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

 • 2008.07.30 17:40:27zskoncz

  hehehe

  andersen koppintás. de nekem tetszett!

  :-)

 • 2008.07.30 23:43:51Slano

  És akkor a többinek a virágját is meg lehet enni? Mert patisszon az van sok, de eddig mindig megvártam a termést.

 • 2008.07.31 07:10:07VilágosKékHarisnya

  Nekem kifejezetten tetszett az írás.

  Jólesik csacskaságokat olvasni, mikor tombol a hőség és egyébként is fáradt vagyok.  Most mit akartam még írni? • 2008.07.31 07:12:03VilágosKékHarisnya

  Slano,  a bodzavirág is ehető.  Az én receptem szerint rántani kell, de már csak jövőre tudod kipróbálni. :)

 • 2008.07.31 09:02:17mrssolis

  A bodzavirág omlettbe is isteni. Az olaszoknál nagyon népszerű.

 • 2008.07.31 14:28:40Tinkykee

  en me'g mindig a bodzaszorpre szavazok :D:D

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta