OFFLINE

Ön milyen olajat használ?

2008. július 26., szombat 13:00

A /lambda/ a világ első, ultra prémium, exra szűz olívaolaja, számos díj nyertese, amit a görög Kritsa régióban állítanak elő, ahol a Koroneiki olíva egyébként is híres fenséges ízéről.

Az olaj íze állítólag azért olyan tökéletes, mert a hozzá használt bogyókat nem rázzák, hanem kézzel szedik és válogatják, majd még aznap préselik is. Így nem telik el 8-10 óránál több, mire az olívabogyóból olaj lesz. A gyorsan préselt olaj íze sokkal frissebb és gyümölcsösebb, mint más olajaké. A különleges eljárás  következtében az olaj savtartalma igen alacsony, 0,3 fokos, ez biztosítja lágy ízét. Ára 104 dollár, bár nálunk, ahol az olívaolajak még amúgy sem régen terjedtek el, egy darabig még nyilván nem lehet kapni. Pedig nekünk a leírás alapján a /lambda/ kellene. És ön milyen olajjal főz? 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.07.26 14:07:52andie

    mókusvakítás 104 dollárért! egészségetekre. csak legalább a nevét a cikk végén is jól írnátok! :-)

  • 2008.07.26 14:30:14Creed23

    Szegeny ember vizzel foz.

  • 2008.07.26 14:33:21andie

    jó, de mivel süt? :-D

  • 2008.07.26 14:50:10zooDoo

    "Ön milyen olajat használ?"



    Én castrol olajat.

  • 2008.07.26 15:10:37whin

    Tesco Gazdaságos Étolaj - 5 literes változat.

  • 2008.07.26 15:25:34Cosmo

    Jelenleg Belazu Premier choix.

  • 2008.07.26 15:38:41andie

    Egyébként, hogy a kérdésre válaszoljak: Bertolli originale - a bőrömre.

  • 2008.07.26 18:28:46Los Alamuszi

    MIhez milyet?

    Magyaros kajához Floriolt, amihez az illik, ott vajat, az olaszos-mediterrán kajákhoz meg főzésre Bertolli-t.

    De mivel az oliva hőre úgyis rosszul reagál, nem is érdemes sem extra szüzet, sem kézzel szedett, pláne extra drága változatot használni, mert mire kész az étel, nem érződik.

    Salátára használok extra szűz, SZÜRETLEN olivaolajat, mikor honnan vásárolva. A legjobb eddig az volt, amit a toszkán kis szállodánk tulajaitól vettünk, és előző nap préselték. Rosszabb esetben beérem a Pomodorbanvagy máshol vett ugyancsak extra szűz, szüretlen változattal.

    Mivel a salátákban nyers az olaj, ott valóban érződik az íze.



  • 2008.07.26 23:19:22Házigizda

    Vénusz 2 literes jó fogású, ár/teljesítmény arányban kellemesnek mondható olajjal szoktam +sütni néha a mirelit kajámat.:)Az más kérdés , hogy ebben is leég a kaja 1 "kicsit".:)

  • 2008.07.27 00:18:50Bossifam

    És ön milyen olajjal főz?

    ...he? NEM ERTEM A KERDEST. a kedves cikkiro esetleg olajjal föz? NA AKKOR SOK SIKERT!

  • 2008.07.27 09:59:27Délibáb

    Sütéshez napraforgó, salátához oliva. Salátákban szerintem az oliva jobb ízű, de kipróbáltuk sütéshez, és fura, rossz mellékíze lett a kajának.



    Ha milliomos lennék, talán lázba hozna, hogy szarvasbőr kesztyűben szedték-e a bogyót, és egyenként fényesre törölték-e préselés előtt, de igénytelen középosztálybeli lelkemet teljesen hidegen hagyja.

  • 2008.07.27 11:16:16Purell

    neutrogena body olajat használok

  • 2008.07.27 11:39:54VilágosKékHarisnya

    Nnna...



    desznyóból rántott húshoz desznyózsírt, kacsához kacsazsírt, libához libazsírt, meggyes pitéhez desznyózsírt, zőccségek párolásához vajat vagy olívaolajat, hirtelen ez jut eszembe.



    ha éppen nem jár senki olyan környéken, aki hozna nekem olívaolajat akkor a bertollit vagyok kénytelen venni.



    ja igen. feltétlenül próbálja ki mindenki a tökmagolajat, fenségesen isteni! (van hazai is, sztem az a legmégcsúcsabb!!)



    a floriolban és a vénuszban egyre kevésbé bízom, főleg, mióta "csak az étel illatát érzi, az olajét nem", mert biztos vagyok benne, hogy abba is belecsinálnak valami adalékot. fujj.

  • 2008.07.27 17:22:10jane fonda

    tökmagolajat, minél többször.

    meg vajat csomószor.

  • 2008.07.27 21:19:49gven

    vaj.

    igen.

  • 2008.07.27 21:20:28gven

    jajistenem, milyen roppant igénytelenek vagyunk mindannyian.:)

    remélem mindenki szégyelli magát!:)

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta