OFFLINE

A napszemüveg az új táska

2008. július 25., péntek 08:00

A fiatal nők körében egyre inkább a napszemüveg veszi át a táskák eddigi presztízsszerepét, írja a New York Times. A nők táskaőrülete szinte már közhelynek számít: az elmúlt években jóval több táskát vásároltak, mint amennyit a szekrényükben tárolni tudnak. Újabban azonban a magamutogatást segítő luxustárgy inkább a napszemüveg lett.A változást a piac is követte és nemcsak azzal, hogy folyamatosan növekszik a márkás napszemüvegek eladási száma, és minden divatcég saját napszemüveg kollekcióval áll elő. Olyan divatóriások is beléptek a piacra, akik eddig nem nagyon koncentráltak a napszemüvegre, mint például Karl Lagerfeld, vagy Giorgio Armani. A változás a napszemüvegek árában is megfigyelhető, az idei szezonban ugyanis a márkás napszemüvegek 250 dolláros átlagára 350 dollárra nőtt. De persze nem ritkák a 750 dolláros, sőt a gyémánttal kirakott, 1400 dolláros napszemüvegek sem.


Ezért is van, hogy a márkás napszemüvegek közül szinte lehetetlen olyat venni, aminek a szárán ne díszelegne egy hatalmas logó, vagy valamilyen, a márkára nagyon jellemző motívum. Az idei divatos napszemüveg forma egyébként még mindig a repülős napszemüveg, és a Jackie Onassist idéző, nagy méretű szemüvegek.

A viszonylag magas ár ellenére a márkás napszemüveg még mindig az elérhető kategóriába tartozik, ennek is tulajdonítható a megnövekedett presztízsértéke. Egy több százezer forintos táskát nem mindenki tud megfizetni, egy márkás napszemüvegre azonban könnyebben összegyűlik a pénz. A napszemüveg presztízsét a napszemüvegszalonok is igyekeznek hangsúlyozni, egy magára valamit is adó szalon ma már tele van egészalakos tükrökkel, mutatva, hogy a napszemüveg nem csak az arcot, hanem a teljes egyéniséget tükrözi és hangsúlyozza.
 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.25 08:37:47theba

  nekem csak 3 napszemüvegem van,azt is évek alatt halmoztam fel.én a mangoban szeretek napszemüveget venni,mert nekem az jön be,de a cikknek sok igazsága van,mert én pl.frászt kapok attól,ha nagyméretű logó hirdeti a szemüveg oldalán,hogy melyik árkategóriába tartozik...de ezek a gyémánttal kirakott napszemüvegek+ a menyasszonyi napszemüveg(komolyan láttam ilyet is!!!és nem értem)a napszemüvegből a lényeg,hogy megvédje a szememet,persze azért tetszen is,de én nem merek drágábbat venni,mert sok napszemüvegem esett már áldozatul annak,hogy vki ráült....

 • 2008.07.25 08:52:16andie

  nekem az tetszene, és talán akkor adnék sok pénzt egy nagyon klassz napszemüvegért, ha egy szalon lenne annyira profi, hogy dioptriásat is csinál nekem.

  Ez eddig csak fordítva működött, tehát az optikusnál csináltattam sötét lencsés szemüveget, de az meg ugye soha nem lesz igazi napszemüveg fazon.

 • 2008.07.25 09:40:54céerem

  Én nem tudom, hol él a cikk írója, de Karl Lagerfeld már a Chanelnek is tervezett nem egy napszemüveget a régebbi kollekciókban is, csak gondoljunk a jellegzetes, chanel-kockás napszemüvegszárra: images.teamsugar.com/files/users/3/31801/27_2007/fab_57.jpg

  Ez meg mekkora hülyeség, hogy a nők most döbbentek rá, hogy a napszemüveg is öltöztet. Mindig is öltöztetett és aki akart, tizenöt vagy akár hatvan évvel ezelőtt is vehetett 250 Eurónak megfelelő értékű szemüveget.

 • 2008.07.25 09:44:33Amarcord

  Mennyaszonyi napszemüveg??? Te jóóó ég! hát erre rá fogok keresni a gugliban:))  Egyébként meg csatlakozom a hatalmas logokat utálók táborához, mert én sem szeretem. Még talán a Dior D betűje a legszolídabb.

  Én most kacérkodom egy pilóta szemüveggel, mert nekem azok nagyon tetszenek csak ezen a szép november héten még nem vitt rá a lélek, hogy napszemüveget vásároljak.

 • 2008.07.25 09:50:15Amarcord

  Mondjuk nem azért, de a táskával ellentétben én a napszemüvegre még sosem gondoltam úgy, hogy öltöztet.

 • 2008.07.25 09:50:44céerem

  A céegk azért teszik rá a logót, mert a legegyszerűbb reklámhordozó, sokan viszont azért veszik, hogy lássák: nekik "OLYAN" szemüvegük van.

  Nekem mindig kislogós van.

 • 2008.07.25 09:51:23céerem

  Pedig öltöztet.

 • 2008.07.25 10:00:11andie

  céerem

  nem szeretném felszítani a múltkori vitát, de mi a helyzet a hamis szemüvegekkel? ott is meg lehet mondani ránézésre, hogy hamis.

  mert én bizony elhittem a múltkor említett ismerősömnek, hogy csak Oakley-t hord, amíg horvátországban nem kezdett el komolyan érdeklődni a bazársoron a gagyik iránt. :-P

 • 2008.07.25 10:01:42galli

  vannak akik még mindig azt hiszik az óriás lencsés, oldalsó szárán hatalmas dior feliratos napszemcsi a menő.ha még eredeti is gáz, kb úgy le lett járatva mint az LV táskák.

 • 2008.07.25 10:04:03yamahakata

  Nekem szinte +számlálhatatlanul sok napszemüvegem van, kb 19 éves koromtól (az első fizetésem óta) gyűjtöm őket.

  A legjobb és "legolcsóbb" márkás darabokat az e-bayen vettem, itthon nevetségesen drágán adják. Amit kb 5 éve Pesten megvettem 70.000-ért, azokat most 30-35-ért rendelem (pk-el együtt).

  Egyébként hiába van sok szemüvegem, csak 3-at hordok állandóan, van olyan ami még soha nem volt rajtam. A 3 alap: nagyon sötét, barna, és színátmenetes (füst színű).

  Nekem ez a mániám, nem cigizek, nincs műkörmöm, nincs egyéb káros szenvedélyem... :D • 2008.07.25 10:06:11yamahakata

  galli: azért nem gáz, mert aki ért a szemüvegekhez, az egyből látja, hogy melyik kamu és melyik eredeti!

  A táskáknál már sokkal nehezebb eldönteni, de a szemüveg az egyértelmű (legalábbis nekem).

 • 2008.07.25 10:19:42céerem

  andie

  aki ismeri a kollekciók nagyrészét (mert vásárol eredetit és akkor végigpróbálja az összeset) és simán ránéz egy szemüvegre, hogy hogy áll, hogy van összerakva, az látja a különbséget.

  Meg ránézel az ember ruházatára, aki viseli.

 • 2008.07.25 11:11:47andie

  céerem

  á, nála a ruházat is megtévesztő volt, csupa márkás holmi, de second hand-ből, amivel nincs is gond, csak ahogy előadja a menő csávót, brrrr.

  Azóta már csak mosolygok rajta.

  Ja, és ő az a kategória (mert szerintem vannak még ilyenek), akinek lenne pénze az eredetire is. :-)

 • 2008.07.25 13:00:04korynna

  Olvastam valaki az e-bayt ajánlotta, oda szükséges az angol cím nem? De ha már ott vagy akkor én meg a T&K Max üzleteit ajánlom.Idén fedeztem fel, hogy az eddigi (bár én Hilfiger fan vagyok ) Hilfiger, YSL, stb márkák mellett megjelent a Gucci, Ardeen és egyéb márkák is,igaz az áruk a 15-20 fontról fel is ment 40-50-re de megéri.

  Valaki írta, hogy a szalon szar h a menő szemcsibe nem raknak dioptriás lencsét, tanácsolom menj egy kicsit kevésbbé menő helyre és vidd el a kedvenc napszemüvegedet és mefogják csinálni. Én már a 3 Replay napszemüvegembe cseréltettem bifokálisra a lencsét és pikk-pakk megcsinálják én nagyon szeretem is. A műanyagkeretesben viszont nem lehet lencsét cserélni sajnos.

 • 2008.07.25 13:02:44korynna

  LV táskák, csak az nem vágja , hogy gagyi aki nem fogott még kézben eredetit.

  Egyébként az itthon kapható gagyik ismertető jele, hogy a szíjak nagyon csúnya bordó szegéllyel kaphatók, aki látott eredetit meg sem kell fogni és látja, hogy gáz ami még említésre méltó, ha valaki esetleg neten venne ilyet......nem made in France van benne hanem csak Franc-------komolyan!

 • 2008.07.25 13:04:43korynna

  Lv táskák még 1x. Az eredetikben nagyon finombőr a belső soha, de SOHA nem műanyag! A külső az nem mindig bőr,bár a standard bana-arany az igen viszont a trikolorok nagy része nem.

 • 2008.07.25 14:18:45bolletje

  Most nem azért, de Pesten ezelőtt 10 évvel is tettek már diptriás lencsét Armani napszemüvegbe, szóval szerintem most is csinálják. Ja, és műanyag keretbe is.

 • 2008.07.25 14:35:49andie

  bolletje, korynna

  én hoztam fel a témát a dioptriás lencséről.

  na szóval, én arra gondoltam, hogy az optikusnál nincs napszemüveg fazonú keret, a márkás napszemüvegbe nem raknak a szalonban dioptriás lencsét.

  oké, hogy megveszem a klassz napszemüveget, és elviszem optikushoz, DE: úgy vélem, a drága napszemüveg lencséje is minőségi, tökéletesen UV szűrös, stb. Ezért IS drágább, mint egy nem márkás, ne adj' Isten gagyi.

  Szóval duplán kellene fizetnem így, és az eredeti lencsével se tudok mit kezdeni.

 • 2008.07.25 15:08:02bolletje

  Ja, hogy. Így már értem, mire gondolsz, mert kicsit furcsállottam volna, ha nem tennének dioptriás lencsét szinte akármilyen, hozott keretbe :)  Erre megoldás a kontaktlencse... ;)  Egyébként mennyibe kerülhet egy minőségi, UV szűrős, dioptriás, vékonyított, karc- és tükröződésmentes, vízlepergetős lencse? Mert azt tudom, hogy a Ray-Ban lencsék párja 60-70 euró, egy "rendes" szemüveglencse a felsorolt extrákkal pedig 175 euró darabonként (!), szóval mennyi lehet a kettő ötvözete???

 • 2008.07.25 15:50:24Sixfeetunder

  Kedves Korynna,

  LV táskákhoz akkor most én is offolnék egyet, bár nem szokásom, de ezt nem hagyhatom szó nélkül mégsem. Nem általánosítanék, hogy a táskák belseje bőr, márcsak azért sem, mert megmondom őszintén..köpdössön le bárki, hogy régen összeraktam egy egyszerűbb fazonra a pénzt és vettem egy eredeti darabot-mert egyszerűen imádom a minőségüket és, hogy örök társak maradnak, szarok bele, hogy ki nézi hamisnak s ki nem- az enyémnek például nagyon strapabíró, barna textil belseje van.A legtöbbnek egyébként vagy ilyen belseje van, vagy vörös alcantara. Tricolor pedig nem létezik, mert az három színűt jelent, ellenben van multicolor típus, ami viszont 33 színt takar ezesetben(persze kisebb darabnál előfordul, hogy nem fér rá annyi). A többi fajtáról pedig, ami nem stanard bőr, ne is beszéljünk szerintem, mert a denimtől kezdve annyi van, mint a rüh.

 • 2008.07.25 16:50:36galli

  yamahakata: de, sztem akkor is gáz...

 • 2008.07.25 17:43:22yamahakata

  Szerinted gáz, szerintem + nem. Igazságot tenni pedig senki nem fog, mert ez csupán ízlés kérdése.  Nem hajtok arra, hogy a szemüvegem szárán látható logó legyen, de ha beleszeretek egy fazonba (ami nem mellékesen hibátlanul áll rajtam) akkor megveszem ha van rajta márkanév, ha nincs.  Noname szemüveg is lehet kurva gáz (nem kell ahhoz feltűnő logó), ha szarul áll az illetőn... :DDDDD  korynna: nem kell hozzá angol cím (ez egy globál cég, bár van külön német, olasz stb), nem is értem honnan veszed ezt. :D • 2008.07.25 20:08:30melie

  egy dipotriás napszemüveglencse ára sem egetrengető manapság.. rétegekkel 7-8 ezer forinttól..

 • 2008.07.26 07:58:02dézi

  Koryna! Nem tudom honnan veszed ezeket!:

  "Lv táskák még 1x. Az eredetikben nagyon finombőr a belső soha, de SOHA nem műanyag! A külső az nem mindig bőr,bár a standard bana-arany az igen viszont a trikolorok nagy része nem."

  Én is kénytelen vagyok ismét hozzászólni,mivel minden közrebocsátott infód rossz!Sixfeetunder már kijavitotta egy részét.

  Viszont a klasszikus fosbarna-zöld (Te barna-aranynak irtad) NEM BŐR!Ezt felejtsétek már el egyszer és mindenkorra. A foganytú és a rátétek igen,de maga a logós rész gyöngyvászon azaz canvas ahogy a katalógus is irja. Ha megfogod,rögtön éreznéd is! Van egy csomó ami tiszta bőr, Mahina, Epi,Suhali,Nomade,stb., de a klasszikus barna logós NEM.

  A monogramosból a lakk táskák bőrből vannak.De! A fosbarna és a multicolore SEM bőr!

 • 2008.07.26 11:38:45toncsa

  Miért van ez a hisztéria az LV táskák körül, hogy mitől eredeti és mitől nem? Nem mindegy? Személy szerint nekem nem tetszenek a LV táskák, és nem értem, hogy miért van ekkora falhajtás EGY TÁSKA miatt. Megszámlálhatatlanul sokféle márka létezik sokkal fantáziadúsabb táskákkal, mégsincs ez a nagy felhajtás..  Jól néz ki a képen a napszemcsi, milyen márka?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta