OFFLINE

Versace tervezi át a New York-i Óratornyot

2008. július 23., szerda 15:44

Az olasz Versace divattervező cég kapta a megbízást a felújítás előtt álló egykori New York-i Clock Tower (Óratorony) irodaház belsejének átalakítására. Az 1909-ben elkészült, 213 méter magas óratoronnyal kibővített irodaház a maga korában a világ legmagasabb épületének számított. Az épület eredetileg a MetLife biztosító társaság székházának épült. Tervezőjét, Napoleon LeBrunt a velencei Szent Márk tér ihlette. Az Óratorony tavaly került az Africa Israel elnevezésű izraeli vállalatcsoport tulajdonába mintegy 200 millió dollárért (30 milliárd forint). A konglomerátumot vezető milliárdos Lev Liev nagyjából két év alatt 110 millió dollárból (16 milliárd forint)akarja renováltatni az épületet. A szakértők szerint a munkálatok után akár egymilliárd dollárt (146 milliárd forint) is érhet majd a Madison Avenue-i ingatlan.

Versace 55 lakosztályt és egy fürdőt alakít ki. A komplexumban elhelyezett exkluzív klubot maga Donatella Versace tervezi majd. A medúzafej-logós cég nemcsak a divatvilágban közismert, hanem a belső terek luxusszínvonalú megálmodásában is élen jár. Eddigi vállalkozásaik között szállodák, lakosztályok, pompás jachtok, de még helikopterek belső tervezése is szerepelt. "Csak luxusprojekteken dolgozunk, csakis a legfényűzőbb rezidenciákon, lakásokon" - jelentett ki a cég egyik vezetője. (forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta