Lehet egyáltalán szépnek maradni a repülőn?

A szabadságos-utazós szezon kellős közepén elgondolkoztam azon, hogy vajon hogyan lehet kívánatosnak és frissnek maradni egy 3-4 (vagy több) órás repülőút során. Én általában attól készülök ki, hogy a bőröm papirusztapintású lesz, a hajam lelapul és az állagáról inkább ne is beszéljünk, és ha mindezt némi halvány sminkkel ellensúlyozom, az is csak az első pillanatban fest jól. A smarter divatblogja megemlít néhány tippet, amelyek követésével valamelyest frissnek lehet maradni, én pedig repesve várom, hogy a Tejben-vajban olvasók még sokkal okosabb ötleteket tesznek hozzá.

1. Kényelem. Mondani sem kell, hogy egy hosszabb repülőút lényeges eleme, hogy az ember kényelmesen érezze magát, már amennyire a turistaosztály kevéssé nagyvonalú széksorai engedik. Ezért nem érdemes csőfarmerban és a legcsinosabb, melleket magasra polcoló melltartóban utazni, hanem válasszunk inkább lezser cuccokat, ha lehet, természetes anyagból. A repülős kajától és a sok üléstől úgyis felpuffadunk, ne kínozzuk tovább magunkat még a szexi farmeron átvetett övvel is, húzzunk inkább vászonnadrágot, vagy ha nagyon muszáj a nőies érzést megőrizni, bújjunk pamutvelúr melegítőbe. Mindenhez lehet vagány kiegészítőket, például egy klassz karperecet találni, csak ne fémből legyen, mert fennakadunk a fémérzékelőn.

2. Arc. A replülésben a legkellemetlenebb az, hogy a klímától az ember bőre folyamatosan szárad, emellett viszont zsírosodik. Jó ötlet tehát magunkkal vinni egy kis tégelyes hidratálókrémet (persze a megengedett űrmértéken belül, tízórais zacskóba rejtve). Mások arra esküsznek, hogy vizet kell permetezni az arcunkra, tehát jó, ha van nálunk arcpermet. Teljesen fölösleges nagysminkben repülőre szállni, mert csak telítődnek a pórusok, vigyük inkább magunkkal egy szemhéjpúdert és szempillaspirált, leszállás előtt pont fel tudjuk dobni velük a meggyötört tekintetünket.

 3. Haj. Nem érdemes habot, zselét vagy más kemikáliát a hajunkra kenni az út előtt, mert a kabin időjárási viszonyai úgyis összemacskásítják a hajat. A hosszú hajat a legcélszerűbb lazán feltűzni, mert ha landolás után kiengedjük, viszonylag laza lesz a tartása és nagyobb volumenűnek tűnik. Rövid hajra akár egy pánt vagy színes kendő is megoldás lehet, azt viszont igyekezzünk elkerülni, hogy gyakran tapogatjuk a hajunkat, mert úgy méginkább zsírosodik.

4. Lábbeli. Ennél a kérdésnél sajnos az esztétika mellett olyan praktikus faktorok is bejátszanak, mint például, hogy mi fér be a bőrőndbe. Én voltam már olyan hülye, hogy a magassarkú térdcsizmámban utaztam, hogy helyet spóroljak a csomagban, viszont az út végén nyilván nem tudtam teljesen felcipzárazni a csizmát, mert bedagadt a lábam. Maradjunk a bebújós cipőknél (lényeges a ki-be lépés egyszerűsége a biztonsági kapunál) és persze nyáron a vietnami papucsnál nincs jobb, de dobjunk a kézipoggyászba egy pár zoknit, mert a légkondi néha jeges bír lenni.

5. Neszeszer. A fent említett tízórais zacskóba dobjunk be néhány életmentő eszközt. Érdemes magunkkal vinni fogkefét és fogkrémet, esetleg szájvizet, arctörlő kendőt, egy parfümmintát, és ajakbalzsamot mindenképpen. Akinek kényes a bőre, egy kevés kézkrémért ölni tudna egy nyolcórás út során, tehát gondoskodjunk arról is. Leszállás előtt nem lesz más dolgunk, mint a frissen tartott bőrre némi arcpírt és a szánkra szájfényt felvinni. És ön hogyan marad díva egy négyórás repülőút után is? Ossza meg velünk a tippjeit.

Oszd meg másokkal is!
Mustra