OFFLINE

Így sminkeljen, öltözzön, tornázzon, akinek tokája van

2008. július 20., vasárnap 13:00

Egy kedves ismerőssel futottam össze a minap, aki nem engedi, hogy oldalról fényképezzék, mert akkor látszik a "tokája". Gondoltam, nem lesz érdektelen a téma a tejben-vajban olvasóinak sem, ezért első lépésben illusztrációt próbáltam keresni hozzá. Akármennyit is kutakodtam az archívumunkban, a fenti kép volt az egyetlen (Lara Flynn Boyle-t ábrázolja egyébként), ami valamilyen szinten kapcsolatba hozható a "tokával". Ami szerintem még távolról sem toka, de én nyilván nem vagyok mérvadó, mert ez a bizonyos ismerősöm is nagyjából ilyen adottságokkal "küzd", mint ami a képen látható. És nekem rajta sem tűnt fel, hogy tokája lenne - azelőtt, hogy szóvá tette.

Mi tehát a teendő, ha valaki meg akar szabadulni egy nem előnyös tulajdonságától, vagy legalábbis sminkeléssel-öltözközködéssel enyhíteni szeretne valamelyest a helyzeten? Körülnéz az interneten, hogy ki mit ajánl. Alámerültünk tehát a témában, és most önök elé tárjuk, mit javasol a közvélemény azoknak, akiknek az angol nyelv szerint két álla van (egymás alatt természetesen, nem egymás mellett, mint pl. Jáksó Lászlónak). Kérjük, tegye hozzá ön is saját tippjeit. És arra is kíváncsiak lennénk, vajon ön szerint is kínos-e pl. egy olyan toka, mint ami a fenti képen látható.

1. Sokan a legkézenfekvőbb teendőnek a fogyókúrát tekintik. Nyilván aki elhízott, annak összegyűlik némi felesleg az álla alatt is, és ettől megszabadulni a legkönnyebben valóban diétával lehet. Előfordul azonban, hogy valaki teljesen normális testsúly mellett lát magán valamennyi tokát. Neki egyéb megoldás után kell nézni.

2. Humor kategóriába illik a leginkább, de ez a tokátlanításra specializált oldal első helyen a plasztikai sebészetet ajánlja a problémára.

3. Több olyan oldalt is találtunk, akik speciális nyakgyakorlatokat ajánlanak, amelyek az áll alatti izmok mozgatásával fogyasztják a tokát. Itt azt állítják, érdemes tornaként sokszor erélyesen nyelvet nyújtogatni, vagy hátrahajtott fejjel kitátani a szánkat, majd becsukni, odáig, hogy alsó ajkunk a felső fölé kerüljön, mintha az orrunkat szerettük volna megérinteni vele.

4. Azonnali megoldásként egyrészt a sminkelés lehet a megoldás. Ha árnyékoljuk valamelyest az állunk alatti területet, kevésbé fog látszani a toka. Itt találtunk egy videót, ami egy férfi (!) modellen mutatja be, hogyan kell elsötétíteni a tokát. A hölgyeknek ezen kívül mindenhol hozzáteszik, hogy erősítsék a szemsminket, ami felfelé fogja vonzani a tekintetet, elterelve a figyelmet az áll környékéről.

5. Ezen az oldalon a sminktanácsok alatt öltözködési tippeket is találtam. Ezek szerint tokaveszély esetén egyrészt ne viseljünk olyan ruhadarabokat, amik a nyakat hangsúlyozzák: pl. nyak köré kanyarított sál; hosszú, lelógó fülbevaló; rövid, szoros nyaklánc. Másrészt viseljünk olyan ruhadarabokat, amik a nyaktól eltérő területet hangsúlyoznak: pl. nem nyak köré kanyarított sál; kicsi, de csillogó, nem lelógó fülbevaló; hosszú, laza nyaklánc medállal. Harmadrészt pedig próbáljuk vizuálisan nyújtani a nyakat. Ezt a hatást mély kivágásokkal érhetjük el, a haj feltűzésével és valamelyest meglepő módon a szerző szerint hosszú nyakú garbóval is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.20 13:34:22Vierre

  Hát nem azért, de nekem ez állandó problémám. Sztem genetika énfelém :))) Nem vagyok vékony, de kövér sem, szenvedek mint a kutya, le is fogok fogyni mert akarok, husibaba a legjobb meghatározás sztem :))) Nálam jóval elhízottabb embereknek nincs tokája és kurvára idegesít, hogy amúgy mese szép arcom alján van egy bőrlebeny. :))))) Faszom a tokába tényleg, kb akkor mint ennek a nőnek fent, de nincs ennyire kiugró állkapcsom, ezért jobban látszik. És amikor 50kg voltam, akkor is volt egy kicsi, szal nálam a megoldás tényleg az lesz majd, hogy adok magamnak fél évet a minusz húsz kilóra és addig gyűjtök 150ezret és felvarratom, mert engem spec kurvára zavar.

 • 2008.07.20 13:58:11I. Pipi

  en a kep alapjan nem talalom annyira csunyanak, hogy meg kelljen szabadulni tole. De ha valakit zavar, akkor tenyleg csak a szepeszeti beavatkozas marad... mivel szerintem ezt a teruletet tornaztatni nem lehet.

 • 2008.07.20 14:12:09hoppárézi

  A cikk címén jót röhögtem:-)sminkeléssel eltűntetni a tokát?Felejtős. Vagy a dokibá kése, vagy állandó sál, kendő használata, vagy a csador a megoldás. Aki genetikailag tokás az mínusz 20 kilósan is az lesz, nem lehet ellene semmit sem tenni.De ez a hölgy a képen szerintem nem tartozik a vészes kategóriába.

 • 2008.07.20 14:35:14karakterelgető

  hirtelen azt hittem, én vagyok a képen :) állforma, profil, toka - minden stimmel. Mély kivágás, mi? Nálam felejtős, mert úgymond "kicsi" a mellem. És én is kábé éppúgy ki vagyok borulva, mint Vierre, csak én még "husibaba" sem vagyok, aki imádja a mindenféle garbót, hosszú fülit, pántszerű nyakéket... :( Igyexem mindig kissé kiemelni a fejem, s remélem, ettől nem tűnök orrfennhordósnak :)

 • 2008.07.20 16:19:42Vierre

  aki imádja a mindenféle garbót, hosszú fülit, pántszerű nyakéket  én ezeket nem imádom :))))))) a garbó amúgy "fasza" a tokásnak, mert úgy feltolja , hogy duplájának néz ki az amúgy sem szexi bőrlebeny :))))), hosszú fülim sincs, sima kicsi karikám van, nyakékem sincs, minek nézzék , onnantól csak egy pillantás feljebb és upsz :))))))  én -csak- husi vagyok és tokás. Ez már már olyan mint ha vállalnám hogy meleg vagyok nem?

  énénén*mély lélegzet, könnybe lábadó szemek, rettegő tekintet* én TOKÁS vagyok :)))))))))))))))

 • 2008.07.20 16:52:53Kolompár Winettou

  Kedves Vierre! Békülj meg magaddal, attól még lehetsz klassz csaj!

 • 2008.07.20 17:03:10Tinkykee

  felelmetes, hogy micsoda problemai vannak egyeseknek! Orulj amig ez a legnagyobb gondod! Es ahogy az elottem szolo is mondta: "Békülj meg magaddal, attól még lehetsz klassz csaj!"

 • 2008.07.20 18:53:05Edhardy

  Nekem nincs tokám!

  Jeeeeeeeeeeee :D

 • 2008.07.21 04:44:45Senta

  Jó ötlet ez a feltűzött haj, lelógósabb nyaklánc, mélyebb dekoltázs, (de legalábbis nem nyakig érő top) mert hosszítja a nyakat. Szimpla, tokátlan husiknak, kerekfejűeknek is.

 • 2008.07.21 08:16:08Katarina

  Nálam a sminkelés tényleg segít: a látvány más, ha árnyékolod az állad alatti részt, optikaliag kisebbnek tűnik a toka.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta