Így sminkeljen, öltözzön, tornázzon, akinek tokája van

Egy kedves ismerőssel futottam össze a minap, aki nem engedi, hogy oldalról fényképezzék, mert akkor látszik a "tokája". Gondoltam, nem lesz érdektelen a téma a tejben-vajban olvasóinak sem, ezért első lépésben illusztrációt próbáltam keresni hozzá. Akármennyit is kutakodtam az archívumunkban, a fenti kép volt az egyetlen (Lara Flynn Boyle-t ábrázolja egyébként), ami valamilyen szinten kapcsolatba hozható a "tokával". Ami szerintem még távolról sem toka, de én nyilván nem vagyok mérvadó, mert ez a bizonyos ismerősöm is nagyjából ilyen adottságokkal "küzd", mint ami a képen látható. És nekem rajta sem tűnt fel, hogy tokája lenne - azelőtt, hogy szóvá tette.

Mi tehát a teendő, ha valaki meg akar szabadulni egy nem előnyös tulajdonságától, vagy legalábbis sminkeléssel-öltözközködéssel enyhíteni szeretne valamelyest a helyzeten? Körülnéz az interneten, hogy ki mit ajánl. Alámerültünk tehát a témában, és most önök elé tárjuk, mit javasol a közvélemény azoknak, akiknek az angol nyelv szerint két álla van (egymás alatt természetesen, nem egymás mellett, mint pl. Jáksó Lászlónak). Kérjük, tegye hozzá ön is saját tippjeit. És arra is kíváncsiak lennénk, vajon ön szerint is kínos-e pl. egy olyan toka, mint ami a fenti képen látható.

1. Sokan a legkézenfekvőbb teendőnek a fogyókúrát tekintik. Nyilván aki elhízott, annak összegyűlik némi felesleg az álla alatt is, és ettől megszabadulni a legkönnyebben valóban diétával lehet. Előfordul azonban, hogy valaki teljesen normális testsúly mellett lát magán valamennyi tokát. Neki egyéb megoldás után kell nézni.

2. Humor kategóriába illik a leginkább, de ez a tokátlanításra specializált oldal első helyen a plasztikai sebészetet ajánlja a problémára.

3. Több olyan oldalt is találtunk, akik speciális nyakgyakorlatokat ajánlanak, amelyek az áll alatti izmok mozgatásával fogyasztják a tokát. Itt azt állítják, érdemes tornaként sokszor erélyesen nyelvet nyújtogatni, vagy hátrahajtott fejjel kitátani a szánkat, majd becsukni, odáig, hogy alsó ajkunk a felső fölé kerüljön, mintha az orrunkat szerettük volna megérinteni vele.

4. Azonnali megoldásként egyrészt a sminkelés lehet a megoldás. Ha árnyékoljuk valamelyest az állunk alatti területet, kevésbé fog látszani a toka. Itt találtunk egy videót, ami egy férfi (!) modellen mutatja be, hogyan kell elsötétíteni a tokát. A hölgyeknek ezen kívül mindenhol hozzáteszik, hogy erősítsék a szemsminket, ami felfelé fogja vonzani a tekintetet, elterelve a figyelmet az áll környékéről.

5. Ezen az oldalon a sminktanácsok alatt öltözködési tippeket is találtam. Ezek szerint tokaveszély esetén egyrészt ne viseljünk olyan ruhadarabokat, amik a nyakat hangsúlyozzák: pl. nyak köré kanyarított sál; hosszú, lelógó fülbevaló; rövid, szoros nyaklánc. Másrészt viseljünk olyan ruhadarabokat, amik a nyaktól eltérő területet hangsúlyoznak: pl. nem nyak köré kanyarított sál; kicsi, de csillogó, nem lelógó fülbevaló; hosszú, laza nyaklánc medállal. Harmadrészt pedig próbáljuk vizuálisan nyújtani a nyakat. Ezt a hatást mély kivágásokkal érhetjük el, a haj feltűzésével és valamelyest meglepő módon a szerző szerint hosszú nyakú garbóval is.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek