Gwen Stefani is újratervezheti Dorothy varázscipőjét

Rubintvörös varázscipő plusz bokazokni

 

Az énekesnőt, akinek saját ruhamárkája és elég jó ízlése van, beválasztották tizenkilenc nagynevű tervező közé, hogy újraértelmezze A PIROS CIPELLŐT. Nem véletlen a csupa nagybetű, kevés olyan ikonikus lábbelit tudnék ugyanis elképzelni, mint a Judy Garland által 1939-ben viselt fényes, rubintvörös pár. Az Óz, a csodák csodája hetvenedik évfordulójára a Warner Bros és a Swarovski újratervezteti az eredeti, varázserővel bíró cipellőt, majd egy AIDS-alapítvány számára elárverezik a neves darabokat.

Gwen Stefani a L.A.M.B. márkája cégére alatt lát majd munkához olyan neves divattervezők oldalán, mint Christian Louboutin, Alberta Ferretti, Diane von Furstenberg, Giuseppe Zanotti, Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Moschino, Oscar de la Renta vagy Roger Vivier. A FemaleFirst arról is beszámol, hogy az újragondolt cipőket a Saks Fifth Avenue luxusboltban mutatják majd be szeptember 4-én. Ezután pedig megkezdik a csodálatos útjukat a cipők, bár sárga utat azért nem köveznek nekik: a Bryant Parkban rendezett New York-i divathéten lesznek láthatók, majd pedig beutazzák az Egyesült Államokat, hogy végül az Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation számára elárverezzék őket.

Talán szűkös a fantáziám, de szerintem az eredetileg bőr, selyem, flitter és strassz használatával készült cipő úgy egész, ahogy van, és nem véletlenül lett például vörös a színe. Feltűnt bárkinek is, hogy L. Frank Baum eredeti regényében ezüstszínű lábbeliről van szó? Viszont a ’39-es film készítői ki akarták használni a vadiúj színesfilmtechnika előnyeit, amelyeknek köszönhetően jobban érvényesül a vásznon a rubintvörös szín. A varázscipő egy Gilbert Adrian nevű jelmeztervező munkája, és korántsem annyira egyedi, mint gondolnánk: feltételezések szerint legalább hét pár készült belőle Garland 35-ös lábára, melyek közül egy pár a Smithsonian Intézet amerikai történelemmel foglalkozó múzeumában látható Washingtonban. Ha újraforgathatná a filmet, milyen cipőt adna Dorothy lábára, hogy háromszor összecsapva sarkait hazarepülhessen? Lehet az eredetinél tökéletesebb egy énekesnő által kiagyalt cipő?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek