OFFLINE

Naomi Campbell a rasszizmusról: 'Harcos vagyok.'

2008. július 15., kedd 07:35

Naomi Campbell brit szupermodell azért nem tesz pontot több mint két évtizedes pályafutására, mert még mindig túl kevés fekete modell dolgozik a divatiparban. "Hálás vagyok a karrieremért, de aggódom az engem követő lányok lehetőségeiért - azért, hogy bánnak velük. Többek között ezért csinálom még mindig" - nyilatkozta a divatikon a nigériai fővárosban adott interjúja során a hét végén. A 38 esztendős sztár azért érkezett az afrikai országba, hogy részt vegyen egy sor most induló nyári koncert és divatshow népszerűsítésében. Az abujai nyitány azonban öt órával később kezdődött a tervezettnél, így Campbell divatbemutatóstúl és más fellépőkkel együtt kimaradt a programból. A műsor Washingtonban és Londonban is bemutatkozik a következő hónapokban.

Campbell, aki elsőként hódította meg a fekete modellek közül a Vogue magazin francia és brit címlapjait még tinédzserként, elmondta, hogy sok divattervező még ma is inkább fehérekkel dolgozik, mintsem sötétbőrű kolléganőivel. Bár manapság már kevesebb bemutatót vállal, azt igenis számom tartja, hogy hány színesbőrű modell szerepel a kifutókon. Ebből a szempontból "a tavalyi New York-i évad volt a legrosszabb" - jelentette ki. Ahogy arról korábban már írtunk, az olasz Vogue a tarthatatlan helyzet kezelésére júliusi számát direkt főként fekete modellekkel töltötte meg. Campbell, aki a négyféle címlap egyikéhez adta arcát, történelminek nevezte ezt döntést. Arra a kérdésre, hogy milyen személyes tapasztalatai vannak a rasszizmussal kapcsolatban, egyszerűen leszögezte: "Én harcos vagyok." (forrás: MTI, kép: Campbell és Iman, Northfoto)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.15 12:04:53Marla

  A többi fekete lányhoz képest, akik szerepelnek abban az újságban,Naomit már nem is látom olyan szépnek. Gyönyörűek. És lehet h harcos, de mindig csak a hisztijeiről hallani mostanság.

 • 2008.07.15 14:09:26gurur

  Verekedni azt tud, az biztos. Szerintem lealacsonyít mindent amibe belebújik, vagy amin a neve van. Pfuj!

 • 2008.07.15 21:32:04boszor

  Először tanuljon meg uralkodni magán, aztán tátsa ki a kis száját. Az összes többi hisztérikus hírességgel együtt, aki azt hiszi, hogy a pénze vagy bármilyen adottsága folytán neki többet szabad. És elfelejti, hogy egy lyuk van neki is a fenekén, mint bárki másnak:-p

 • 2008.07.16 00:46:36Creed23

  Szerintem el kellene altatni!

 • 2008.07.16 11:10:16céerem

  Lehet, hogy sokan nem értenek egyet azzal, amit írok, de mi a bánatért kellene több fekete modell az olyan országok piacán (Európa) megjelenő magazinokba, reklámokba, estébé, ami 95%-ban fehér bőrű embereknek szól??? Mi ebben a logika?

  Amerika más kérdés, de nem értem. Egy fehér bőrű nőre érzelmileg vagy az empátia szintjén nem hat jobban vagy rosszabbul, ha egy fekete modell reklámoz, nekem max furcsa, mert ugye a reklám célja, hogy megvedd azt az életérzést, amit a csaj a ruhában "átél" a képen és én spec jobban bele tudom képzelni magam a helyzetbe, ha a modell hozzám hasonlóan fehér.

  A fekete Vogue-ról csak annyit, hogy fordítottan pontosan annyira diszkriminatív, mint amiért készült.

 • 2008.07.17 01:22:29hoppárézi

  Ahogy mondod céerem!itt van az igazság :-)

 • 2008.07.19 13:53:42asztallaba

  Naomi Campbell nem harcos, hanem egy beteg ember.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta