OFFLINE

Zajlik a küzdelem a legjobb magyar étterem címért

2008. július 9., szerda 08:00

A tavalyi lista után a Dining Guide éttermi kalauz idén májusban is meghirdette a Magyarország Legjobb Étterme-címért zajló vetélkedést. A prominens zsűri már ki is választotta a szerintük tíz legjobb indulót, amelyek között francia és olasz, és egy orosz étterem is található. A top tíz úgy szűkül végül egy nyertesre, hogy mostantól őszig a zsűritagok személyesen végigtesztelik az éttermeket. Ismerje meg a hajtás után, hogy melyek is a gasztroguruk kedvencei.

A korábbi évek topjából ismét bekerült a klasszikus orosz fogásokat kínáló Arany Kaviár, a franciás-magyaros Bock és a 2006-ban nyertes Lou Lou. Emellet a fúziós konyhát vezető Páva, és az olasz konyha hazai ásza, a kétszer nyertes Fausto’s étterem is bejutott. Új szereplő Eric Schröter, korábbi Michelin-csillagos séf, aki a Somogy megyei Chateau Visz konyháját vezeti. Saját éttermével idén új szereplő Segal Victor is, akinél mi is kóstoltunk korábban kávét és valódi csokis desszertet. Szerepel a tízben a Gerbeaud ház új éttermeként üzemelő Onyx, a magyar ételeket kínáló Csalogány 26 és a pécsi JT Corso (ex-Susogó) étterem.

Az értékelés egyik legfontosabb eleme egyébként, hogy a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek nemcsak kulináris kritériumok alapján döntenek, hanem általános fogyasztói szempontokat is figyelembe vesznek, mint pl. az étterem küllemét, a választékot és a minőséget, a személyzet felkészültségét, a kiszolgálás szakszerűségét és figyelmességét, valamint az étterem tisztaságát is lemeózzák. Ha van tippje, hogy a top tízből melyik lesz az első, jegyezze meg. De azt is közölheti, hogy melyik az ön favoritja. (Kép: Onyx étterem)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.07.09 11:22:49machinator

    Nem is tudtam, hogy a Csalogány 26 magyar ételeket kínál. Vagy már Árpád apánk kedvence is a tőkehal volt mangós karalábé pürével?

  • 2008.07.09 12:40:27Bossifam

    PERSZE. a nyereg alatt puhitva importaltak annakidejen.

  • 2008.07.09 12:44:26machinator

    István meg azért vakíttatta meg Vazult, mert nem ette az ausztrál báránygerincet polentával.

  • 2008.07.09 12:49:45Mackaj

    Na, azért a puliszkát nem bántjuk, most nyomtam be egy tállal :- )

  • 2008.07.09 14:14:22Tpancs

    milyen a fúziós konyha?

  • 2008.07.09 14:15:10Tpancs

    valódi kávét és valódi csokis desszertet nálam is lehet kóstolni!

  • 2008.07.09 14:16:54Purell

    a fúziós konyha olyan, hogy fúzionál az olasz a japánnal és lesz belöle prosciutto crudo maki

  • 2008.07.09 18:24:39Kúrcsány Ferenc

    Hagymásbab Piedone módra.

  • 2008.07.10 12:13:52nyussz

    múlkor volt a tv-ben, egy ősi magyar recept PAPRIKÁVAL! évszámot sajnos nem tudok mondani (de ha valaki igen, azt megköszönném), hogy mióta használjuk, na de a paprika ősi magyar kézben biztos nem volt.

  • 2008.07.10 13:04:01Cosmo

    nyussz, ilyen számottevő mennyiségben mint manapság használja a magyar konyha, az 1800-as évek közepe, de inkább vége felé terjedt el. De semmikép nem ősi étel alkotóeleme, az egyszer biztos.

  • 2008.07.10 13:06:27Cosmo

    Bármelyik étteremnek szívesen drukkolok annak ellenére, hogy nem mindegyikben jártam - eme hiányosságot rövid időn belül pótolom.

    Jobbnál jobb konyhák hmm...

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta