OFFLINE

Tippek a miniszoknya viseléséhez

2008. július 8., kedd 13:00

Az idei nyár nagy slágere a szupermini, nem árt azonban néhány szabállyal tisztában lenni viselésekor. A szabályokat nevezzük inkább tippeknek, a Net-A-Porter divatszakértőinek ötleteit egészítettük ki, és arra kérjük, folytassa a sort:

1. A miniszoknyaviselés első és legfontosabb szabálya, hogy miniszoknya helyett viselje inkább azt a hatvanas években és mostanában is szuperdivatos, szuperrövid típusú bő ruhát, aminek angolul shift dress a neve, és talán magyarra a bő miniruha vagy a bébidoll-ruha kifejezésekkel lehetne fordítani, ha nem hangoznának iszonyatosan bénán.

2. Egyszerű, sima pólóhoz bokacsizma és mintás, vagy farmer miniszoknya - ez is nagyszerű választás az idei nyárra. Cindy Crawford nagybevásárlásra is így indul.

3. A strandra seggkilógatós muszlin kaftánt válasszon, az az igazán menő.

4. Bulira flitteres miniben menjen, ha megoldható, akkor arany színű csillogással.

5. Hétköznapi viseletként egy pamut pólóruhát válasszon, ha lehet akkor igazán rövidet, és csapjon a derekára egy jó széles övet.

6. A fenti összes ötlet igazán akkor menő, ha a ruhadarabok valami egészen élénk színben pompáznak, vagy legalábbis van rajtuk valami szemtelenül nagy és vidám minta.

7. A miniszoknya + magassarkú cipő könnyedén Miss Röfi benyomást kelthet, úgyhogy csak óvatosan. Egy kényelmes flipflop olykor kevésbé nőies, de alkalmasabb választás. (Képek: Northfoto)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.09 11:11:20nyussz

  Manyizga!

  de szerintem nem az a nők többségének az álma, hogy egy pali odamegy hozzájuk, és a lényegre tér...

 • 2008.07.09 11:12:37nyussz

  ddevil! ott vagy

 • 2008.07.09 11:18:31Archie.R.

  halohalo  ne haragudj de össze vissza kombinálsz. Nem rólam szól... 2 fél kell hozzá : aki megmutatja magát és aki megnézi őt.

  Nem minden nőről jut ez eszembe és nem csak ez szokott eszembe jutni. Sok nőről sokféle jut az eszembe és sokféleképpen nyilvánul ez meg, amiről beszéltem az csak egy kis szelete a tortának. De ez is az egész része, és nem hiszem hogy el kellene folytani.

  Te nagyon nagyon kavarod a szezont a fazonnal.  És felesleges a reakció és reakció közötti különbséget boncolgatnod. A finom reakció mögött is u az a gondolat van :))

  Tudom mert férfi vagyok férfi ismerősökkel, de ezt már felvázoltam.  Tehát a reakció ott van csak valaminek a felszínre kell hoznia. Ez lehet pl egy miniszoknyás kihívó nő.  És ha tetszik ha nem szexuális tárgyként IS tekintenek rátok. Ez is a nő része az hogy szexel... és nem csak szeretkezni szokás, hanem csak úgy dugni is. Evvan.  Ne legyünk már ennyire képmutatóak! Én nem titkolom elmondom hogy bizony ilyesmire is gondolok. Másoknak miért kell az agyát játszania? Attól ő jobb lesz? :)

 • 2008.07.09 11:21:29nyussz

  vissza a cikkhez:

  3. A strandra seggkilógatós muszlin kaftánt válasszon, az az igazán menő.

  nem azért, de szerintem ember nincs, aki ilyen ruhában megy stranra, végig a városon, vagy 1 busszal, esetleg 3 perc sétával. strandon meg csak idős nénikéket szoktam ruhában látni, ők is csak a büféig veszik fel. strandon a viselet a fürdőruha, nem a seggkilógatós kaftán a 40 fokban...szerintem

 • 2008.07.09 11:24:30Archie.R.

  Hja és nem mondom hogy a nő hibája ha beszólnak. Nem hibázik ő. Nyugodtan mutogassa csaj magát. De ne sírjon ha megnézik/beszólnak.  Én se sírtam mikor:

  -rózsaszín inget veszek fel és lebuziznak

  -szűk pólót vettem fel és leizomagyúztak

  -lenvászon nadrágot és inget vettem fel (ócsó teszkós) és leúrigyerekeztek  És igen, volt már olyan, hogy:

  -megmarkolta egy idegen a seggem

  -egy nem csak a női nemhez vonzódó úriember nézett hátulról miközben guggoltam

  -egy idősebb nő a többi idősebb kollegínája előtt annyira beszélgetett annyira magyarázott, hogy már már az ölembe ült  És nem nyávogtam tele a cyberteret.

 • 2008.07.09 11:27:36ddevil

  Archie.R. egy hős vagy! :)

 • 2008.07.09 11:35:09bereniké

  Archie, ezután csak azt kívánom, hogy hetente fogdossák a seggedet, és ez így legyen még vagy 10-20 éven keresztül:)

 • 2008.07.09 11:42:51Archie.R.

  bereniké  miért? neked azt csinálták? ha igen akkor miért hagytad? ha nem akkor meg sztem ne irkálj ilyeneket.  Egyébként meg miért nem erőszakoltatol meg rögtön valami szakállas hájfejjel ? LOL

 • 2008.07.09 11:48:03Levai Jutka

  Szerintem a beszólás és füttyögés meg a miniszoknya ugyanaz az üzenet, csak máshogy kódolva. Mi nem mondjuk ki, hogy tetszeni (~dugni) akarunk, ti kimondjátok. Engem állatira nem zavar, ha tetszem másoknak, ha zavarna, úgy öltöznék, hogy ne tetszek senkinek. Az egész ügy genetikailag kódolva van, és a fajfenntartásról szól. Lehetünk szemérmesek, de tök mindegy, ugyanannak a történetnek vagyunk részesei.

 • 2008.07.09 12:01:14bereniké

  Archie, bocs, ezt nem tudtam le nem írni, de olyan lelkesen soroltad fel az inzultusaidat:)

 • 2008.07.09 12:14:05Archie.R.

  Levai Jutka

  végre valaki aki nem képmutató, avagy nem igaz rá, hogy bort iszik és vizet prédikál.

 • 2008.07.09 12:15:41Archie.R.

  "2008.07.09 11:10:52 Vízirigó

  Szerintem meg csak nő vegyen fel minit! :D"

  férfi pedig csak LE vegyen

 • 2008.07.09 13:08:11Florika27

  Én is teljesen egyetértek Archie R-rel! :) Különös, hogy néhányan még mindig nem vágják, hogy MINDEN a szexről szól, ez mozgatja a világot. Ha nem mondod ki, vagy kimondod, de finomkodsz, akkor is! ;}  Tegyük hozzá, én mindig baromira elvörösödtem, ha kaptam egy-egy beszólást, füttyentést. :))) Viszont heves szívdobogásom is lett tőle, még ha egy bunkó munkástól jött is. :D Szerintem az ilyenek kellenek (néha), hogy meg legyünk erősítve a szexualitásunkban... ;)

 • 2008.07.09 13:20:24sg

  egyetértek Bereniké korábbi hozzászólásával, hogy nemcsak miniben és kivágott pólóban fütyülnek meg a munkások. A múltkor mlegítőben, a pasim pólójában és napszemüvegben mentem futni, és így is utánamfütyülnek, majd hozzátették, hogy húúúdemegdugnálak... szóval nem mindig a nő hibás, vannak olyan pasik, akik MINDENKInek beszólnak. szerintem még egy nőstény macskának is.

 • 2008.07.09 14:03:04pissy

  namost, nem olvastam végig az összes szakértő hozzászólást, de szerintem a legfontosabb az, hogy nyáron ne vegyünk fel bokacsizmát.

 • 2008.07.09 14:07:22suo tempore

  a nők nagyon is tisztában vannak azzal,h milyen hatást keltenek...egy szakadt póló is ingerelhet szexuális tartalmú beszólásra, ha az illető nő úgy akarja  én elég sokat jártam építőmunkások közé, és sosem volt semmi inzultus, sosem voltak még csak tiszteletlenek se (szemtől szembe legalábbis), pedig nem mindig voltam munkaruhában  szóval az öltözék kiválasztása csak egy része annak,h mit kommunikál vki, sokkal több múlik a gesztusokon, mozdulatokon, hanghordozáson, vagyis,h az illető nőnek mennyire van "punciszaga"  szóval a "jaj, én nem is értem miért, de állandóan beszólnak"-típus bizony jobb, ha maga előtt tisztázza a dolgot, mások úgyis tudják,h milyen

 • 2008.07.09 14:25:34bauer

  "2008.07.09 10:17:26 bereniké

  Hú.... bauer. Soha nem sminkeltem, miniszoknya még az életben nem volt rajtam, és mélyen dekoltált ruha sem. Önértékelési zavarokkal nem küzdök, hogy más nő hogy néz ki, nem érdekel. De mégis szoktak fütyülni és beszólogatni. Nem esik jól. Csak érdekelne, hogy ezt a felállást hogyan látod? Kösz a választ."  Talán úgy, hogy ilyen feleséget szeretnék.  Erre nem tudok mit mondani, mert az ilyen megjelenésű hölgyeket (sajnos ritkábbak mint Monokon a munkakedv) nagyra becsülöm és nem reagálnám le füttyel és egyéb primitívebb/irónikusabb megjegyzésekkel.  Csak arra tudok gondolni, hogy ezen füttyögős emberek javarésze annyira egy bites agyú ösztönlény, hogy aszfaltozás közben a sóderszitán látott lyukakról is csak ARRA tudnak asszocciálni, és bizisten meg is dugnák a szitát, ha az adott lyuk átmérője nagyobb vagy egyenlő lenne mint kettő, mértékegység centiméter, hogy a pdf hajlamúak se érezzék kivételnek magukat.  Az ilyen tesztoszteronvitézek nem éppen a széleslátókörükről ismerhetőek fel ezért szerintem nyugtasson meg téged az a tudat, hogy messze felettük állsz és több beszélgetés témát tudnál felérük indítani, egynél biztos többet, mint ők feléd.

  Opcinálisan javasolható nekik a kezük ügyében lévő orvosi eszközökkel (ásó, csákány, légkalapács) hipotalamuszuk rendbetéte.  Ami a legszomorúbb, hogy ezek a levegőpusztítók is választójoggal rendelkeznek, bár bizton állítom, hogy amelyik párt nevében lenne csöcs, arra szavaznának. Majd otthon hátra dőlve dobnak egy smst kedvenc realityszereplőjükre. Csak az a baj, hogy magukra szavaztak.  Apokalipszist. Most!

 • 2008.07.09 14:32:01balooboy

  "2008.07.09 14:03:04 pissy  namost, nem olvastam végig az összes szakértő hozzászólást, de szerintem a legfontosabb az, hogy nyáron ne vegyünk fel bokacsizmát."

  télen se inkább, ha lehet, borzasztó szarul néz ki mindenhez.... Csizmában pont az a szép, hogy hosszúszárú!!!

  A miniszoknya hosszú csizmával állati jól mutat! :DDD

 • 2008.07.09 14:38:56bierkamp

  Miniszoknya alá ne vegyünk fel bugyit, még tangát se...:) hátha valaki gyorsabban beakaszt a "tátongó" barlangba:)

 • 2008.07.09 14:42:21bierkamp

  (persze meggyorsíthatja a " dolgot" ha sokat hajolnak előre a csajok"..valamit felvenni a földről:)

 • 2008.07.09 14:42:47PBateman

  zoldmandula33 : egyetértek! A legging (merthogy ez a neve hivatalosan) végtelenül idiótán és gusztustalanul néz ki minden nőn!!!  Én azt mondom, egy nő azért vesz fel miniszoknyát, hogy megbámulják. Akkor meg ne csodálkozzon, ha a tahók füttyögnek, meg beszólnak. A legröhejesebb meg az, amikor egy nő minit vesz fel, de állandóan húzogatja, mert felcsúszik. Akkor mi a kurva anyádért veszed fel, ha húzogatod? :-D

 • 2008.07.09 14:53:09nyunyuli

  jaj istenem, de hülyék vagytok:DD

  már bocsánat, de olyan jókat röhögök

  saját megoldásom füttyögetés ellen: füldugó

  és azt beszél a vadbarom, ami jólesik, úgysem hallom

  sluszpassz

 • 2008.07.09 16:22:58Levai Jutka

  PBateman: Azért húzogatjuk, hogy aki addig nem vette volna észre, hogy mi van rajtunk, az is észrevegye!

 • 2008.07.09 18:35:02husii

  tévedésben vagytok. akinek jó lába van az bátran vegyen fel bokacsizmát, nagyon jól néz ki. akinek meg nincs, annak a miniszoknya is tárgytalan.

 • 2008.07.09 19:11:39trollkotze

  "Az az 1%, akinek olyan a vádlija, hogy jól néz ki laposban is, az hordja bátran, de amúgy NE!!!"

  ...és lehetőleg húzzon magára egy zsákot, mi?

  Én annak vagyok híve, hogy mindenki hordjon olyan ruhát, amely kihangsúlyozza az előnyös tulajdonságait és elrejti a hibáit, de ennek is van határa.

  Például a hőmérséklet.

 • 2008.07.09 19:13:12trollkotze

  "Akkor mi a kurva anyádért veszed fel, ha húzogatod? :-D"

  Mert kurvára nem mindegy, hogy csak a comb látszik ki, vagy a fenék is. Azért.

  És bizonyos ruhaanyag illetve szabás azt eredményezi, hogy fel-felcsúszik a szoknya.

 • 2008.07.09 20:21:54boszor

  Fortisszima, szerintem nincs határa. Pl. sok narancsbőr és/vagy plusz kiló. Akit ezzel vert meg az ég, ám ne mutogassa. Nem azért, mert bántani akarom, egyszerűen nem szép.  Nekem pl. a hasam domborodik túlzottan, úgyhogy ápolom és eltakarom:) a melleim meg lógnak melltartó nélkül, úgyhogy nem indulok el melltartó nélkül. Ennyi az egész, nem halok bele.  És ha az a szoknya húzogatás nélkül nem marad a helyén, az egy rossz anyag/szabás, nem kell viselni. Az megint nem egy szép látvány, sőt, időnként nevetséges.  Amúgy fentieket kibekkeltem azzal, hogy egy évben egyszer húzok minit. Idén februárban volt:)

 • 2008.07.09 21:56:48sg

  2008.07.09 14:25:34 bauer  bár nem neked írtam, köszönöm, mert én is hasonló cipőben járok, mint Bereniké.

 • 2008.07.09 22:11:19nyussz

  a mini akkor nem csúszik fel, ha teszel bele egy övet, ami kissé megszorítja, vagy ha a tetejében gumi van, ami szintúgy megszorítja. nekem akkro csúszik fel, ha szúr a metrón az ülés, és mocorgok emiatt...ha meg nagy az oldalsó úszógumid, akkor vegyél fel olyan felsőt, ami mell alatt van megszorítva, és eltakarja a husit.

 • 2008.07.09 23:53:48trollkotze

  boszor

  Természetesen lehet, sőt kívánatos mini helyett lenge, vékony anyagból készült hosszabb szoknyát venni, no de a strandra is ki kell menni valamiben, nem?

 • 2008.07.10 08:33:11zoldmandula33

  bazeg egy nap szabi, és nem bírom végigolvasni, annyi mindent írtatok:)

 • 2008.07.10 08:36:04zoldmandula33

  azt különben vágta valaki, hogy a felső képen a csajnak kicsit hurkás a háta?:)  különben tegnap miniben vezettem egész nap. légkondihoz kifejezetten jó. csak kiszállni nehéz szépen.

 • 2008.07.10 09:55:57Brazilparty

  Én tökéletesen megértem, amit itt a pasik mondanak, sőt, egyetértek velük. OFF: egyszer voltam egy nyaraláson 6p asi meg én, egyik sem a barátom, hát ami ott elhangzott a nőkről! (pedig mind aranyos, kultúrált emberek)azóta semmin nem lepődök meg...:S

  Csakhát.. A férfiak azt nem értik, hogy a nőknek nagyon rosszul esnek néha az ilyen megjegyzések. No,nem a füttyögésről beszélek vagy a milyen jól áll ez a ruha+ vetköztető pillantás, mert ezt még, na jó, nagyon nehezen, de el lehet viselni :DD. Csak az ilyen "basznám a melled" meg hasonló beszólásoktól kíméljenek meg, főleg ha abszolút nem derékig kivágott felsőben vagyunk. Az ember lánya olyan piszkosnak tudja magát érezni tőle..

 • 2008.07.10 09:58:30Brazilparty

  zöldmandula: na ez az! a kiszállás! valakinek van vmi jó trükkje erre?

 • 2008.07.10 10:33:41tundee

  Van egy rosszabb dolog az építőmunkások füttyögésétől, beszólásaitól.

  Amikor már nem szólnak be... Gondolom egyszer majd ez az idő nálam is elérkezik:(  Szerintem a legnőisebb és legkényelmesebb szoknyahossz a térd körül érő. Egy szép sarkú cipővel szinte mindenkinek jól áll, s egy dekoltáltabb felsővel sem néznek benne ribinek:)

  A miniről pedig annyit, hogy hordja aki jól érzi benne magát, de nincs annál idétlenebb, mint amikor egy nő állandóan a szoknyáját húzogatja, másrészt szerintem egy bizonyos kor és egy bizonyos testtömeg felett egyenesen illúzió romboló, még női szemmel is.

  Ez a cipő kérdés érdekes...

  Nagyon rövid szoknya + tűsarkú ribis, míg lapossarkú cipővel, papuccsal szerintem csak fiatalokon és nagyon szép lábú nőkön áll jól.

 • 2008.07.10 10:50:31tundee

  Csodálkozunk azon, hogy minden a szexről szól, amikor "drága celebeink" mindent ledobnak magukról és ezt szinte bármelyik TV csatornán főműsoridőben, közvetlenül a híradók után 12-es karikával végignézhetjük???

  A mai 12-14 évesek többnyire már túl vannak első szexuális élményükön, én pedig 12 évesen még pörgős szoknyára vágytam, nem pedig push-up melltartóra.

 • 2008.07.10 10:55:25balooboy

  A lényeg itt rejtőzik, hogy kedves Hölgyek, csak azt mutassátok (hangsúlyozzátok) magatokon, ami szép is, akinek vastag, rövid, narancsbőrös, stb lába van, légyszi inkább neeeee mutogassa, mert pont visszájára sül el!

  Ilyen a leggins is, 10-ből 1 nőn jól áll, de mivel divat, boldog-boldogtalan hordja, egyes hölgyek inkább valami kötözött sonkára hasonlítanak benne! Azért mert valami divat, nem kell rögtön felvenni, csak ha jól áll!

 • 2008.07.10 11:51:26zoldmandula33

  erről a leggingsről egyfolytában a lemmings jut eszembe. mindegy:)  nem lesz több hozzászólás?:)

 • 2008.07.10 12:10:49nyussz

  leggingre vissza:

  egyrészt tényleg borzasztóan néz ki 100-ból 99 nőn. az a bizonyos 1, pedig 7 éves kislány:D

  másrészt ha felveszed szoknya alá papuccsal, akkor vagy a lábad sül meg, vagy a talpad fagy meg. balerina cipőben meg a bokád fagyoskodik. kb anniyra praktikus, mint a garbós ujjatlan. na nekem volt olyan, egyszer sikerült eltalálnom azt az időjárást, amikro se nem fagyott meg a kezem, se nem sült meg a nyakam.

  egyetlen egy pozitív dolga van a leggingnek szerintem: ha szőrös a combod, eltakarja.

 • 2008.07.10 12:31:46balooboy

  A legging szerintem csak egy hűvösebb, de nem hideg napon rövidebb szoknyával és hosszú csizmával néz ki jól. Mással katasztrófa.... Papuccsal különösen, nagyon "ütik" egymást...

  Nyussz: Jesszusom, van szőrös combú nő? Miről maradtam le eddig....

 • 2008.07.10 12:41:08nyussz

  van hát. mert sok nő nem gondol ara, hogy a combja hátul szőrös lehet. és azt kihagyják:)

  viszont ha legginget hosszú szárú csízmáva veszek fel, akkor nem látszik h legging. mert a legging térd alá ér, a csízma meg térdidg.

 • 2008.07.10 13:17:47balooboy

  és épp ezért jó, mert nem látszik, hogy nincs lábfeje! :D

 • 2008.07.10 13:29:11zoldmandula33

  na ja, hosszú csizmából hol látszik ki a legging?:)

  voltam kint gyümölcsért, egy nőn sem volt se legging se miniszoknya. na csak gondoltam, jelentek.

 • 2008.07.10 13:43:02balooboy

  na jó, nem kell olyan hosszú csizma, elég a közepes is, csak ne bokacsizma legyen, az szörnyen néz ki....

  Nyáron ritkán látni legginget, én is rég láttam már.... Vagy lehet, hogy ez is ilyen 10perces divatcucc volt? ;)

 • 2008.07.10 15:38:13zoldmandula33

  de majd ősszel láthatsz legginget bokacsizmával ;-)

 • 2008.07.10 16:36:57balooboy

  ettől félek.... majd beveszek előtte valamit hányinger ellen... ;)

 • 2008.07.10 17:39:29husii

  a legging bokacsizmával elég furán nézhet ki...nem tudom elképzelni. legginget max sportoláshoz veszek fel.

  a bokacsizma meg rövid szoknyával vagy nadrággal gyönyörű tud lenni.

 • 2008.07.10 22:18:00cosmo

  Füttyögésről: sokáig zavart, főleg, ha direkt ki sem öltöztem, hogy kimaradjak az ilyenekből, és mégis jöttek a beszólások. Aztán rájöttem, hogy ez bók, 20 év múlva az lesz a bajom, hogy senki nem füttyög... úgyhogy most mindenkire rámosolygok, aki értékelhető hangnemben szól be, és lépdelek tovább magabiztosan. Aki meg alpári stílusban nyomatja (elenyésző) ott megállok, és kedvesen, tényleg érdeklődve megkérdezem, hogy ne haragudjon, mit mondott nekem? Még soha, senki nem ismételte el a durva szöveget, hanem nagyon udvariasan bókolt egyet. Igen, az építőmunkások is. Úgyhogy lányok csak nem felhúzni az orrot, hanem büszkén vonulni!

 • 2008.07.14 16:27:50csakegylany

  én komolyan nem értem, hogy azok a csajok, akik itt rinyálnak a munkások beszólásai miatt, hol nőttek fel és komolyan milyen életük lehet....sztem nemkell felhúzni az orrotokat erre, mert ez B Ó K!!!!!!!!! de nem mindenki tudja egyformán kifejezni magát. amugy sztem ha már mini, akkor nem ezek az egyenes szar farmerszoknyák a szexisek, hanem a rakott aljú iskolaiegyenruha szerű minik. és azt még huzogatni sem kell. bár én nem vagyok megáldva olyan testtel, hogy minit hordjak, ellensúlyozta a természet a melleimmel, és én igenis jókat vigyorgok mikor a pasik nemtudnak a szemembe nézni + jópár vizsgahelyzetben kimentet már :D és lehet h én ilyen beállítottságú vagyok, de én nem érzem magam "mocskosnak" attól ha beszólnak, sőt :D jó tudni h van aki megb*szna a pasimon kívül, az meg már az ő baja h csak szóban teheti :D

 • 2008.07.15 12:49:50szaffie

  Ez hangulat kérdése. Terrorista kedvemben rosszul esik az is, ha csak rám néz egy pasi, és akkor mindig "leszerencsétlenidiótázom" magamban, de általában elintézem egy legyintéssel, mondván neki is lehet egy jó napja, virágos jó kedvemben pedig egyszerűen visszafütyülök.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta