OFFLINE

Gaultier a romlott, turbános nőt szereti

2008. július 5., szombat 13:00

Habár a Párizsi Divathéten a YSL tervezője azt sugallta, a közeli jövőben a nők férfiasan, a férfiak nőiesen öltözködnek majd, ez nem feltétlenül kötelező érvényű. Stefano Pilati így fogalmazott: „az ember természete hajdanán nem olyan volt, mint a jelenben. Nem létezett két külön nem, mint most”. Ezt a gondolatot az öltözködésbe úgy sikerült átültetnie a divatháznak, a hagyományosan női anyagokat, mint krepp, organza, selyem és mindenféle légies alapanyagot használtak a férfikollekciók megtervezésében.

 

Klikk!

Jean Paul Gaultier legújabb, nők számára tervezett kollekciójából azonban kitűnik, a tendencia a nőkre nem vonatkozik, a nemtelenség helyett a nőiesség még mindig jobban megy. Gaultier téli kollekciója többek közt a dekadens húszas és harmincas éveket idézi. Az  élénk, színes turbánok, csillogó pasztell estélyik, bundák és nagy méretű ékszerek a korabeli jazzklubok estélyi viseletei voltak, legalábbis az archív fotók alapján. Mindezt a stílust a divattervező újragondolta, és munkájának másik nagy előnye, hogy mindezt színesben – nagyon színesben - láthatjuk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta