OFFLINE

Bagatidy: hogy ne idegeskedjen a nagytáskás nő

2008. július 3., csütörtök 13:00

A divatipari vállalkozók megint arról álmodnak, hogy megkönnyítik az életünket. Feltaláltak ugyanis egy olyan eszközt, amelyet táskáról-táskára cserélhetünk, és ezzel lerövidítjük a táskában való – állítólag hetvenhat napnak megfelelő – remegő kézzel és izzadó homlokkal való kutakodást. Kell ez nekünk?

Anélkül, hogy erősen sztereotipizáló csoportokra osztanám a nőket, elejtem azt a megjegyzést, hogy vannak a nagytáskások és vannak a puritánok. Némelyek a csipesztől kezdve a parfümig és a filofaxig mindig mindent magukkal hordanak, mások esetleg csak egy telefont és az igazolványt-kulcsot dobják bele a retiküljükbe, ha van egyáltalán ilyenjük. Egy újfajta angol vállalkozás tanulmányt készíttetett, mely szerint az átlagos nő (felteszem, hogy nem a fent puritánnak nevezett) naponta olyan négy és fél percet a táskájában való őrült kotorással tölt el. Ennek a súlyos helyzetnek az enyhítésére találták ki a Bagatidy nevű alkalmatosságot.

A Bagatidy, egyfajta táska-a-táskában, 14 különféle méretű zsebet tartalmaz, ezekből kettő a rúzsok, kettő tollak, és egy másik kimondottan a bankkártyák vagy pirulák számára lett kitalálva. Mindössze 18 dekát nyom, és bőrszínű változatban kapható, aminek előnye a készítők szerint a semlegesség, de szerintem elég ronda. Csak bele kell illeszteni ezt az eszközt bármely táska belsejébe, és a honlap tanúsága szerint ott is marad, még ha le is ejtjük a táskánkat. Ezt azért tartom kissé gyanúsnak, mert a termékleírás semmiféle cip- vagy tépőzárat nem emleget, amely rögzíthetné az eszközt. A feltalálók arra is felhívják a figyelmet, hogy használatával nemcsak a stresszt csökkenthetjük, hanem az elhagyott holmik számát is. Szerintük kevesebb kulcsot, telefont, sminkcuccot, parfümöt és pénztárcát veszít el az a nő, aki ezt a táskába belehelyezhető övtáskaszerűséget használja. Akkor mondjuk tényleg hasznos lehet, ha az ember naponta váltogatja a retiküljét, és így nem kell minden apróságot hajnalban átpakolni egyik táskából a másikba. Mindezt 18,99 fontért, azaz kb. 5600 forintért sajátíthatjuk el. Nem lehet, hogy csak kicsit megfontoltabban kellene megrakni a táskánkat?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.03 14:24:30Lilienfeld

  Ha gyakran váltogatnám (ahogy illene) a táskámat, biztos beszereznék ilyet. De annyira nem újdonság, "handbag organiser", "purse organiser" néven millió helyen árulják.

  Varrhatsz is magadnak:

  www.onehourcraft.com/?p=357  Itt meg van még egy csomó fittyfiritty, amiről lehet posztolni:

  www.giftsforthegirls.com

 • 2008.07.03 15:10:24boszorsi

  Ezt a marhaságot...

  Nem lenne egyszerűbb, ha értelmes belső tagolású táskákat készítenének? Meghalok a bőrönd méretű retikülöktől, amiben összvissz egy mini telefonzseb, és kivül egy bankkártyamáretű zseb van. Csoda, ha elemi káosz uralkodi benne?

  Egyébként tényleg nem sok fantázia kell hozzá, hogy az ember magának alkosson hasonlót.

 • 2008.07.03 15:12:39eszmerálda

  húú ilyet tuti beszerzek:)) elég sok táskám van, és általában minden nap mást viszek magammal, és persze mindíg otthon, egy rejtett zsebben lapul a kulcs/telefon/az a színű rúzs ami kell stb.

  nagyon idegesítő:D

 • 2008.07.03 15:52:03anyamadár

  Khm :) ez aranyos, de hát erre megfelel egy nesszeszer meg egy irattárca nem? :S

 • 2008.07.03 16:49:47csipike

  aranyos... még egy cucc, amivel több lehet a táskában... :D

  igazán szerencsésnek érzem magam, mert én egy zsákszerű "táskában" (magyarul kb szatyor) is mindig katonás rendet tudok tartani

  kinek a pap... vagy azt nem erre mondják? :D

 • 2008.07.03 19:50:27vkorsi

  ha az ember gyakran cserélgeti a táskáit iszonyú praktikus

  nekem tetszik :)

 • 2008.07.03 22:50:27Ronja

  de tenyleg, mitol marad a helyen?

 • 2008.07.04 18:01:19siegmund

  Csipike, hogy csinálod? Nekem mindig dugába dől a rendem öt perc után. :(

 • 2008.10.21 15:44:34Callosum

  a női táskában beépített fekete lyuk van.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta