OFFLINE

A párizsi divathét témája a nőies férfiasság volt

2008. július 2., szerda 08:00

Férfidivat 2009 tavasz/nyár Párizs
 

A milánói neccek és romantikus, feminin színek után Párizsban is benőiesedett a férfidivat. Yves Saint-Laurent-tól Louis Vuittonig a legtöbb divatház rózsaszínben, zsabósban és tüllösben képzeli el 2009 nyarának férfidivatját. Az YSL tervezője, Stefano Pilati az AFP beszámolója szerint odáig merészkedett, hogy mélyfilozófiai érvekkel támasztotta alá nőies kollekcióját. „Az ember természete hajdanán nem olyan volt, mint a jelenben. Nem létezett két külön nem, mint most”. Ennek megfelelően olyan anyagokat alkalmazott, amelyeket hagyományosan inkább a nők viselnek: krepp, organza, selyem és mindenféle más libbenő anyag felbukkant a kollekciójában.

A lágy anyagok és a figyelemfelkeltő színek nemcsak az YSL-t jellemezték, hanem például a Vuitton-ház kollekcióját is, amely rózsaszínben kivitelezte a rövidnadrágokat, felöltőket és még a cipőket is. A Givenchy-nak első férfikollekcióját elkészítő - amúgy női ruhák megálmodásában nyomuló - Ricardo Tisci szintén nem riadt vissza a rikítópinktől, és a férfias jelleget (tetovált férfibőr) vegyítette az abszurddal (bőr short) és a nőiessel (necc trikó és leggings).

A Lanvinnek tervező Lucas Ossendrijver munkáit állítólag vastaps fogadta, ami kis képzelőerővel akár betudható a világot uraló pusztító hőségnek. Kollekcióját ugyanis a légies hatású, szinte tapinthatatlan érzetű öltönyök alkották, melyeket hanyagul, szinte tré módon viseltek a modellek. A Dior tervezője, a belga Kris Van Asche szintén kisebb meglepetést keltett azzal, hogy szakított a ház tradicionális színével, a feketével. Egy balatoni diszkóba is illő, fülledt nyári színpalettát dolgozott ki a mélyarany, a kobaltkék, a fukszia és a rikító narancs színek vegyítésével. Galliano szintén a retina ingerlésére játszott rá a skótszoknya alkalmazásával, amit élénk színű legging fölé vetetett fel a férfimodellekkel. Ez viszont még mind semmi Bernhard Willhelm elképzeléséhez képest, aki felteszem, hogy a móka kedvéért középkori kollekcióval lepte meg a nézőket. Hosszúhajú lovagnak öltöztetett modelljei diadémot viseltek és fodros apródnadrágban parádéztak fel s alá. Mit gondol, kellemes ötlet a feminint a maszkulinnal és a maszkulint a femininnel keverni a divatban?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.02 08:06:57Pandita

  A cím olvastán az első, ami eszembe jutott, hogy hogy a fenébe lesz a férfiasság nőies..? Kötnek nekik rá kis rózsaszín tüllmasnit..? Szúrni fog a gatyában...

  Jaj.

 • 2008.07.02 09:16:33Té, mint Tamás

  Először is tisztázni kellene, mi számít nőiesnek. Közelebbről pedig, hogy az öltözködés történetének mely szakász vizsgáljuk. Ezek nélkül lehetetlen megválaszolni a poszt végén feltette kérdést, miszerint jó ötlet-e vegyíteni.

 • 2008.07.02 10:14:24Lilienfeld

  "Fürtös hajú, ringó-csípőjű fiúk

  és két-dimenziós,

  lapos-mellű, csontos-térdű leányok

  bolyongnak utcáinkon krisztusi gesztusokkal

  Londontól Bukarestig

  és Stockholmtól Nápolyig." :)))

 • 2008.07.02 11:31:55Senta

  Ôôôôôô... a A Gaultier-fiúk fincsik.

 • 2008.07.02 13:16:05ErrorFlynn

  inkább akármilyen pink vagy selyem, mint Diornál a vékonynadrág betömködve nagyfehér cipőbe. mintha betonkockával a lábán mászkálna szegény kisfiú.

 • 2008.07.02 13:25:31Avraham NetJézus

  Hulladék kőtörlők, max a ratyiknak jó.

 • 2008.07.02 17:26:42boszor

  Hát egyes homoszexuális pasik lehet, hogy kajálni fogják.  A magam heteroszexuális női véleménye: valami eszméletlenül, hihetetlenül, észbontóan, agyamenten RONDA. Ha lenne hangfájl, itt jönne a kilométeres sikoly...  Miért kell ilyesmit csinálni? Miért? Aranyszínű sztreccsnadrág fehér dömperrel...sárga alsó kék rúzzsal, mellénnyel, kalappal...PINK...női szabású alsónadrág...  Azóta sem térek magamhoz az elkúrt traveszti-szerkók okozta sokkból, bocsi.

 • 2008.07.02 17:27:33boszor

  Kérem vissza az esztétikumot a kifutókra. Civil szervezetet kellene alapítani és tüntetni. Ez fáj.

 • 2008.07.02 18:48:26Té, mint Tamás

  Na de Boszor!

  Miért akarod elvenni a lehetőséget tőlünk, heteró férfiaktól, hogy a megszokottól kicsit eltérően öltözködjünk?

  :p

 • 2008.07.02 20:10:22Fauves

  Bowie az igazi :D

  na az tudott férfiasan nőies lenni :D

  az a pasas a Life on Mars videójában egyszerűen gyönyörű :D

  és nőiesen férfias :D

  ez viszont valami béna Rastignac-utánzat :DDDD

 • 2008.07.02 20:13:01Fauves

  amúgy a 3. Dior nem annyira rossz :D

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta