OFFLINE

Kiállítóterembe került a magyar utcai divatblog

2008. június 29., vasárnap 13:00

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában - az Egyet fizet, tizenegyet kap! című tárlaton - is láthatók vasárnaptól Szabó Klára Petra utcai divat festményei, amelyeket az Art and Style blogon mutat be és amelyekről már korábban beszámoltunk. A fiatal hódmezővásárhelyi művész az MTI-nek elmondta, a festménysorozat készítését többek között az egyre népszerűbb, s ma már Magyarországon is szerkesztett divatblogok inspirálták.

Szabó Klára Petra tavaly októberben indította saját divatblogját, amit egy korábbi, barátait és családtagjait ábrázoló zsánersorozat folytatásának tekint. Akvarell technikával és ecsetfilccel készített képeiből eddig 43 készült, de a sorozatot százdarabosra szeretné bővíteni. Olyan embereket fest le, akik megjelenése izgalmas. Nem törekszik a látvány pontos visszaadására, inkább hangulatukat, személyiségüket próbálja megragadni. Szabó Klára Petra először lefényképezi modelljeit, majd a fotó alapján festi meg a képeket. Egyszerre több művön is dolgozik, így általában hetente frissül a blog. Az alkotó megkérdezi modelljeit, mit viselnek, hol vásárolták ruháikat, fűződik-e hozzájuk valamilyen személyes történet. A legtöbb megfestett fiatalt Sopronban kapta lencsevégre - ott tanul formatervezést a Nyugat-magyarországi Egyetemet - de volt olyan, akit Lengyelországban, másokat Kínában örökített meg. Tervei szerint jövő tavaszra fejezi be a sorozatot, s a képek akkor újra a kiállítóterembe kerülnek. (forrás: MTI, kép: Art and Style)

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta