Ez a státuszszimbólumok státuszszimbóluma

Hirtelen nem is tudnánk jobb definícióját adni a luxus fogalmának annál, ahogyan azt meghatározta egy francia és egy olasz cég közös termékcsaládjával. A fotók magukért beszélnek, de olyan jól esik szóban is áradozni róla, hogy ha megengedik, higítjuk a vizuális élményt néhány karakterrel. Ezen képzeletbeli nász során a férj a francia Veuve Clicquot pezsgő-, akarjuk mondani champagne-gyáros cég. Olasz felesége pedig a Riva, a yachtok és motorcsónakok Ferrarija/Lamborghinije. A fenti képeken jobb oldalon látható gyermekük becsületes neve pedig "Le Grand Dame". Ennél tovább nem lehet fokozni a luxust, az exkluzivitást, a kifinomultságot és az eleganciát. Ez a státuszszimbólumok státuszszimbóluma, ez mindannyiunk álmainak netovábbja. Hogy pontosan miről is van szó, plusz még pár gyönyörű kép a hajtás után.

A kerítő egyébként Louis Vuitton volt, hiszen a két cég az LVMH csoport leányvállalatai közé tartozik, a Le Grand Dame koncepciója mindenesetre mindössze annyi, hogy a Veuve Clicquot champagne-jához a Riva szállítja a tokot (és a vonót, tennénk hozzá legszívesebben).

Ezt a takaros (értsd: mahagóniberakásos) piknikkészletet (értsd: pezsgőzőszettet) tehát arra az esetre ajánlják, amikor az ember pl. a Comói tavon csónakázva egyszer csak megszomjazik, és valami igazán alkalomhoz illőt szeretne elővarázsolni a cockpit mélyéről, hogy vendégeit elkápráztassa, miközben ajkain egy szerény mosoly játszik. Az alapkészletben, amelynek neve Cruise Collection, 6 üveg champagne-on kívül van még 6 pohár, hozzájuk alátét, stb. és valamiért evőeszköz is. Mindez, itt azt mondják, 80.000 dollárért kapható, ami nekünk nagyjából 12 millió forintra jön ki. Ennek tudatában tekintsünk meg most egy képet a limitált verzióról.

 

Ebben csak egy üveg pezsgő van, két pohárral. Mindössze 300 darabot gyártanak le belőle, júliustól lesz kapható, az alapverzióhoz képest nevetségesnek tűnő 425 dollárért, ami alig több, mint hatvanezer forint. Tehát a fenti nagy készlethez képest kifejezett blamázs egy ilyennel kiszúrni szívünk választottjának szemét. Ha bármelyik olvasónk ezzel a limitálttal szerette volna meglepni a Velvet szerkesztőségét, inkább már most szólunk, hogy jobb, ha nem is fárad, mi ugyanis kizárólag a Cruise Collectionben vagyunk érdekeltek.

Szóval - tessék ennél nagyobbat mondani! Van-e még egy olyan termék, ami a luxust egyetlen dologba sűrítve ilyen töményen kínálja (értsd: dörgöli a világ népessége 99,9999stb százalékának orra alá)?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek