OFFLINE

Kivagodosott fürdőruha: guszta, de rizikós

2008. június 11., szerda 08:00

Az már a tavaly téli divatheteken is bebizonyosodott, hogy az idei nyári sláger az aszimmetrikus, egyrészes fürdőruha lesz. Mármint, ha egyrészesnek lehet nevezni azt a ruhadarabot, amelyet különféle méretű és véletlenszerűen elhelyezett lyukak tartanak össze. Az angolul cut-outnak vagy cut-away-nek, de akár monokininek (mert egy darabból áll?) is nevezett fürdőruha rém idétlen, viszont iszonyú szexi. Persze nem mindegy, ki hordja és milyet: a hajtás után praktikus tanácsok is következnek.

Nevezzük hát mi is kivagdosott fürdőruhának ezt az alkalmatosságot, melynek legnagyobb hátránya, hogy felettéb röhejes mintát hagy az ember testén napozás után. Másik negatívuma, hogy tényleg csak a legizmosabb testen áll jól. Előnye viszont, hogy a „meg is mutat, nem is mutat”-elvhez illeszkedve, nagyon szexi tudn lenni. Ráadásul (ld. legnagyobb hátrány, csak most optimista szemszögből) lehetővé teszi például a hát és a vesepecsenye lebarnulását, a sima egyrészes darabokkal szemben.

A galériában is látható darabokat leginkább a tengerparton történő lassított felvételes szaladáshoz vagy egy bambusztetős teraszon való koktélozáshoz tudom elképzelni, semmint a sportuszodás mellúszáshoz. Bár a magam számára antiprakitussága miatt csaknem kizártnak tartom, szinte minden nagyobb divatcég üzeleteiben megtalálható, kb. 8000 forinttól felfelé. A Figleaves.com brit oldalon kimondottan gusztusos példányokat is találhatunk, 70 fontttól (22 ezer Ft).

Mielőtt beruházunk, érdemes egy kis önkritikát gyakorolni. Gill Hart, a Women’s Fashion szerzője nem ajánlja a kivagdosott fürdőruhát olyan nőknek, akiknek feltűnően nagy a mellük és kicsi a fenekük, vagy fordítva, vagy széles a csípőjük, mert ez a fazon erősíti a kontúrokat. Azok a darabok, amelyek csak egy vékony anyagcsíkot hagynak elől, a nagyon karcsú lányoknak állnak jól, mert szélesítik a csípőt. Magától értedődő, hogy a fekete szín előnyösebb a pár pluszkilóval rendelkező nőkön, mint a fehér, a fémes, fényes színhatások (ezüst, arany) viszont minden kis hurkát láthatóvá tesznek. A mintát illetően Hart arra figyelmeztet, hogy a túl nagy és a túl kicsi minták is optikailag erősítik a súlyfelesleget, csakúgy, mint a (főként vékony) keresztcsíkok. Jó hír viszont, hogy az átlós vonalak vékonyítanak és kisebbnek láttatják a feneket. Apropó, fenék, lapozzon tovább, ha nagy fenékre keres tuti fürdőruhát. (Kép: figleaves.com)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.11 09:02:06falevél

  A terepmintást, meg a rózsaszínt leszámítva szerintem mindegyik nagyon szép. Természetesen nem napozásra kell őket használni, hanem sétákhoz, rövid kis fürdésekhez, szerintem tökéletes felsőként is egy esti koktélpartyhoz is nyaralás alatt. Sajna amíg a 6 kiló feleslegem le nem dobom nem nagyon álmodozhatok ilyenről, pedig egy kettő tényleg nagyon szép és sexy.

 • 2008.06.11 09:22:55Gemini

  Szép darabok. Már két éve is szerettem volna egy hasonlót, de mivel napozásra, hosszú fürdőzésre alkalmatlan a foltos barnulás miatt, így nem vettem. Tényleg csak esti koktélozgatásra, partira alkalmas.

 • 2008.06.11 09:33:48fedaykin

  Aki barnára napoztatja magát, az meg is érdemli...

 • 2008.06.11 10:19:53Picinger

  Aki azért veszi fel az ilyen fürdőruhát, hogy utána kifeküdjön napozni, az meg is érdemli, hogy csíkos/foltos legyen...

 • 2008.06.11 12:03:08cyber panka

  Kb 3-4 éve vásároltunk ilyet a nővéremmel. akkor is nyári slágernek lett kikálltva és még most is nagyon csini. akkor nem sokan hordták, nem kevés utánajárást igényelt. látom legyűrűzött magyarországra is. hála istennek akkor épp 1 év mulva már mindenkin ilyen lesz...

  amugy az a titok hogy 4-5 bikinivel kell rendelkezni, azokat váltogatni. én is ezt csinálom. sosincsenek rajtam élesen elkülönülő asszimetrikus foltok...

 • 2008.06.11 13:00:06Éosz

  nekem az az egy bajom velük, hogy tipikusan ez az a fazon, ami csak tökéletesen jó alakra áll jól, és kishazánkban ezt nem igazán látják be az emberek. elég sok riasztó példát láttam eleddig, de legalább gondoskodnak a strandos szórakoztatásomról))) - nálam is van súlyfelesleg, de ezt hősiesen belátom, és ami nem megy azt nem erőltetem.

 • 2008.06.11 13:33:56Vakmacska

  Nincs új a nap alatt, a Guess-féléből (ugyanolyan fazonú) nekem fekete színben volt saccperkábé húsz éve egy ilyen.  Nagyon szerettem, akkoriban nem hordtam bikinit és isteni alternatíva volt a zsákszerű úszódresszekkel szemben. Aztán sajna kirohadt belőle a gumi és kihajítottam, évek múlva meg meggyőztek hogy azért mert nem standard a köldököm még hordhatok bikinit én is, különben is, addigra már elkeltem....

 • 2008.06.11 15:16:41helviti

  2008.06.11 13:00:06 Éosz

  "csak tökéletesen jó alakra áll jól, és kishazánkban ezt nem igazán látják be az emberek. elég sok riasztó példát láttam eleddig, de legalább gondoskodnak a strandos szórakoztatásomról"  Na igen, hasonlóan állok hozzá én is. Mondjuk nem is zavar, ha jól érzik magukat úgy, hogy mondjuk a kivágott fürdőruciból kétoldalt kibiggyannak a hurkák, akkor kit érdekel... Akinek meg fáj ilyesmit látni az eleve minek megy strandra. Különben ilyenkor önző módon örömmel tölt el, hogy van aki nálam sokkal kevesebb önkritikával rendelkezik. Persze akár azt is jelentheti, hogy ők tényleg tesznek mások rosszalló véleményére, ami viszont pozitív.

 • 2008.06.11 15:55:51asie

  számomra a leülés is kérdéses: nem hinném, hogy akkor is kifeszül a hason...  a jól áll problémával már a bikininél szembesül az ember (sőt az egyrészesnél is, hisz mindent megmutat :)), szóval ebből a szempontból szerintem mindegy, legfelejebb egy kis optikai csalás "segíthet" :)

 • 2008.06.11 17:12:23kujoon

  A strand az a hely ahol a szépség revansot vesz a okosságon... :D

 • 2008.06.11 22:22:28andie

  olyan jó, hogy soha nem lesz ilyen problémám, hogy foltosan barnulok le. az én hőfehér bőröm nem szereti a napot, védem is tőle. És lassan, de biztosan divatba jön a fehér bőr. :-)  Legutóbb azt mondta egy bőrgyógyász, hogy az, hogy ki milyen barna, megmutatja, mennyire károsította a nap a bőrét. Megfontolandó.  Amúgy nekem azok jönnek be, amik olyan, mint a bikini, de az alsó és felső részt egy szélesebb, függőleges sáv köti össze, takarja a pici pocit, és le is szorítja kicsit! :-)

 • 2008.06.13 13:33:59hófehérke

  "És lassan, de biztosan divatba jön a fehér bőr. :-)"  Legyen igazad Andie! De én még mindig túl sok barna lányt látok az utcán. Vagy mondhatnám úgy is, hogy rajtam kívül mindenki barna (leszámítva a külföldieket).

 • 2008.06.13 13:51:37gioia

  Külföldre már divatba jött a fehér bör, abba a kevés szoláriumba amik itt vannak, túlnyomórészt a kelet-európai lányok járnak.Én is hófehér vagyok, titkon mindig is reméltem, hogy a barna bör egyszer nem már lesz menö.A fehér szép, sima, nem ráncos, nem száraz és kevesebb az anyajegy is.Egészségesebb.

 • 2008.06.13 16:43:07yamahakata

  gioia, sok anyajegyet épp a fehér bőrű lányokon látok, de mind1...  Tegnap a zebrán átment előttem egy női szemmel is nagyon csinos lány, viszont rettenetes, hogy milyen barnára szolizta a bőrét. Szabályosan világított a szeme, félelmetes látvány volt!

  Szerintem szép a barna bőr, sokkal szebb, mint a fehér (mondom ezt annak ellenére, hogy természetes szőke hajú, kék szemű, világos bőrű vagyok), de mindenkinek azt kellene elfogadni, ami van!  Ezek a fürdőruhák nagyon tetszenek, már beszereztem elég jutányos áron 1et.

 • 2008.06.13 17:17:56fedaykin

  Ízlések és pofonok, nem vagyok oda a barna bőrért, sem nőnél, sem férfinál (bizonyára ezért maradtak ki az életemből a roma, latin és afrikai szeretők, haha), de ezen nem fogunk összeveszni.  A nyári barnaság, mint érdem, egyébként amerikai találmány még az ötvenes évekből, a háború után egyre gazdagodó fehér középosztály tette státusszimbólummá - előtte a fehér bőr volt a divat, mint azt tudjuk.

 • 2008.06.13 17:53:11yamahakata

  A roma, latin és afrikai szeretők hál' Istennek az én életemből is kimaradtak... ;P

 • 2008.06.14 10:16:46cinci

  a szép barnaság guszta és szexi. és a többség jobban fest barnán, mint hófehéren.

 • 2008.06.19 14:17:21Árpád, a punk

  Igen, az egészséges napbarnította szín szebb, mint a sápkórosság.  De egy igazi "északi" típusú ember fehérsége is szép lehet.  Viszont a szolárium számomra az egyik leggusztustalanabb hely.  A témához: ezek a fürdőruhák szépek. Elég kár, hogy kb. a nők 1%-ának állnak jól.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta