A hóhér akasztása, avagy így öltöznek a designerek

Számlálatlanul mutatjuk be a vörös szőnyeges képeket olvasóinknak, amelyeken a celebek jól vagy rosszul választják ki a híres ruhatervezők kreációi közül azt, ami éppen nekik való (vagy azt, ami éppen nem). Úgy gondoltunk, érdekes lenne egyszer azt is megnézni, hogyan öltöznek fel maguk a designerek, ha éppen nekik van jelenésük egy elegáns eseményen. Három női tervezőt vettünk tehát górcső alá, és őket mutatjuk be olvasóinknak, akik most eldönthetik, vajon magukat is jól öltöztetik-e a szupersztár-designerek. A fenti képeken Vivienne Westwood látható, akinek megjelenésében évek óta a haj a legdominánsabb elem. Hogy életkorfasiszta-e a kor, amiben élünk, arról az extravagáns brit dáma szemmel láthatóan nem vesz tudomást, ő nem rejti véka alá, hogy nem a közönségnek akar tetszeni, amikor megjelenik. Tökéletes öntörvényűség, a szépség rovására is, ez Vivienne Westwood munkájában is, de öltözködésében méginkább. A hajtás után következzen két kolleganője.

Az amerikai Donna Karantól ezzel szemben távol áll mindenféle hivalkodás. Nagyjából az "ápol és eltakar" elvét követve konzekvensen fekete szövethullámokkal veszi körbe magát manapság, ha eleganciáról van szó. Kerüli a különösebb feltűnősködést, a celebek egész estét betöltő uszályaihoz képest ő szinte sima, hétköznapi ruhákban jelenik meg a kiemelt sajtófigyelmet kiérdemlő eseményeken is. Úgy látszik, a DKNY tervezője nem saját magán kísérletezget, a lehetőségekhez képest jól akar kinézni, szembeötlően egyéni stílus nélkül.

Harmadik alanyunk pedig legyen Stella McCartney. Ő nagyjából fenti két riválisa között helyezkedik el olyan tekintetben, hogy saját magának szánt ruhái korántsem szokványosak, de különösebben hivalkodónak sem mondhatók. Paul McCartney lánya szép magas homlokot örökölt szüleitől, és haja helyett valamiért szereti ezt a testrészét előtérbe tolni. Öltözékei nagyjából neki is azt a világot tükrözik, amelyet kreálmányaival is épít: csakis természetes anyagok, kevés sallang, sok rendhagyó forma, megannyi szokatlan megoldás.

Nem marad más hátra, mint a szavazás, már ha van hozzá valakinek kedve. Lássuk, ön szerint melyik tervező találja el a legjobban, hogy mi áll jól saját magának?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek