Eva Mendes liblingje nyert a divat-Oscaron

 

Beckhamné a divat-Oscaron is komoran csücsörített, talán pont azért, mert az ő kedvence nem kaszált semmit az idei CDFA díjátadón. Június másodikán New Yorkban kiosztották a divatszakma egyik legnagyobb elismerésének számító díjakat, de Marc Jacobs üres kézzel távozott. Posh Spice szívecskékből összeollózott Jacobs-miniruhájában reprezentált, Eva Mendes viszont gyönyörű volt, mint mindig, és halk sikkantással vette tudomásul, hogy ruhájának tervezője, Francisco Costa elismerésben részesült. A hajtás után kiderül, ki pózolt kivel a nagyszabású divatmustrán.

A CFDA, azaz Council of Fashion Designers of America (Amerikai Divattervezők Egyesülete) hétfő este a huszonhatodik alkalommal osztotta ki díjait. A legjobb férfikollekció tervezőjének 2008-ban Tom Fordot választották, a női ruhák kategóriájában a Calvin Klein kreatívigazgatója, Francisco Costa vihette haza a szobrot, a kiegészítők nyertese pedig az idén először jelölt Tory Burch, akinek az elöl fémcsatos balerinacipőt köszönhetjük. Ezzel maga mögé utasította a svédeket előszeretettel nyúló Jacobsot és Michael Korsot.

A díjakat olyan hírességek adták át, mint a Jacobs-miniruhában szigorúskodó Victoria Beckham, a tógajellegű Costa-ruhát viselő Eva Mendes és Maggie Gyllenhaal.


A vendégek között felbukkant Eva Longoria Parker és férje, Tony Parker, Kim Cattrall és Hilary Duff az olyan divatguruk mellett mint Ralph Lauren, Donna Karan, Vera Wang vagy Carolina Herrera. Utóbbi egyébként életműdíjat kapott. A divathoz a legcsekélyebb szinten is közel álló egyéneknek kötelező eseményen részt vett New York város polgármestere, Michael Bloomberg is, akinek nyakkendőjéről a nézők lelkesen elvitatkoztak. A New York Times divatblogja szerint Bloomberg – akinek a CFDA megköszönte minden támogatását – lilás színű nyakkendője kissé nagy volt a nyakméretéhez képest, ráadásul nehézséget okozott a kérdéskör tisztázása, hogy vajon orgona- vagy levendulaszínű-e a ruhadarab. Calvin Klein eldöntötte a vitát, szerinte „olyan, mint a leghalványabb levendula”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek