OFFLINE

Yves Saint Laurent: 'Mindig is a nők szolgálatában akartam állni'

2008. június 3., kedd 16:30A hét végén elhunyt Yves Saint Laurent-t a 20. század egyik legnagyobb hatású divattervezőjeként tartják számon. Az alábbiakban válogatást közlünk a világhírű tervezőtől származó idézetekből a nőkről és a divatról.

Ezeket mondta a divatról:
"A fekete az én menedékem. Olyan számomra, mint egy vonal a fehér lapon."

"Nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani a divatnak vagy túlságosan kötődni egy-egy irányzathoz. Minden trendet humorral kell kezelni, és nem szabad olyan szinten hinni bennük, ami már korlátozná a szabadságot."

"Mindig szinte teljesen ugyanazt a történetet mondom el. (...) Nagyon kedvelem a klasszikus stílus határozottságát, egyszerűségét és szépségét. Ám az ötleteim olykor inkább a barokkos, szokatlan formák irányába terelnek."Ezeket mondta a nőkről:

"Ahhoz, hogy egy nő szép legyen, elég egy fekete pulóver, egy fekete szoknya és oldalán egy szerető férfi."

"Az a nő nem egészséges, aki nem találta meg saját stílusát, aki nem érzi magát kényelmesen a ruháiban, aki nem tud a megjelenésével összhangban élni. Az ilyen nőnek nincs önbizalma, nem sugároz magából boldogságot."

"Mindig is a nők szolgálatában akartam állni. A testüket, a mozdulataikat, az életüket akartam szolgálni. Társukká akartam szegődni abban a nagy felszabadító mozgalomban, amely a múlt században végbement." (forrás: MTI, képek: Northfoto - Yves Saint Laurent 1961-ben és 2001-ben)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta