OFFLINE

Védekezzen pucsító struccal a tűző nap ellen

2008. május 31., szombat 08:00

Nézegessen Cinematique-ot

A Tipton Eyeworks bemutatóján nekem szegezte egy bort kortyolgató lány a kérdést, hogy nekem miért nincs Tipton napszemüvegem. Rásandítottam a kezemben lévő, félévesnél is fiatalabb nóném példányra, amelynek üvegét pókháló sűrűségű karistolások hálózzák be. „Nem tartom túl jó karban a napszemüvegeimet, azért.” De azért elpózolgattam a Cinematique-kollekció új darabjaiban – kevéssé remélve, hogy nyerek az esemény fotóversenyén –, és azon morfondíroztam, hogy ha be akarnék ruházni egy tetemesebb összeget, akkor rajz- vagy katasztrófafilmes szárú napszemüveget választanék-e. Állítólag Elton Johnnak is van Tiptonja. Ne mondja, hogy önt még így sem érdekli.

Tavaly nyáron beszámoltunk arról, hogy Tipton Zakariás (nem, ez nem művésznév) egyszer gondolt egyet, és beaprította az édesapja Mozart-hanglemezeit szemüvegkeretnek. A vállalkozás egyre nőtt és nőtt, és most előálltak a Cinematique-kollekció új sorozatával. Ahogy a név is utal rá, a szemüvegek szárai régi filmkockákból készültek. A kedvencem a széttárt lábú struccos, amely jelenet az Oroszlánkirályból származik, de a készítő elmondása szerint nagyon jól működnek még a havas tájon forgatott katasztrófafilmek, mint például az Életben maradtak vagy mondjuk a Tibor vagyok, de hódítani akarok c. magyar komédia, mert a Balaton remek kontrasztot alkot a sötétebb keretekkel vagy akár a barna lobonccal.

A bakeliten és a filmesen kívül egyszerűbb, de formailag vagy színvilágukban szokatlan példányok is kaphatók az Orange optikában, a legolcsóbb darab 20.000, a legdrágább pedig 49.800 forint. Ha beleszerettünk egy keretbe, de rosszul látunk távolra, semmi pánik, ki lehet cseréltetni az üveget dioptriás verzióra. Az ár kissé borsos, és olyanoknak, akik rendszeresen ráülnek mindenféle törékeny tárgyra, nem is való ilyesmi, bár tény, hogy szinte már fájóan trendi mindegyik darab. Egy-egy nyári limonádéhoz a kerthelyiségek esti fényében különösen jól mutathatnak a lila és zöld, macskaszemüvegnek is nevezett példányok is. Tipton Zakariás egyébként olyan pletykát is hallott a Los Angeles-i boltjukból, hogy Elton John mellett Mick Jagger is bevásárolt egy Tipton-terméket, és valamelyik Spice Girls is vett egyet. Sajnos nem tudni, hogy melyik, csak annyit, hogy fűszerneve volt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.31 09:26:39Macaroon

  Nekem nagyon tetszik. Csak én is nónémeket hordok az említett figyelemhiány miatt:-)

 • 2008.05.31 14:10:08a csapos, aki beleszól

  Nem, Tipton Zakariás név mégsem létezhet. Tóta erre azt mondaná, kimondása közben úgy érzi, mintha egy kőbányában botladozna szikláról sziklára. Vagy én mondanám. Mindegy. Nem mindegy. Már csak anyagilag is. (Nem sem!)  Valaki világosítson már fel, hogy ez a szóförtelem, ez a pucsítás mit is jelent, mert én eddig annak fogadtam el (NEM FOGADTAM EL), mikor a gyengébb nem erős kéviselője a popsiját kidugva felkínálkozik. De úgy látszik, sokkal kevésbé értem ezt a mélymagyart, mint amennyire utálom.

 • 2008.06.02 09:19:32scarlet ruby blue

  a csapos: én először azt hittem, olyan ő, mint Verne Gyula, és biztosan Zachary Tipton-nak hívják igazából.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta