OFFLINE

Mika és az ő különleges zubbonyai

2008. május 29., csütörtök 08:00

A múlt heti Ivor Novello díjkiosztón a fenti felsőben jelent meg Mika, aki 2006-os debütáló albuma, a Life in Cartoon Motion révén egycsapásra popikonná vált, ráadásul az eseményen zeneszerzői érdemeiért kitüntették. Az egyszerűség kedvéért zubbonynak tituláljuk most ezt fenti a ruhadarabot, tekintettel arra, hogy kicsit katonás-tengerészes aurát kölcsönöz viselőjének, azonban, bár első látásra akár zakónak is tűnhet, nem az, mert a gombok mellett (között) zipzár is (!) van rajta, és praktikus passzéval szintén ellátta a tervező. Még ha esztétikailag nem is nyújt különösebb élményt ez a zubbony, ha valakihez, Mikához mégis illik, egyrészt mert megjelenik benne ugyanaz a bizonytalan műfajokközöttiség, ami a zenéjét is jellemzi, másrészt mert archívumunk szerint az év dalszerzője díjat besöprő ifjú két kedvenc viseletét, a zakót és a (kapucnis) kardigánt/felsőt ötvözi egyetlen ruhadarabban. Ez utóbbi két kategóriából mutatjuk alább a legmikásabb darabokat kvázi-magyarázatul, retrospektív jelleggel, a fenti zubbony levezetéseképp.

Mika a zakók viszonylagos eleganciáját mindig kényszeresen ellensúlyozza valamivel: a fenti képeken például a színes karkötőkkel vagy az erőművész-csíkos nadrággal és tornacipővel. És bár divat a nyakkendő, rajta meglehetősen ritkán látni.

Ezek a promóképek pedig annyira a Quelle-katalógusok hangulatát idézik, hogy szinte meglepő, hogy nem a piros és kék kapucnis felsők bemutatására készültek, hanem elvileg a modell személye bennük a lényeg. És bár Mika mindig minden pletykát következetesen elutasít, azért nyilván ő is tisztában van vele, a közmegegyezés szerint kik hordanak fehér nadrágot.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.29 14:39:27Abdab

  Az ég szerelmére, ki a tüdő az a Mika?

 • 2008.05.29 15:38:25heart-shaped.box

  annyira unalmasak már ezek a "ki is ez...?" kommentek... lehet, hogy számodra nem ismert az emelegett "celeb" (amúgy én sem igazán ismerem), de akit érdekel, az nézzen utána, a cikkben ráadásul írnak róla valamennyit... akit meg nem érdekel az illető, az ne olvassa el. ennyi...

 • 2008.05.29 18:01:48esclave de boulot

  Hehe jot nevettem ezen az "eMELEGett" freudi elszolason. :)

 • 2008.05.30 10:16:33Tpancs

  a fehérben olyan, mint egy pincér. Ha a második-harmadikat venné fel, biztosan nem jelennék meg vele (én nő vagyok...). a pirosat és a kéket eddig 60 éves brit és holland turistanőkön láttam, ők is nagyon édesek voltak benne.

 • 2008.06.02 00:41:19trollkotze

  Szerintem nem buzoid, hanem amolyan bölcsészes.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta