OFFLINE

Macskaportrés ruhák a Parlament árnyékában

2008. május 24., szombat 08:00

A napokban részt vettünk egy igazi homesale partin, amit Brigitte Berdefy, német származású üzletasszony szervezett egy, a Parlamentre néző bérlakásban. Az immár hagyománnyá vált börzén ezúttal is Berdefy ismerősei állították ki termékeiket, amiket a meghívott vendégek a helyszínen is megvásárolhattak. Mivel majdnem mindenki ismerte egymást, a börzén családias hangulat volt, amire az apró konyhában tálalt teasütemények csak ráerősítettek.

Klikk!

A bejárati ajtóban rögtön írószerekkel teli stand fogadott bennünket, ahol a Papeteria tulajdonosa, Berdefy Tünde állította ki portékáit. Kérdésünkre elmondta, nem egy hagyományos írószerboltot akart nyitni, hanem egy olyan helyet, ahol mindenféle vicces és divatos kiegészítőt megtalálhatnak a vásárlók, pontosabban az ilyen holmikra fogékony fiatal lányok. Vásárlóinak 60%-a magyar, 40%-a pedig külföldi, mivel a közelben több nemzetközi iskola is található, ahol a német és francia szabványoknak megfelelő füzeteket és íróeszközöket kell használniuk a diákoknak. Miután megtekintettük Brigitte Nemes strasszokkal és gyöngyökkel díszített állatos képeit, és alaposan szemügyre vettünk pár igen tetszetős lengyel kerámiát, Mai Honkoop-Nguyen standjánál kötöttünk ki. Miközben a gyöngyház tálakkal szemeztünk, kiderült, hogy a vietnami születésű hölgy nemcsak dekorációs és használati tárgyakkal foglalkozik, hanem családtagjaival tipiket is gyárt gyermekek számára. A kis sátrak eladásából befolyt összegből pedig Vietnamban maradt rokonain segít.

Brigitte Berdefy az egyik WAMP-on összeismerkedett az Artista Studio tervezőivel, akiket meg is invitált erre a börzére. Stampf Katit arról faggattuk, hogy mi a táskáikon látható képek és ábrák eredete. A beszélgetés során megtudtuk, hogy a képek egy részét Andy Leikauf osztrák festő készítette, de az egyik oldaltáskán látható rajz például egy ukrán kislány műve, akivel a magyar dizájnerek egyszer egy magazinban szerepeltek. Azóta töretlen a barátság, míg a lány folyamatoson küldi rajzait, addig a tervezők írószerekkel látják el őt és testvérét. Az Artista tervezői egyébként a praktikum jegyében készítik el kiegészítőiket, a legtöbb táska ugyanis igazi 2 in 1 darab. A lapszerű oldaltáskák fedele például cserélhető, egy tépőzár segítségével  pedig hátizsákká alakíthatóak, formája is változtatható, akárcsak a Louis Vuitton cég Tahitienne névre hallgató modellje. Kicsit megnyugodtunk, amikor kiderült, hogy nem tévedtünk akkorát, amikor hirtelen felindulásból leneszeszereztük az övtáskákat. Stampf Kati elmondta, a vásárlók kérésére változatták meg a kiegészítő funkcióját.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.05.24 09:07:29theba

    alapvetően tetszenek a ruhák+a többi dolog is,de a rózsaszín-fekete tyúklábmintás kabáton lévő rózsaszín sapkás babafej egy másik márkának a mintája(egy régi Retro kollekcióból van ilyen felsőm)szóval ez a nyúlás azért kicsit gáz,szerintem.

  • 2008.05.24 11:44:45jazzbubu

    Számlát adnak?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta