OFFLINE

Veszélyes az óriásfülbevaló: hódít a cimpaműtét

2008. május 18., vasárnap 14:00

Egyre több nőnek kell fájdalmas operáció alá vetnie magát a túlságosan nagyméretű fülbevalók miatt, hívja fel a divatozók figyelmét egy amerikai kutatócsoport. Azoknak a betegeknek, akiknek begyulladt, megsérül, vagy szélsőséges esetben beszakadt a fülcimpájuk, egyszerűen azt javasolják, ne viseljék a súlyos ékszereket és így hagyják a cimpát begyógyulni. „A fülbevaló viselésének hiánya gyakran nem elegendő a gyógyuláshoz. Szerencsére van egy viszonylag egyszerű megoldás a problémára” – mondta Dr. Richard Ha, a dallasi Baylor orvosi egyetem plasztikai sebésze.

Ezzel arra utalt, hogy egyre többen és többen folyamodnak fülcimpa-szépészeti plasztikai műtétre a nagyméretű fülbevalók okozta sérülések miatt. „Ez egy egyszerű procedúra, ami körülbelül fél órát vesz igénybe” – magyarázta a Times-nak Dr. Ha, a teljes gyógyulás azonban heteket vesz igénybe. A cimparekonstrukció 300 és 1500 dollár közötti összegbe kerül, ami 47 ezer - 240 ezer forint forintnak felel meg.

Mi ebben a tanulság? Érdemes óvakodni és vigyázni a cimpára. Volt már valakinek cimpaproblémája súlyos fülbevalótól?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.18 17:41:59BlueBunny

  Szerintem tök felesleges a fülbevaló-viselés.

  Eléggé barbár szokás véleményem szerint, ha elvonatkoztattok a berögzült megszokástól.

 • 2008.05.18 17:50:09Atina

  Megint a plasztikai sebészek járnak jól.

 • 2008.05.18 17:52:03BlueBunny

  Atina:

  "Megint a plasztikai sebészek járnak jól."  Ja :)))

 • 2008.05.18 17:53:13Atina

  BlueBunny, ha a praktikumot nézzük, valóban fölösleges dolog. Ugyanúgy, ahogy fölösleges kánikulában ruhát hordani. De van egy csomó fölösleges dolog, ami belénk rögzült, s jó.

  Pl. felesleges hajat szárítani, sminkelni, de felesleges autóval munkába járni (induljunk el elöbb) stb.

  Kép is van nálunk a falon, nem is tudom miért, mert tök felesleges. Talán csak egyszerűen tetszik. Van ilyen is.

 • 2008.05.18 17:55:21Los Alamuszi

  Én sem hordok, de ettől más még bőven hordhat. Ha megfelelőt talál magának valaki, az tényleg szebbé teszi (pl. hosszabbítja az arcát)  Mondjuk, azt nem egészen vágom, hogy ha valakinek nem bírja a füle, így begyullad vagy nehéz neki, akkor miért kell viselni. Mert annyira tényleg nem fontos a dolog. Ezzel az erővel a lábujjait is eltörethetné, mert nem fér bele az ép divatos cipőfazonba...

  Hülyék...

 • 2008.05.18 17:55:31Atina

  BlueBunny.

  Ismered azt a viccet, hogy Sharon Stone leműtteti a kisajkait, mert lafog. Persze anonym megy be egy magánklinikára, hiszen sztár.

  A műtét után kap egy levelet Niki Lauda-tól. "Köszönöm az új fület."

 • 2008.05.18 18:06:12melcseee

  nnna jó h most ez a téma, mert nekem az a nagy bajom, h tavaly nyáron begyulladt a fülem úúgy, h azóta nem is tudok fülbevalót hordani.. és kicsit para, h az egyik fülcimpám 3szor olyan vastag mint a másik. kenegettem tetrannal, alkohollal tisztított fülbevalót raktam bele, h kkifertőtlenítsem, de semmi(fülbelövős kozmetikus mondta, h ezt csináljam). a tetran sem használt.. vmi ötlet vkitől esetleg? nekem kicsit hiányoznak a fülbevalók...és ez nem is igazság, mert én nem hordtam olyan nehéz, nagy fülbevalókat... :/

 • 2008.05.18 18:08:54Macaroon

  melcseee: klipsz:-)

 • 2008.05.18 18:15:14Atina

  És csak aranyfülbevaló.

 • 2008.05.18 18:29:48BlueBunny

  Atina: "Ismered azt a viccet, hogy Sharon Stone leműtteti a kisajkait, mert lafog. Persze anonym megy be egy magánklinikára, hiszen sztár.

  A műtét után kap egy levelet Niki Lauda-tól. "Köszönöm az új fület.""  Ismerem, de jó :)  "BlueBunny, ha a praktikumot nézzük, valóban fölösleges dolog. Ugyanúgy, ahogy fölösleges kánikulában ruhát hordani. De van egy csomó fölösleges dolog, ami belénk rögzült, s jó.

  Pl. felesleges hajat szárítani, sminkelni, de felesleges autóval munkába járni (induljunk el elöbb) stb."  A ruha lehet praktikus, például a zsebek miatt. Az autó pedig elvileg egyértelműen praktikus (kivéve, ha beragadsz a dugóba), bár nekem nincsen.

  Hajat különben tényleg nem mindig szárítok, hagyom, hogy magától megszáradjon. Sminkelni viszont szoktam, mert nem vagyok annyira szép, hogy nélkülözhessem :) Ellenben ismerek olyan nőket, akik smink nélkül is gyönyörűek. Nekik akár felesleges is lehet a smink.

 • 2008.05.18 18:30:37darvasa

  nekem nincs cimpaproblémám, de olyan viccesjó szó ez a cimpaprobléma, hogy cimpaprobléma.

  d.

 • 2008.05.18 18:33:18BlueBunny

  melcseee: "vmi ötlet vkitől esetleg? nekem kicsit hiányoznak a fülbevalók...és ez nem is igazság, mert én nem hordtam olyan nehéz, nagy fülbevalókat... :/"  Biztosan nagyon csinos vagy fülbevaló nélkül is.

  A gyulladásra szerintem használj valamilyen bőrfertőtlenítőt és kamillavirág-forrázatot (=frissen készült kamillateát).

  Esetleg orvoshoz sem ártana elgyalogolni...

 • 2008.05.18 18:34:32BlueBunny

  darvasa: "olyan viccesjó szó ez a cimpaprobléma, hogy cimpaprobléma"  Mondd ki tízszer gyorsan egymás után! :D

 • 2008.05.19 08:49:14theba

  én imádom a minél nagyon fülbevalókat,de úgy általában a fülbevalókat..talán több fülbevalóm van,mint cipőm:-)de komolyan,nem érzékeny a fülem a bizsukra,sőt még a nehezeket is elbírja...szóval tőlem éhen halhatnak a plasztikai sebészek:-)

 • 2008.05.19 10:35:01Gladia Delmarre

  Melcseee, orvoshoz! Ha allergiás vagy vmilyen fémre, azt majd ott megállapítják és adnak rá vmit. És persze többé olyan fülit ne hordhatsz.  Én szeretem a fülbevalókat, bár sajnos csak aranyat hordhatok, mert az összes bizsura allergiás vagyok, el is kellett ajáándékoznom őket:-( Ha bébikoromban nem lyukasztják ki a cimpámat, most biztosan elmennék kilövetni. Én szeretem, mert szépek, szebbé tesznek, és bármennyire feleslegesek, sztem sokszor segítik a jó összhatást. A nagy füliket nem szeretem egyébként.

 • 2008.05.19 16:23:27Cinkapanna

  Én fülbevalómániás vagyok, rengeteg van belőlük. Kerek, hosszú, lapos, gyöngyös...zöld, kék, piros...vannak kicsik, de főleg nagyobbak. Sztem nagyon tud öltöztetni, ha megfelelően választja meg az ember lánya.

  Szerencsére nekem minden jöhet, mert nem érzékeny a fülem. Persze ha megnyúlna, vagy begyulladna/fájna tőle le tudnék róla mondani.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta