OFFLINE

Japánban hódít a szabad kézzel tervezett svéd bútor

2008. május 16., péntek 13:30

Egy teljesen forradalmi eljárással készültek a képen látható kajla bútorok tervei. A svéd Front Design (weboldaluk tele jobbnál jobb ötletekkel, erősen ajánlott!) fejlesztette ki azt az eljárást, amivel a tervezőnek nem kell tudnia kétdimenziós vetületekre "lefordítania" a fejben elképzelt háromdimenziós képet, ezzel kiküszöbölve a műszaki rajzolás fázisát.

Hogy a "Sketch Furniture" darabjai létrejöjjenek, a tervezőnek elég egy lézeres ceruzát a kezébe venni, és azzal háromdimenzióban a levegőbe rajzolni az általa elképzelt széket, asztalt, lámpát, stb.

Mozdulatait számítógépek segítségével rögzítik, amely felvétel alapján aztán kivitelezhető, legyártható a megrajzolt tárgy.

Mondani se kell, hogy a technika-rajongó japánok máris lecsaptak az ötletre, így a svéd eljárást ott már a gyakorlatban is próbálgatják.

Hogy ennek segítségével laikusok számára is lehetségessé válik-e a közeljövőben az egyéni ízlés szerinti bútortervezés, arról egyelőre nem szól a fáma, mindenesetre első pillantásra jópofának tűnnek ezek a szabálytalan vonalak, még akkor is, ha a funkcionalitásból nyilván sokat fel kell itt áldozni a kreativitás oltárán.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.05.16 17:57:12Té, mint Tamás

    "[...] a funkcionalitásból nyilván sokat fel kell itt áldozni a kreativitás oltárán."    Vagyis mint bútor, megbuktak.

  • 2008.05.17 23:47:49hollygolightly

    Valóban nem elég a bútortervezéshez a forma, szóval hogy laikusok számára lehetséges lenne a tervezés, hááát, kicsit erős.. Statikailag nem hiszem, h megfelelnek ezek a székek. Az ötlet amúgy nem rossz.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta