OFFLINE

Utcai divat Budapesten: ugyanaz, mint New York-ban

2008. május 15., csütörtök 13:30

Az általunk a Margit-híd budai hídfőjénél lekapott lányzó, úgy tűnik, akár New York utcáin is sétálhatott volna, ott is érdemesnek tartották volna rá a rezidens bloggerek, hogy posztolják. Ezt a véleményt a Sartorialist alábbi képére alapítjuk, melyen egy szerelésre roppant hasonszőrű ifjú hölgyemény látható.

További utcai divatfotók a BpStyle blogon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.15 15:22:50énis

  mindketten hálóingben flangálnak az utcán, az amcsinak teve arca van, bot lábbal, a magyarnak keselyű arca van x lábbal

 • 2008.05.15 15:23:51yz

  szerintem én meg tökre hasonlítok a brad pittre

 • 2008.05.15 15:30:52fedaykin

  Miért nem olyanok írnak a divatról, akik értenek is hozzá??  A BP"Style" azt hiszi, hogy már a Sartorialisttel van egy szinten???  Jájj.  A két szerelést össze sem lehet hasonlítani, de ezt már a többiek is leírták. A New York-i leányka lezser, eredeti és alkatának megfelelő cuccokban van, a budapesti pedig... szegény, nincs vele egyébként semmi baj, utcára jó, de DIVATBLOGBA????

 • 2008.05.15 15:38:26Sue

  Bolletje, pedig hiába vesz fel akárki akármit, ha nem alkatának megfelelő. Ez itt a legfontosabb kijelentés. Nekem igazából a szoknya lóg ki a sorból a magyar lányon, a csizma ízlés dolga, de nekem nem tetszik.

 • 2008.05.15 16:07:25Té, mint Tamás

  Mikor felejtik már el a bokacsizmát és a nagygombos zakókat?

 • 2008.05.15 18:16:14Bedekó

  A magyar lány csizmája egy kis polírozást elbírt volna. Vagy poros, vagy csak kopott az a csizma, de fényesen még OK lenne. Bár nekem soha nem tetszett ez a csizma.

 • 2008.05.15 20:19:54cézé

  Ha a csizmát otthon felejti, illetve megigazgatja magán a dolgokat a kép készülte előtt, nem volna olyan gáz. Így viszont az.

 • 2008.05.15 20:29:47Los Alamuszi

  Tényleg, a new yorki csjszi tényleg egy tevére hasonlít! :-DDD De a ruhája akkor is harmóniában van önmagával, meg összeszedett.

  A magyar csajszi meg..de ezt én is, Ti is leírtuk már.

  Én azt sem értem, hogy ha valakit megállítanak az utcán, hogy szeretnék lefotózni, akkor meg se igazítja magán a cuccokat? Nem teszi le a bevásárló szatyrait, lepra esernyőjét, nem húzza le a p..ról a felkapott szoknyáját stb.

  Ez tilos, nehogy ne legyen élethű a fotó?

 • 2008.05.15 21:42:38zzzza

  Fasza... Az nem jutott eszetekbe, hogy esetleg szerencsétlenek szar napja van? A menszesz + ZH időszak közebén, nyúzottan, én sem magassarkú topánkában ugrok le a sarki közértbe...

  Divatfotó?! Hatalmas táskák + karikák a szeme alatt, nem úgy tűnik,mint aki kurvára divatozni akar.

  Igen... nem néz olyan csábosan, mint az (énekesnőci?) modell, a második képen. Ő valszeg kevésbé csábos dolgokra gondol: pl. "Mivan, mit fényképezel te hülye gyerek?!"  Félelmetes... néztek egy képet, de az embert nem látjátok...

 • 2008.05.15 21:44:36zzzza

  Ezúton közlöm, ha egy velvetes fotós, egy véletlen folyamán engem, egy hasonló pillanatomban kapna le, hatalmas perre számíthat! Úgyhogy csak óvatosan a vakuval :)

 • 2008.05.15 21:54:00e_e

  falevel, arra gondolom nem is gondoltal meg, h van, akinek ez nem is aspektus a ruhai osszevalogatasanal:

  " Hol van itt az igényesség, hol van itt a nő?"

 • 2008.05.15 22:04:29serifné

  Tipikus ócska H&M. Mint minden 16-20 éves leányzó mostanában. Annyira baromira egyformák. A NY csajszinak viszont ilyen a stílusa, sztem.

 • 2008.05.15 22:35:19hófehérke

  Csatlakozom az előttem szólókhoz + kiegészíteném azzal, hogy a NY-i lány nem bokacsizmát, hanem egy fekete converse-t visel a fekete harisnyához. Ami nemhogy nem hasonló, hanem ég és föld.

 • 2008.05.15 22:39:13hófehérke

  Ja, és a Sartorialist pont arról ír a kép alatt, hogy milyen stílusos lehet egy hajpánt. A magyar lányon az pl. nincs is...

 • 2008.05.16 00:11:07falevél

  vitatkoznék itt a hozzászólásokkal, mert speciel leszarom, hogy szar napjuk volt e meg zh meg ilyenek....nekem is vannak szar napjaim, és fel tudok venni egy farmert egy felsővel, bármilyen kis kabáttal, szinben hozzá illő cipővel. Nem nagy dolog nem úgy öltözni mint egy elmebeteg, aki most szabadult. Nekem ez a két csaj kész....és az hogy ki miként van felöltözve nem pénz függő, szal nem kérek olyan reagálásokat, h nekik biztos csak erre tellik. Fehér toppok, olcsó de csinos farmerok mindig lesznek a földön. de ezek a kis szutykok nem jól kinézni akarnak hanem feltünni, mert annyira nincs egyéniségük, hogy már csak ezzel tudnak megdöbbenést kelteni.

 • 2008.05.16 00:59:36Té, mint Tamás

  zzzza,

  A Sartorialiston épp úgy utcán megállított emberekről készült képek vannak, mint az azt utánozni próbáló Bpstyle-on. Egyébként meg nem muszáj hagyni, hogy fényképezzenek... Mivel nem ellenkezett, és belement a kép elkészítésébe, nyilván nem érezte úgy, hogy borzalmasan néz ki. BTW, a NY-i csaj véletlenül tényleg egy modell, de mivel a kép nem megrendezett, így ez a tény csak a magabiztosságot, a kisugárzást magyarázza. Itt van róla még pár kép:

  www.musenyc.com/

  (Muses menüpont alatt Bettine néven keressétek. Mellesleg a Sartorialistos kommentek közt leltem.)

  Hogy valami pozitívat is írjak az itthoni lányra, azért a lába mégiscsak formásabb, mint a másiké. Persze hogy más ruházatban kellene mutogatnia, az egyértelmű.

 • 2008.05.16 01:02:06zzzza

  te farmert veszel pólóval ő meg otthonkát és boka csizmát, őszintén nem értem mi ezzel a probléma.

  Minden korszaknak meg volt a maga arca, (Apámat kamaszként, a répa nadrágja és a pajesza miatt szekálták a nagyszüleim), a msotani kamaszok meg így akarnak kitűnni...  Csak azt nem értem, hogy egyeseket hogy tud egy "ruha" ennyire felzaklatni, amikor sokkal irritálóbb dologokkal lehet nap mint nap szembesülni. Csak egy-két példa: mocskos hajléktalan, pucér kéregető cigány kölkök, etc.  Szar napja volt a kislánynak, ez tisztán látszik, vszeg, csak felkapott egy-két rongyot ("a menő cuccai közül") a szekrény aljáról és elindult a vakvilágba.  Azért kíváncsi lennék egy-két heves vérmérsékletű kommentelő fotójára, amint kinyúlt maciban gúvad a gép előtt és vadidegeneket fikáz... Szerintem ők sem nyújtanának túl "trendi" képet...

 • 2008.05.16 01:12:44zzzza

  Té, Tamás,

  Nem tudtam, hogy kell beleegyezés.

  Őszintén, nekem a fénykép alapján nem úgy tűnt, mint aki baromira örül annak, hogy fotózzák (a képről ez jött le). Lehet utólag kérték a beleegyezését....  Kamasz, azt hiszi menő, majd kinövi :)

  Kicsit túlzásnak éreztem ezt az összehasonlítást, hisz a második alany mégis csak egy "modell" (mindketten tudjuk, hogy nem ugyanaz a fotós készítette a képet, közel sem hasonló beállítással és technikával, és a szempont is kicsit más volt).  Igazából, a reakciók döbbentettek meg, ahhoz képest, hogy az utcán mindenki magas ívben tojik a másikra (eltapos, lerúg, arrébblök, parasztkodik) arra tudnak figyelni, hogy a másikat ruháját cikizzék. Ez az ami szomorú.

 • 2008.05.16 01:35:54csóró

  Én röhögni szoktam amikor meglátom azt a sok szerencsétlent, aki úgy öltözik fel mint egy idióta...

 • 2008.05.16 02:29:06Té, mint Tamás

  Valóban, a Bpstyle - meg az a másik, már nem tudom milyen című magyar "utcai divat" blog - fotói tök olyanok, mintha néha direkt előnytelen képeket akartak volna csinálni. De biztos vagyok benne, hogy a szereplőket előzetesen megkérdezik, és valamelyest arra is látok szándékot, hogy beállítsák a fényeknek, háttérnek megfelelően.

  A Sartorialistos képek egyébként szintén vadidegenekről, nem csúcsgéppel készülnek, ugyanúgy utcai hátteret használnak, mondhatni teljesen ugyanaz az alapkoncepció - vagyis a szempont, a te szavaiddal élve -, akárcsak az összes "street fashion" blogban, azonban a legtöbből hiányzik az a szakértelem - úgy divat, mint fényképezés terén -, a tapasztalat, no meg a jó kis "alapanyag", mármint a nyitott világváros lakossága, ami a Sartorialistot azzá teszi, ami.

  Egyébként tartom az álláspontomat, miszerint ha készíteni akar rólam valaki egy képet, és én szarul érzem magam aznap a bőrömben, akkor nem hagyom azt jóvá, se előre, se utólag. De a minimum, hogy visszanézem a gépen - mert hát ugye digivel készülnek -, vagy publikálás előtt elküldetem magamnak emailben. Aztán ha látom, hogy mennyire nem sikerült az összkép, töröltetem.

 • 2008.05.16 02:49:44zzzza

  Ok, lehet, Sartorialistos képekről még életemben nem hallottam. Igazából, abszolút nem értek a fényképészethez, úgyhogy meggyőztél :)  Azt viszont elég nehéz elhinnem, hogy a kiscsaj látva a róla készült képet, nem akarta töröltettni...

  Lehet, tetszett neki...

  Lehet, hogy csak szart bele az egészbe, és a esze teljesen máshol járt...:)  Ez már sosem derül ki.

 • 2008.05.16 04:09:22Té, mint Tamás

  Hát nem. De majd a következő Bpstyle posztnál újra végigjátszhatjuk. :)

 • 2008.05.16 07:12:05Sue

  Falevél, ha kicsit idősebb vagy mint ők, már akkor is nehéz megérteni, hogy miért öltöznek így. Szerintem a pénz nem játszik közre ebben, sőt manapság az ilyen "lerongyosodott" ruhákat adják drágán. Amennyiben idősebb vagy náluk, máshogy öltözöl, mert megtaláltad már a saját stílusod, nem szimplán a divatot követed. A divat ehhez tért vissza...nem ciki felvenni a nagymama kötött pulcsiját sem, ha találsz hozzávaló kiegészítőket. Érdekes, hogy itt sokan mondják, hogy így vagy úgy vannak felöltözve, de a tinik többsége tényleg így öltözik. Szerintem ez nem igénytelenség, csak eltérő ízlés. Ez olyan, mint a generációs különbségek a zenében.

 • 2008.05.16 10:23:25másutt

  Semmi baj nincs egyikkel sem, legalabb kenyelmes cipo van rajtuk (VEGRE!) es eleg lazak.

  Emelje fel a kezet aki "igenyesebb" volt 15 evesen!

 • 2008.05.16 11:05:53Lillebi

  ja és a néger csaj a Diesel Fuel for life parfümjének az arca.. nem egy tanácstalan 17éves..

 • 2008.05.16 11:30:38énis

  ahhoz képest meg elég szarul néz ki a ruhája.

  Amúgy megnéztétek már,hogy az Olsen ikrek hogy szoktak kinézni? Már anyám sem vesz fel olyan ruhát, amit ők képesek magukra aggatni 20 évesen, milliókkal a hátuk mögött.

 • 2008.05.16 11:42:36CarrieBradshaw

  Lillebi, le a kalappal:-), ez tényleg az a csaj! Számomra ezek tudatában a kérdés az, hogy profi modellként tényleg csak ez az egy arckifejezése van, és nem az, hogy a magyar csaj bénán van-e felöltözve vagy sem.

 • 2008.05.16 11:47:48Los Alamuszi

  Én speciel látom az embert, csak azt nem értem, hogy akinek szar napja van, rosszul érzi magát épp a bőrében, "csak magára kapott valamit", az miért engedi, hogy divatfotót csináljanak róla és/vagy miért engedi, hogy az elkattintott fotó megjelenjen.

  Persze sok szó van mostanság retusálásról meg photoshopról, de szerintem az kimondottan nem ártana a "modelleknek" (írjak inkább alanyt), ha a fotózás előtt kicsit rendbe szednék a rőzséjüket, felhúznák a harisnyájukat, lesimítanák a felkapott szoknyájkat, begombolnák a kigombolódott inggombokat, lehúznák a felgyűrődött ruhaujjat, letennék a kezükből, ami nem oda való.

  Mert igen, mindenkinek vannak rosz napjai, senki nem úgy néz ki délután háromkor, mint, ahogy reggel kilépett a lakásajtón, mindenki kezében vannak szatyrok, esernyők, kardigánok, dobozok, de egy beállított és nem spontán ellesett fotón, pláne DIVAT fotón akkor sem az igénytelenséget, trehányságot, szakadtságot akarom látni, itt ezeknek nincs helye.

  Ha lenne egy blog "így öltözik Budapest" címmel, ahol nem tennének egyenlőséget egy profi (félprofi) amcsi fotó meg egy szerencsétlen kis tini kelletlen fotója közé, akkor ott mehetne minden, megérteném még azt is, ha az alany fehér ingjén ketchp folt lenne, az arcán elkenődve a rúzs, a cipője sarka meg letörve. Mert van ilyen. Csak azt nem kell isteníteni, ott valóban az embert kell nézni ;-)

 • 2008.05.16 11:55:10andie

  Los Alamoszi a linkelt blog valahol épp ezt akarja bemutatni: our style in Hungary, vagyis így öltzözünk. Én sokszor csak azért megyek fel, hogy röhögjek. :-D

 • 2008.05.16 11:56:57andie

  oké, most látom, hogy amit én említek az hungary, ez meg budapest.

  na, akkor már 2 helyre járhatok röhögni! :-DDDD

 • 2008.05.16 11:58:13énis

  Ne vicceljetek, ha világlátott emberek vagytok, akkor nem csak Bp-en ill. Mo-n öltöznek halál gáz cuccokba az emberek.. De egy átlagosan felöltözött embert nem fognak lefotózni, mert arról nem beszélne senki. Farmer-pólóval-sportcipővel kit érdekel, ellenben körömcipő frottírzoknival az igen, azon lehet csámcsogni.

 • 2008.05.16 12:01:11Los Alamuszi

  andie, nem tudom, lehet, az öndefiníció ez, de a szövegek a képek mellett nekem legeslegtöbbször úgy jönnek le, hogy "de faszányos ez a szerkó, milyen egyedi, merész, divatos". Néha értem, hogy mi fogta meg a szerzőt annyira, hogy megállítsa a delikvenst egy fotóra (ha valóban van rajta valami egyedi, jó ötlet), néha, mint most is vannak olyan fotók is, amiket bárhol el lehetett volna kattintani, ahol elég tini van, mert mindegyik hasonlóképpen néz ki. Ill. nem, elnézést, tényleg vannak közöttük, akikben van valami több.

 • 2008.05.16 12:05:49énis

  "tényleg vannak közöttük, akikben van valami több" ....például egy gyerek :-)))

 • 2008.05.16 12:59:13Marion ette

  zzzza,

  nem tehetnék fel a képet a netre a csaj beleegyezése nélkül!

 • 2008.05.16 13:56:42Té, mint Tamás

  CarrieBradshaw,

  A 2008.05.16 00:59:36-as kommentemben belinkeltem a NY-i csaj portfolióját, ott megnézheted. Egyébként nem, nem csak ez az egy arckifejezése van.

 • 2008.05.16 13:59:43fedaykin

  Énis: na, pont attól nagyszerű a Sartorialist, hogy rengeteg olyan fotót készített, ahol a farmer-pólóval vagy egy egyszerű trikó + rövidgatya is klassz és egyedi meg eredeti, mert egész egyszerűen a pasinak világhíresen jó érzeke van hozzá, mi az, ami jól néz ki és észreveszi azokat az apró kiegészítőket - ami lehet egy jól vágott frufru is akár - amik mégis az átlag fölé emelik a szerelést.  Ezek a pszeudo sartorialist epigonok pedig csak azt fotózzák, ami kilóg a sorból, mert stílusérzék híjján azt hiszik, az a menő - ahogy te is írtad :)

 • 2008.05.16 14:08:04énis

  háteztmondoménis :-))

 • 2008.05.16 14:09:41petrezselyem0001

  A kép elkészítéséhez is kell engedély, illetve felhasználásához is külön-külön, vannak kivételes esetek pl. tömegfelvételek, ahol ettől el lehet tekinteni. Illetve ha közszereplőről van szó, de nem hinném ,hogy az első képen szereplő lány politikus. (képmáshoz való jog)

  1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről 80. §  Szóval szinte biztos,hogy beleegyezett abba,hogy felrakják a honlapra...

 • 2008.05.16 14:21:35énis

  Arra nem gondoltatok,hogy lehet, hogy egy messzi-messzi galaxisból jött és örül, hogy szerepelhet a sajtóorgánumokban...? Azonkívül abban a messzi-messzi galaxisban lehet,hogy ez a menő..

 • 2008.05.16 14:39:03fedaykin

  Énis, lol, és ő a Zamidala.

 • 2008.05.16 14:44:08énis

  és az nem egy lepra esernyő, hanem lézerkard jó!!?

 • 2008.05.16 15:00:49Los Alamuszi

  Ja, ha lézerkard, és alien, akkor minden világos ;-) Viszont, akkor ez most a budapesti, vagy a zartai divat?

 • 2008.05.17 07:19:12Csiribusz

  Éljen az ízléstelenség, hurrá!

 • 2008.05.17 11:17:25esclave de boulot

  Nekem sem tetszik a magyar lany es maniakus Sartorialist olvaso vagyok, DE

  1. A Sartorialist kitalaloja 20 evig dolgozott a divat iparban, koztuk olyancegeknek mint a Valentino vagy JP Gauthier, szoval o nem csak egy lelkes amator.

  2. Gyakran fotoz modelleket, akik of korsz a 40 kilojukkal es a stilusukkal jobban neznek ki mint egy atlag budapesti.

  3. Gyakran latom, hogy olyan helyeken fotoz, mint Parizsban a Rive gauche (16. ker), vagy New Yorkban a Fifth avenue vagy Manhattan, vagy a Soho, ahol a vilag legdivatosabb, legpenzesebb emberei laknak es sokuk Guccit Paradat vagy Diort visel a kepeken. Magyarul tobb anyaga van, mint a budapesti lanyoknak, ebbe azert bele kell gondolni mielott kritizaljuk oket.

  Mas kerdes, hogy a parhuzam adja magat, mivel a Sartorialist a leghiresebb (azt hiszem a legelso) fashion blog. Magyarorszag amugy sem arrol hires, hogy az emberek baromi jol oltoznek.

 • 2008.05.17 15:19:05Gladia Delmarre

  Sztem a magyar kislány úgy néz ki, mintha minden egyes ruhadarabját kinőtte volna... és sajna ezekhez a lábakhoz ez a szoknyaméret orbitális tévedés. És könyörgöm, az apródcsizma mikor megy már ki a divatból és tűnik el végleg??

  A nyújorki meg laza, de semmi extra. A 40 kilóján sztem minden jól állna neki. Ez van.  Hogy Mo-on miért nem öltöznek jól az emberek? Mert nincsenek egyedi (ill. nagyon jó minőséget) dolgokat árusító helyek. Vagyis, ha vannak is, bazi drágák. A keresetükből épp meg tudják venni az alsó közép kategóriát (plázák), plusz a piacos-kínai cuccok, illetve a turis darabok (amik külföldről jönnek és amik egyediek). És ha silány a minőség, igazi stílust sem lehet teremteni... sztem.

 • 2008.05.17 19:53:30Marion ette

  Nekem meg a magyar lányon a beállása nem tetszik. Sok ilyen korú lánynak jó lenne, ha legalább ilyen alakja lenne. Szerintem annyira nem gáz a csaj, csak ez a tipikus depressziós magyar hozzáállás. Ha már fotózzák, kicsit pózolhatott volna. Az az életunt fintor az arcán! Borzalmas.  Elnézem a teenagereket, ennél csak rosszabbak vannak. Csípőnadrág, meg top (még mindig), a kettő között meg bugyog a háj.

  Nézegetem a kirakatban a ballagási tablókat (most tele a város velük), s alig van egy-két 18 éves lány, akinek normál testalkata van. Az összes töltött galamb.

 • 2008.05.18 15:19:02megadeth1

  Ez a nő úgy áll ott, mint aki beszart. Divatblog közelébe se engedném akkor se, ha tetőtől talpig Chanelban lenne. Mindennek az alapja a helyes testtartás és ez szintén hiányzik a mai tinikből.

 • 2008.05.19 13:17:17cyber panka

  olyan ez a magyar lány mint a háttérben a piros suzuki

 • 2008.05.19 16:17:02énis

  Marion ette csak kíváncsiságból kérdezem, nálad mit jelent a normál testalkat?

 • 2008.05.19 20:05:45Sue

  Gladia, szerintem nagy tévedés az, hogy aki vékony, azon minden jól áll, mert rengeteg olyan lány van, aki "deszka" alkat. Egy estélyiben pl. elvesznek és sokszor csak sportos cuccok állnak jól nekik. Ez alkati kérdés is, tehát biztos, mindenki más. A jó ruhaválasztáson múlik minden és ez a magyar lánynál nem volt meg, főleg az a szoknya és csizma nagyon rontja az összképet.  Marion ette-től én is szeretném megkérdezni, hogy a tablón, ahol az emberek teste nem is látható, hol látszik, hogy valójában ki milyen? Csak azért mondom, mert nekem volt olyan oszt. társam, aki 40 kiló volt vaságyastól, de nagyon kerek arca volt és termetéhez képest hatalmas feje. Egy arcképből nem lehet kivenni, hogy ki milyen. Egyébként az könnyen beszél, akinek nincsen ilyen problémája, mert ált. ilyenek szoktak másokat cikizni...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta