OFFLINE

Rettegett a vakutól a világ negyedik topmodellje

2008. május 14., szerda 13:00

Gyerekkorában Adriana Lima annyira félt a vaku villanásától, hogy sírva fakadt, valahányszor fényképezni próbálták. A világ negyedik legkeresettebb, brazil származású modellje minden kétséget kizáróan túltette magát a vaku és a villámfóbiáján, napi rendszerességben többször lát fényképezőgépet, mint ahány bérletet a Deák téri ellenőrök. Az 1981-es születésű brazil topmodellt azért mutatjuk be, mert az éves szinten 35 millió dollárt kereső Gisele Bundchent, a 14 millió dollárral honorált Heidi Klum és a konyhapénzét tavaly 7 és félmillióval Kate Moss után évi 7 milliós gázsijával a leggazdagabbak közé tartozik.

Mint oly sok pályatársa, ő is több interjúban elmondta már, hogy sosem vágyott modellkarrierre, szerinte merő véletlennek köszönheti, hogy megtalálta a számításait a divatszakmában. Tizenhárom éves korában egy brazil bevásárlóközpontban megállította az akkor nyúlánk és vakufóbiás kamaszlányt a Ford modellügynökség munkatársa, aki fotózásra hívta. A modellügynök rábeszélésére Adriana Lima indult az Elite Modell Ügynökség tehetségkutatóján, amit rögtön meg is nyert. Az ügynökség szerződésével New Yorkba költözött.

Még 1997-ben szerepelt az olasz Vogue-ban, majd a Harper's Bazaar-ban, a brazil Marie Claire, majd a német és angol Vogue-ban is. A széles közönség akkor ismerte meg, amikor a 2000-es Victoria's Secret Cannes-i fehérnemű bemutatóján Heidi Klum és Laetitia Casta mellett kifutóra lépett. Mint elmondta, karrierje egyik csúcsának ezt a bemutatót tekinti, mert „egy Victoria's Secret-modellt mindenki megismer a világon". Ezt követően már ismert arckét pózolt valamint a Vassarette óriásplakátján a New York-i Times Square-en. Mint több modell, Adriana Lima is tett egy kitérőt a filmes világban, Mickey Rourke-al közösen forgatott egy BMW-s rövidfilmet, amellyel nem írta be magát a filmtörténetbe, de még inkább ismert lett.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.14 16:29:32esclave de boulot

  Annyira irrital ez a csaj. O az a tipikus modell, ami miatt az emberek altalaban hulyenek tartjak a modelleket.

 • 2008.05.14 16:51:11boszor

  Szerintem az a fajta exhibicionizmus, ami a modellkedéshez szükséges, eleve nem fér össze egy műveltebb, érzékenyebb emberrel.  Attól még lehet egy modell intelligens, ahogy egy politikus is lehet okos attól, hogy gazember...:-p

 • 2008.05.14 17:53:35pissy

  a színészethez is kell exhibicionizmus és érzékenység és műveltség is. Már ha nem Dolph Landgrenre gondolunk, hanem inkább igazán jó színházi színészekre. Nem értem miért ne férhetne össze.  ez a csaj meg szép, csak a vigyora tenyérbemászóan ostoba.

 • 2008.05.14 18:12:28bolletje

  Dolph Lundgren lehet, hogy nem lenne jó Hamlet, de legalább jó pasi és ráadásul intelligens és nagyon okos :)

 • 2008.05.14 18:31:56husii

  Adriana a kedvencem:)

  gyönyörűűűűűűű!!!!!!!!

 • 2008.05.15 00:47:51_gabi

  szerintem is gyönyörű..

 • 2008.05.15 00:59:54gioia

  Adriana Lima egy csodálatos lány, olyan , mint Heidi Klum, akit a siker, pénz, csillogás nem szédített meg.Ismerek/ismertem több modellt és szépségkirálynöt, mind több diplomás, nyelveket beszélö...Akik engem irritálnak, azok a playmate-ek:beképzelt, ostoba libák.

 • 2008.05.15 08:56:40\\\"Litliszkvirell\\\"

  A csoportképen nem annyira rossz galerit láthatunk,nem annyira kicsi nevekkel.....;-)

 • 2008.05.15 10:02:26esclave de boulot

  www.youtube.com/watch?v=5xoLgx17A9k

  Innen is le lehet szurni az IQ-t.

  Egyebkent tenyleg gyonyoru, csak ne beszelne...(mint Kate Moss pl).

 • 2008.05.15 11:43:41megadeth1

  jaj, Kate Moss-t eszembe se juttasd... Gitdhölándönluk - szigorúan összeszorított fogakkal, hangsúly az i-n. Azóta kerülöm a rimmeles polcokat.

 • 2008.05.15 14:15:17Athos

  mi a bajotok azzal, hogy egy csaj szép, és ezzel milliárdokat keres?  Az intelligencia nagyrészt örökletes, ahogyan a szépség is. szánalmasak azok az emberek, akik olyan tulajdonságaikra nagyképűek, amihez közük sincs...  esclave de boulot: kíváncsi lennék, hogy te hogyan nyilvánulnál meg egy amerikai talkshowban. mint ahogyan a cikk is említi, a csaj brazil, és ott portugálul beszélnek. nem gondolod, hogy azér volt béna, mert nem az anyanyelvén beszélt? • 2008.05.15 14:28:33Sue

  Athos, szerintem is mindenki úgy boldogul ahogy tud és szeretne, amennyiben van rá lehetősége és tehetsége hozzá. Attól senki sem lesz sem szegényebb, sem gazdagabb, hogy neki van-e A.L-nak lehetősége modellként elhelyezkedni.

  Megnéztem, amit belinkeltetek, szerintem nem a nyelvvel volt itt problémája, bár láttam 1-2szer, hogy nem igazán vágta, hogy mi van. Petra Nemcovához képest perfekt, de nekem sem tűnt valami okosnak és ennek nem a nyelvhez van köze. Ettől függetlenül a szakmájában lehet jó és elismert.  Az intelligencia örökletes? Ezért tesznek különbséget az IQ meg a tudás között. Nézd, ezzel az erővel azt is mondhatnád egy nagyon csúnya embernek, hogy nem tehet róla, ami igaz is, mégsem így néznek rá az emberek és akkor már nem is lehet modell. Modellként neki csak az kell, ami megvan neki, nem hiszem, hogy hatalmas mekkora tudásanyagot kellene használnia, szóval aki így érvényesül, hát tegye. Mindenki mást használ fel a sikerhez.

 • 2008.05.15 14:32:01Sue

  Egyébként Gioia említette Heidi Klum-ot. Rajta látszik, hogy egy intelligens nő, aki helyt tud állni a szakmájában és tudja magát kontrollálni sok modellel ellentétben. Szerintem ő is megérdemli a sikerét. Szerintem is különséget kell tenni modell és playmate között, mert egy modell teljesen másként él, mint egy playmate.

 • 2008.05.15 15:06:29esclave de boulot

  Athos,

  Eloszor is ebben az interjuban nem a nyelvvel volt a problema. Mellesleg X eve New Yorkban el, ahogy o mondja Lenny Kravitz jo baratja, egy cseppet elegedetlen vagyok az angoljaval, ilyen hatterrel jobban kene beszelnie.

  Masodszor pedig en frankofon orszagban dolgozom angolul ugy, hogy soha nem eltem anglofon teruleten, szoval engem ne keverjunk bene a dologba.

  Szerintem is szep Adriana, csak ne nyilatkozzon, ne beszeljen, arra ott vannak a nala ertelmesebbek.

 • 2008.05.15 15:28:26Sue

  Esclave, hallgasd meg Petrát, szerintem borzasztó, ha belegondolsz, hogy a barátja évekig egy angol fotós volt és nem tudom pontosan, hogy hány éve lakik az USA-ban, de már több, mint 5-6 tudomásom szerint. Ehhez képest egy alapfokú nyelvvizsgát nem igen tudna letenni, ami ilyen esetben eléggé tanúskodik az intelligencia hiányáról. Lima fiatalabb nála mégis sokkal jobb, szóval azért nem olyan elveszett a csaj. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ki az az értelmesebb modell, aki nyilatkozzon helyette, ha a pályatársai még ennyire sem tudnak?

 • 2008.05.15 17:44:57daito

  Dolph Lundgren a svéd katonaság egyik elit alakulatánál letöltött katona évek után, a maga vacak vegyészmérnöki diplomáját a Sydney Egyetemen szerezte, ami Ausztrália 2. legnagyobb (és egyik legjobb) egyeteme. (Persze előtte már a stockholmi Királyi Műszaki Egyetemen tanult.) 5 nyelven beszél (svéd, angol, francia, német, spanyol) folyékonyan, 2-t alapszinten (japán, spanyol).

  Ezekután Fulbright-ösztöndíjjal a szutyok MIT-ra járt, bár tény, nem sokat, mert a színészkedés miatt félbehagyta. IQ teszten 160 körüli eredményt ért el.  Eközben (az akkori) kyokushin karatéban Európa-bajnok, meg mindenféle súlycsoportos bajnok volt; kb. zöld és barna övvel. Jelenleg 3. danos.  Értem én, hogy balta arca és félhegyomlás teste van; valamint (mára) B kategóriás színész.  Ellenben a műveltség, az érzékenység annyira nem áll távol tőle, mint egyes kommentelőktől. :)

 • 2008.05.15 17:51:35AvgDvl

  maxiblokk

 • 2008.05.15 18:44:10Athos

  daito, nem érted. ha egy nő szép, akkor biztos, hogy hülye. ha egy férfi ki van gyúrva, akkor is biztos hülye.  AL hat PhD-vel se tudna annyit keresni, mint a modelkedéssel. Mint ahogyan DL is jobban keres b-kat színészként, mint okleveles vegyészmérnökként. • 2008.11.06 14:19:49fraki

  Megnéztem azt a youtube videót, semmi gáz nincs benne, egy nagyon jó hangulatú kis beszélgetés, a lány nagyon helyes, kedves, és az angoljával sincs probléma.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta