Etikus és újrahasznosított tűsarkú 75 ezerért

"Ethically made" - azaz etikusan készült, hirdeti magát a Kitty Cooper English Originals nevű cipős butik. Etikus alatt ők azt értik, hogy a kecses topánhoz (ami egyébként meglehetősen hasonlít Gwyneth Paltrow egyik árpilisi kínzóeszközére) kizárólag újrahasznosított alapanyagokat használnak fel, és minden munkát helyben, azaz Londonban végez(tet)nek, megspórolva ezáltal a környezetszennyezéssel járó repülős szállítást. Amint a képről is egész jól kivehető, még az árcédula is újrapapírból van.

A fotón a Laura fantázianévre hallgató kollekció Rococo Gold darabja látható, amelyet az Oxfam jótékonysági szervezet felújított üzletében is be lehet majd szerezni Londonban szombattól.

Valószínűleg a nagy gyárak sem azért készíttetnek Kínában és Indiában, mert megátalkodottságukban arra szövetkeztek, hogy öt éven belül elpusztítsák az egész bolygót, hanem azért, hogy termékeik megfizethetőek legyenek a hétköznapi ember számára. Kitty Cooper termékei valóban minden szempontból etikusak, az árukat kivéve: 240 fontért, azaz 75 ezer forintért kínálják őket. Vajon tényleg mindenünk ennyibe kerülne, ha csakis hazai, legfeljebb európában gyártott termékeket vásárolnánk? Vajon etikusan lettek-e olyan jómódúak Kitty Cooper kliensei, hogy gond nélkül virítják ezt az összeget egy pár cipőért? (Fotó: The Times, Gill Allen)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek