OFFLINE

Meztelen nőkre fest tapétamintákat egy ausztrál művész

2008. május 8., csütörtök 13:00

Emma Hack, egy ismert ausztrál testfestőművész gondolt egy merészet, és csupasz modelljeire kínai vázákat és tapétamintákat festett. Az élő műalkotásokról készült fotókat, amiket 2007 ősze óta több helyen is kiállítottak, részben Florence Broadhurst, egy ausztrál tervező és üzletasszony nevével fémjelezett tapéták ihlették. Hack az AdelaideNow oldalon megtekinthető interjúban elmondta, korábban nem ismerte az asszony munkásságát, csak 2005-ben figyelt fel rá, amikor az egyik barkácsboltban megpillantotta Broadhurst egyik tapétáját, és azonnal beleszeretett.

Modelljeinek egyébként nincs könnyű dolga, az egyik mű például 19 óra alatt készült el, és Hack nem szívesen szakítja meg a munkát. A művésznő saját bevallása szerint fontosnak tartja, hogy alanyai kellőképpen ellazuljanak, és szépnek érezzék magukat. Mivel a testfestés során vannak „furcsa pillanatok”- például, amikor ecsetjével egy intim tájékra téved - szeret ugyanazokkal az emberekkel dolgozni. Munkáját szerencsére egyre többen ismerik el, és soha nem került kellemetlen helyzetbe emiatt. Azt mindenesetre viccesnek találja, hogy a férfiak gyakran felajánlják, hogy szívesen lesznek a modelljei, vagy asszisztensei.

Hack hozzátette, nem szívesen dolgozik hírességekkel, főleg ha éppen egy újabb kiállításra készül. Úgy véli, ha egy celebet kell kidíszítenie, akkor túl sok kompromisszumot kell kötnie, hiszen a sztárnak fontos, hogy minden részlet megfeleljen a róla kialakított képnek, ráadásul a közönség ilyenkor inkább a személyre, és nem az alkotásra figyel. Hack arra is ügyel, hogy hétköznapi modelljeivel se tudjon sem ő, sem más kontaktust teremteni, vagy azonosulni, így vászonként használt hölgyek soha nem néznek a kamerába, vagy becsukják a szemüket. Hack elárulta, két celeb, vagyis Kylie Minogue és Madonna esetében hajlandó lenne kivételt tenni, mivel ők folyton megújulnak, és biztosan érdekelné őket a dolog művészi oldala is.

A 35 éves Emma Hack arcfestőként kezdte karrierjét 15 évesen, és az elmúlt húsz évben fodrászként és sminkmesterként is kipróbálta magát. Karrierje során olyan cégekkel dolgozott együtt, mint a Toyota, a Tiffany & Co, a Sony és a MAC. 2001-ben pedig első lett egy hongkongi testfestő világbajnokságon – olvasható a NY DailyNews oldalán. Hack nemcsak embereket használ vászonként. A Cowscape kollekcióhoz például teheneket pingált ki, de pónikat, teknősöket és egy gyíkot is kezelésbe vett már. A body.art.08 képein pedig – festék nélkül – többek közt egy macska, egy bagoly is feltűnik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta