OFFLINE

Pulykacomb nyoma az üvegtálban: a jövő edényei

2008. május 4., vasárnap 08:00

A magyar formatervezők szép eredményeket értek el a konyhafelszerelésben és gyógyászati lámpákban utazó Zepter International tavalyi nemzetközi formatervezési pályázatán, az ArtZept-en. Azért a tavalyi mezőnyt emeljük most ki, mert a Madlena Zepter pályázatára beküldött pályaműveket május végéig Budapesten, a cég Váci út 191. szám alatti bemutatótermében állították ki egy Európa-szerte megrendezett utazó kiállítás keretében. Aki egy kicsit is járatos a konyhai designban, remélhetőleg felismeri, a tárgyak valójában mit ábrázolnak. A 2007-es pályázat témája a fedővel ellátott edény volt, a pályaműveket kerámiából, üvegből, fából, műanyagból, fémből illetve ezek kombinációiból készítették el a tárgytervezők.
Az itt látható, különös formájú tartóedény Tomay Katalin snacktálja, amelyik a nemzetközi zsűri kedvence lett, a pályázat fődíjas alkotása. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatója nem első alkalommal adta be terveit a pályázatra. Mostani győztes edényét fehér porcelántálak darabjaiból állította össze.
Bősze Eszter pályaműve a tavalyi desingverseny második helyezését érte el, és a Párizsból indult utazókiállítás vendégeinek egyik kedvence lett. Az élénk kék színű tál a pulykahúsból és krumpliból álló főétel egyfajta tálalási módját teszi lehetővé, de ötletes alkotás. Szívesen látnánk hasonló, királyrák-koktélos tálat.
Imre Eszter pályaműve az ArtZept zsűrijének értékelése alapján megosztott harmadik helyezést kapott. A fából és porcalánból összeállított konyhafelszerelési cikk felhasználása sokrétű, őszintén szólva egyelőre nem derült ki számunkra, eredetileg mire való. A fedeles edények után egyébként a 2008-as év témája süteményes doboz lesz, vagyis szárazsütemény tárolására szánt, fedeles edény.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.05.13 16:12:17sleepingbeauty

    Hát most nem azért de a Zepter edényei több százezer forintosak...

    Sztem sok embernek nincs pénze ilyen edényekre, tálakra...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta