Sztárszakácsok szusija a repülős menüben



Különleges módon melegít a Lufthansa az év egyik legnagyobb sporteseményére: a svájci-osztrák közös futball Európa Bajnokság kezdete előtt Reto Mathis mesterszakács fogásait kínálja a német légitársaság tengerentúli járatain. A svájci St. Moritz-ban található La Marmite étteremben dolgozó szakács állította össze a májusban és júniusban utazók menüjét.

Az első osztály utasai előételek közül a folyami rákpástétom, vagy a lime-mal kevert crème-fraîche közül választhatnak. A gazdag főétel kínálat többek közt zsályás gyöngytyúk szeletből, sütőtök-gulyásból és túrókrémből áll. A Business Classon utazók pedig például előételként almasalátával kínált tejfölös pisztrángot, főételként fehérsáfrányban pácolt sült fogast választhatnak, amelyet spenótos rizzsel kínálnak. Reto Mathis 1994 óta vezeti az édesapja által nyitott éttermet.

A La Marmitea a svájci Alpok legszínvonalasabb, egyúttal legmagasabb helyen – pontosan 2.486 méter magasan – elhelyezkedő étterme. A St. Moritz-ban található étterembe rendszeresen betérnek a környéken síelők, ha kulináris élvezetekre vágynak, hiszen a hely specialitása a trüffel és a kaviár, amelyből Mathis folyamatosan újabb ételkölteményeket varázsol.



A másik házigazda, Ausztria sem maradhatott ki a sztárséf programból: az Egyesült Államok keleti partjára érkező Lufthansa-járatok utasai májustól szusit is választhatnak menüként, amelyet az osztrák Mario Lohninger állított össze. A doboz többek közt szezámbundába göngyölt makitekercseket, sajtot és zöldtea-krémbe ágyazott garnélarákot tartalmaz. A 33 éves Mario Lohninger is sikeres karrierre tekinthet vissza: a világ számos nagyvárosában – például Párizsban, Los Angelesben és New Yorkban - dolgozott, mielőtt 2004-ben a frankfurti Cocoon Club-ban található Silk und Micro étterem főszakácsa lett. 
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek