OFFLINE

Ezektől a boltoktól őrülnek meg a londoniak: Marks&Spencer kaja

2008. április 28., hétfő 08:00

Elegáns szabású kasmír kardingánra gondol a Marks&Spencer márka hallatán? Nekem itt Londonban összeszalad a nyál a számban és nyomban enni akarok valamit. A Marks&Spencer Magyarországon leginkább a negyven feletti, közép- és felsőközéposztálybeli nők kedvence, Londonban viszont mindenkié, aki valaha volt már éhes. Angliában a Marks&Spencer ugyanis ruházati lánca mellett remek élelmiszerhálózatot is működtet.  

 

Az 1894 óta működő brit cég üzletpolitikája kezdetektől a minőségi termékekre épül, ez a helyzet élelmiszereikkel is. Jelmondatuk: „Ez nem csupán étel, ez Marks&Spencer étel.” És valóban, kevés gusztusosabb polcot látni Angliában, mint a Marks&Spencer kajaboltokét. Ahogy Angiában mindenhol, nagy a választék az előre csomagolt, félig-kész termékekben: nagyszerű halakat árulnak, csinos fémdobozokba csomagolt leárazott teakekszeket is látni, de az uzsonna-adagnyi, felkockázott kókusz és ananász, illetve a családnyi curry vacsora is mesés.  

 

A BP benzinkutak élelmiszerellátásáról is ők gondoskodnak, ráadásul a bevásárolt finomságokat házhoz is viszik. Ez az a bolt, amit sürgősen szeretnék Magyarországon is látni, még akkor is, ha nem a legolcsóbb üzletek közül való. Na jó, nem eufemizálok, a cég megkéri a minőség árát, vagyis rohadt drága.

Korábban bemutatott londoni, őrült jó boltok: Primark, Argos.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.28 08:41:23xombat.com

  egen

  ez a legjobb megfogalmazas: rohadt draga, mar-mar luxuskaegoria

  egy elelmiszerrol sem hiszem el hogy annyira jo minosegu :)

 • 2008.04.28 09:33:31black laced butterfly

  Ez is egy lehetőség. Nem kell ott vásárolni mindenkinek, arra ott a Tesco.

  Én kajából csak cheescake-et veszek, mert imádom. Havonta 1x belefér.

 • 2008.04.28 10:32:25mrssolis

  Én imádom! Bár lenne itthon is néhány ilyen bolt. Mindig megállapítom, hogy könnyű ilyen boltok mellett szuper háziasszonynak lenni. Az árról meg csak annyit, hogy ez pontosan azoknak az önálló karrierrel bíró nőknek való hely, akiknek az idejük a legdrágább, viszont a keresetükből megengedhetik, hogy ott vásároljanak.

 • 2008.04.28 14:24:08kekszilva

  Londonban járva soha nem mulasztom el, hogy a Marks&Spencer Simply Foodban vásároljak. Fantasztikus áruválasztékuk van, rengeteg vega termékkel. Sok friss, hidegen vagy meleg fogyaszthato salata, kesz etel. Pontosan fel vannak tűntetve az összetevők, tápanyag értékek, hogy mely alapanyagok, vagy termékek származnak organikus vagy ökológiai gazdálkodásból. Imádom az "egyadagnyi" friss gyümölcs-, valamint a bazsalikomos tésztasalátájukat. :)

 • 2008.04.28 15:10:52zanzibar

  Az a nagy helyzet, hogy ha Britanniában friss és minőségi élelmiszert szeretnél venni, akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlni.

  A M &S sok helyen az egyetlen lehetőség, ha a fentiekre vágysz. Amikor nyelvtanfolyamon voltam kint, vagy barátokat látogattam 3 nap után úgy éreztem, h megőrülök, ha nem jutok azonnal friss ételhez, mert szinte mindenhol csak kész kaja van, illetve a zöldség / gyümölcs a víz 4. halmazállapota. Na amikor ilyen állapotba jut az ember, akkor jó beesni a M & S élelmiszerrészlegére, és vásárolni, vásárolni.

  GB az az ország, ahol bizony relatíve sok pénz kell ahhoz, hogy emberi táplálékhoz jusson az ember. Amit fillérekért megkapsz a boldog délen, azért bizony igen csak a pénztárcádba kell nyúlni, ott a messzi északon :)!

 • 2008.04.28 19:15:53roomba

  Hát igen, azt hiszem itthon is sokan örülnénk ha az M&S élelmiszerrészleget is nyitna. Úgy tudom, hogy tervbe volt véve az Aréna Plazaban lesz egy kis élelmiszerrészleg, de nem tudom, hogy miért nem lett belőle semmi.

  Különben pedig nem értek egyet azokkal,akik azt mondják, hogy Angliában csak az M&S-ben lehet minőségi élelmiszert venni. Arra ott van a Tesco, Sainsbury, Budgen's stb.

  Annyira szívesen megkérdezném valakitől, hogy a magyarországi Tesco-k miért olyan lepattant minőséget képviselnek, miért nem próbálnak olyan színvonalon működni mint Angliában?

 • 2008.04.28 21:37:34foggy day

  én amikor kint éltem, soha nem vettem M&S-ben semmit

  mivel ciprusi negyedben éltem, ezért minden sarkon volt egy zöldséges, ahol olcsóbban tudtam almát venni mint itt Magyarországon

 • 2008.04.28 23:10:13morsi

  A Marks&Spencer Foodhall a legnagyobb kedvenc, imádnivaló, praktikus (Food to go), már rengeteg helyen mentett meg az éhhaláltól, nem csak brit földön. A Selfridges és Waitrose mellett a következő minőségi kajalelőhely - a Tescot még angol verziójában sem sorolnám az igazán minőségi helyek közé.  Marks&Spencer Foodhall-t Magyarországra!

 • 2008.04.29 01:03:07nyuszek

  Én Waitrose-t akarok Magyarországra! Nekem Angliában ez jelenti A soppingolást :)

  Mondjuk az tény, hogy az ottani Tesco az százszor jobb minőségű mint az itteni...De a Waitrose, az zseniális!:) Éhes lettem, kösz a cikket;)

 • 2008.04.29 08:29:47llego

  imádom a m&s-es shortbread-et!!!!!!

 • 2008.04.30 01:20:36manyeszbogyesz

  eljen a Sainsbury!!!! taste the difference!

 • 2008.04.30 17:27:22FayeFaye

  "Amit fillérekért megkapsz a boldog délen, azért bizony igen csak a pénztárcádba kell nyúlni, ott a messzi északon." Igaz, de Budapesten hol garantaljak, hogy a csirke nem egy teleprol van, netan kukorican nevelt, a gyumolcs nem permetezett vagy a marhat nem nyomtak tele hormonokkal?  M&S-t Magyarorszagra, es Sainsburyt es Waitroset, es ha mar kerni lehet, akkor Fresh and Whild-ot es Planet Organic-ot is! Akkor talan az angol kedvesem Budapesten is hajlando lenne fozni, mert egyelore a legtobb boltban (belvaros, ami kocsi nelkul is megkozelitheto) valasztasi lehetoseg a fonnyadt csirke es a fonnyadt salat kozott van csak, es ha szerencsed van, nem kopnek le az eldaok.

 • 2008.05.01 19:43:35arwen

  Na igen, mikor elkezdtétek ezt a sorozatot, nekem egyből a Marks&Spencer ugrott be. Fantasztikus, mióta először láttam, arról álmodok.

  Ami az árát illeti, igen, Londonban elég magas az ára az élelmiszeripari termékeknek, ezzel együtt viszont a minősége is, és én inkább ennék itthon is magas minőségű kaját több pénzért. Megéri.

  A tescorol pedig annyit, hogy pár hónapja látom ott (arena plaza tesco) is az angol tescos termékeket, nem csak a gazdaságos, kajának nehezen nevezhető valamiket. A csomagolt cheese&spinach gnocchijuk pl kötelező, még nem jöttem el úgy onnan, hogy ne vettem volna legalább egy csomaggal.

  Csak így tovább, és akarok Marks&Spencert is. Most.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta